Ο Μιλουτίνοφ επέστρεψε για να κάνει την διαφορά (vids)

Νίκολα Μιλουτίνοφ

i

© Intime

Ο Μιλουτίνοφ επέστρεψε για να κάνει την διαφορά (vids)

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:00 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 18.05.2024

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έδειξε και πάλι την τεράστια ποιότητά του, με την εξαιρετική του εμφάνιση στο Game 4 απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πλέον ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει για τα καλά στα χέρια του ένα υπερόπλο ενόψει της συνέχειας.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά στο Game 4 για τον Ολυμπιακό, δίνοντας μια σταθερότητα στην ρακέτα η οποία είχε λείψει από τους Πειραιώτες.

Οι 8 πόντοι και τα 11 ριμπάουντ του μοιάζουν ταπεινά νούμερα, όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Με δεδομένο πως η Μπαρτσελόνα παίζει με δύο ψηλά κορμιά στο «5» (Βέσελι και Ερνανγκόμεθ), η παρουσία του Μιλουτίνοφ συνέβαλε στον περιορισμό και την φθορά αυτών των δύο, ενώ από τη στιγμή που και τα τρίποντα ήταν με το μέρος του Ολυμπιακού, όλα έγιναν πιο εύκολα.

Μετά το τέλος του αγώνα πάντως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έδειξε μέσω του Sportal, όχι μόνο το πόσο επαγγελματίας είναι, αλλά και το πόσο έχει «κεντράρει» στον στόχο της πρόκρισης.

«Έχουμε πολλούς παίκτες. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα παίξει στο επόμενο ματς. Μπορεί να μην παίξω στο επόμενο παιχνίδι, γιατί έχουμε ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ με πάνω από 12 παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο. Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι όταν σε αυτό το επίπεδο σε καλούν να παίξεις», είπε και πρόσθεσε στη συνέχεια κάτι που έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία από τα προηγούμενα!

«Σήμερα (στο Game 4) έπαιξα λίγο περισσότερο. Άλλη φορά λιγότερο, αλλά δεν έχει σημασία. Είναι τα Playoffs τώρα και το σημαντικό είναι η επιτυχία της ομάδας. Έχει να κάνει μόνο με την ομαδική επιτυχία».

Αυτά τα λόγια δείχνουν πως ο Μιλουτίνοφ είναι ένας απόλυτα σωστός επαγγελματίας και κάνει απερίσπαστος την δουλειά του. Στην Βαρκελώνη μπήκε και τις δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε πράγματα. Στο τρίτο ματς δεν πάτησε δευτερόλεπτο. Πολλοί θα περίμεναν πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ θα δείξει κάποια ενόχληση μετά από αυτά. Εκείνος όμως δεν σκέφτηκε ούτε καν να μουτρώσει.

Ήταν πάντα ο πρώτος που χειροκροτούσε τους συμπαίκτες του και πάντα έδειχνε πως είναι μέρος της ομάδας στον απόλυτο βαθμό. Αυτή η παρουσία του Μιλουτίνοφ είναι που δημιουργεί και μια μεγάλη αισιοδοξία για το Game 5, καθώς η Μπαρτσελόνα έδειξε πως όταν ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο κορμί μέσα, έχει πρόβλημα.

Ο Ράιτ είναι εξαιρετικός στην επίθεση, όμως η ομαδική άμυνα αποτελεί ένα αγκάθι στο παιχνίδι του, λόγω της έλειψης εμπειρίας του παίκτη. Έτσι, ο Μιλουτίνοφ και ο Φαλ πρέπει να βγουν μπροστά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ως κορυφαίος κόουτς της Ευρώπης, έριξε στη μάχη τους δύο γίγαντες στο Game 4 και όλα πήγαν ρολόι.

Έτσι, με τον Μιλουτίνοφ να δείξει ξανά την ποιότητά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ένα υπερόπλο για την συνέχεια. Το Game 5 λοιπόν, πλησιάζει και μαζί του ανυπομονούμε να δούμε τι θα αποφασίσει ο Έλληνας κόουτς για το ροτέισιον. Ο Μιλουτίνοφ πάντως είναι «παρών» για τα καλά και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι…

 

Θα είναι κρίμα να μην πάει Βερολίνο αυτός ο Ολυμπιακός

Θα είναι κρίμα να μην πάει Βερολίνο αυτός ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός απέναντι στην Μπαρτσελόνα, επικράτησε με 34 πόντους και έδειξε ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω στο Game 5 και να γράψει ιστορία. Γιατί πραγματικά θα είναι πολύ κρίμα να μην είναι στο Βερολίνο αυτός ο Ολυμπιακός! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

🔴ΜΥΘΙΚΟ Ολυμπιακό βράδυ σε ΣΕΦ και Μπέρμιγχαμ, «τσάκισε» τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός