Το κόστος της απόκτησης Μπραζντέικις και τα λεφτά που έχει δώσει συνολικά ο Ολυμπιακός στις μεταγραφές

Ίγκνας Μπραζντέικις

Το κόστος της απόκτησης Μπραζντέικις και τα λεφτά που έχει δώσει συνολικά ο Ολυμπιακός στις μεταγραφές

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:00 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 24.09.2023

Ο Ολυμπιακός κάνει δικό του τον Ίγκνας Μπραζντέικις, ενισχύοντας σημαντικά την περιφέρεια, με την ομάδα του Πειραιά να κάνει την κίνηση-ματ, βάζοντας το χέρι στην τσέπη για να δυναμώσει το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Η νέα σεζόν θα βρει τον Ίγκνας Μπραζντέικις στον Ολυμπιακό. Ο Λιθουανός άσος έπειτα από επαφές των νταμπλούχων Ελλάδας με την Ζαλγκίρις, που κατέληξαν σε deal θα μετακομίσει στον Πειραιά και θα φοράει τα ερυθρόλευκα. Σε μια κίνηση που δυναμώνει σημαντικά την περιφερειακή γραμμή της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Έλληνας κόουτς αναζητούσε έναν παίκτη με εμπειρία στην Euroleague που θα είναι συνεπής τόσο στην επίθεση, όσο και στα αμυντικά του καθήκοντα και δεν θα χαλάει την ισορροπία του ρόστερ. Για το λόγο αυτό προκρίθηκε η περίπτωση του Λιθουανού πρώην ΝΒΑερ, ο οποίος έπειτα από την επιστροφή του στην Ευρώπη, για χάρη της Ζαλγκίρις, τώρα ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στην Euroleague, αυτή τη φορά σε μια ομάδα με υψηλότερες βλέψεις και απαιτήσεις.

Ο Μπραζντέικις αναμένεται να αποτελέσει άμεσα παίκτη του Ολυμπιακού, με την ομάδα του Πειραιά όχι μόνο να φτάνει σε συμφωνία με τον παίκτη, αλλά και με την ομάδα του, την Ζαλγκίρις, πληρώνοντας το απαιτούμενο buyout για να τρέξουν οι διαδικασίες.

Η ομάδα του Πειραιά κατέβαλε 500 χιλιάδες στους πρωταθλητές Λιθουανίας για να κάνε δικό της τον παίκτη, ενώ ο άλλοτε παίκτης των Ορλάντο Μάτζικ θα λάβει 900 χιλιάδες το χρόνο.

Γιώργος Μπαρτζώκας © Intime

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός προκειμένου να ενισχύσει το ρόστερ του έριξε φέτος αρκετά λεφτά στο τραπέζι. Πιο συγκεκριμένα, απέκτησε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, δίνοντας σχεδόν 1,5 εκατ. στον Σέρβο σέντερ (1,45 για την ακρίβεια), ενώ έντυσε ξανά στα ερυθρόλευκα τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος με συμβόλαιο που φτάνει τις 950 χιλιάδες τον χρόνο. Παράλληλα, παίκτης του Ολυμπιακού έγινε και ο Λουκ Σίκμα, ενισχύοντας τις θέσεις των φόργουορντ, με το συμβόλαιο του πρώην άσου της Άλμπα Βερολίνου να φτάνει στις 750 χιλιάδες τον χρόνο.

Προκειμένου η ομάδα του Πειραιά να παραμένει σε υψηλό επίπεδο και να διατηρηθεί σε τροχία Final 4 και τη νέα σεζόν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη, ώστε να δυναμώσει το ρόστερ, να παραμείνει ανταγωνιστικό και να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο μεγάλο ραντεβού της Euroleague για τρίτη διαδοχική σεζόν.