ΜακΚίσικ: «Θέλω τον Παναθηναϊκό στα playoffs, μπορούμε να γίνουμε μια πολύ τρομακτική ομάδα»

Σακίλ ΜακΚίσικ

i

Σακίλ ΜακΚίσικ/©Intime

ΜακΚίσικ: «Θέλω τον Παναθηναϊκό στα playoffs, μπορούμε να γίνουμε μια πολύ τρομακτική ομάδα»

Νίκος Καλαμπάκας 16:51 - 19.03.2024

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε στην ιστοσελίδα Basketnews.com εξηγώντας γιατί θέλει τον Παναθηναϊκό αντίπαλο του Ολυμπιακού στα playoffs της Euroleague. Επίσης, παραδέχεται ότι η ομάδα του έχει βρει τη φόρμα της την κατάλληλη στιγμή, ενώ εξήγησε πως προετοίμασε τον Μόουζες Ράιτ για το ντέρμπι με τους «πράσινους».

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ δεν αμφιβάλλει καθόλου για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει να ρολάρει την κατάλληλη στιγμή.

«Αυτό συμβαίνει, 100%», τονίζει ο Αμερικάνος του Ολυμπιακού. «Ήταν μια δύσκολη σεζόν στο ξεκίνημα, όμως πλέον εξελίσσεται καλύτερα», συνεχίζει. «Νομίζω ότι το σενάριο εξελίσσεται όπως ακριβώς ήταν... γραμμένο. Οι δύο τελευταίες σεζόν φάνηκαν πολύ εύκολες, λες και όλα ήταν προγραμματισμένα όπως εξελίχθηκαν. Φέτος όμως είχαμε τα... πάνω μας και τα κάτω μας».

Η συνεισφορά του στην έκτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στην Euroleague ήταν σημαντική. Πριν μερικές εβδομάδες το ρεκόρ της ομάδας του Πειραιά ήταν στο 12-11. Πλέον, μετά τις προσθήκες που έκανε, βρίσκεται ισόβαθμη στην 4η θέση με τον Παναθηναϊκό και τη Φενέρ.

«Παλέψαμε σκληρά και πλέον έχουμε φτάσει εδώ που είμαστε. Ακόμα δεν έχουμε μαζί μας τον Μιλουτίνοφ, ενώ οι Γκος και Γιαννούλης δεν είναι ακόμα στο 100% τους. Νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε μια πολύ τρομακτική ομάδα», λέει ο 33χρονος.

Στο 71-65 επί του Παναθηναϊκού , ο Ολυμπιακός είδε τους Τόμας Γουόκαπ και Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, οι οποίοι ήταν πολύ αμφίβολοι πριν το ντέρμπι, να επιστρέφουν. Ο ΜακΚίσικ πιστεύει ότι το κύριο πράγμα που έλειπε από την ομάδα του ήταν απλώς να παραμείνουν υγιείς οι παίκτες. Ωστόσο, οι προσθήκες των Πετρούσεφ, Μήτρου Λονγκ και Ράιτ έδωσαν στον προπονητή Γιώργο Μπαρτζώκα ένα ολοκληρωμένο ρόστερ όπως έχει άλλωστε συνηθίσει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια.

Ο Ράιτ μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος έγινε και στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ο game changer του αγώνα. Ο σέντερ από τις ΗΠΑ σημείωσε 19 πόντους με 9/9 δίποντα και στους δύο μήνες που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, η ομάδα του αγνοεί τη λέξη ήττα αφού δεν έχει χάσει παιχνίδι, έχοντας 15 συνολικά νίκες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Euroleague.

«Βγήκαμε και διασκεδάσαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Ο Ράιτ ήταν συνεχώς χαμογελαστός, ήταν εκπληκτικό», λέει ο ΜακΚίσικ.

Κάθε αποδυτήρια λειτουργούν διαφορετικά με συγκεκριμένες αρχές. Για τον Ολυμπιακό είναι σημαντική η διαδικασία της ένταξης ενός νέου παίκτη. Πρέπει να οικοδομηθεί η οικειότητα και να διατηρηθεί η συνοχή, ακόμα και όταν χρειάζεται να επισημανθούν κάποια αδύναμα στοιχεία του νέου παίκτη.

«Νομίζω ότι όταν τον... κοροϊδεύουμε πριν τον αγώνα, βγαίνει και παίζει εκπληκτικά», λέει ο ΜακΚίσικ για τον Ράιτ. «Του κάναμε πλάκα ότι δεν μπορεί να παίξει καλά στα πρώτα ημίχρονα. Ο ίδιος έμεινε στο παρκέ κι έπαιξε εκπληκτικά. Όταν δεν έχει φόβο για κανένα παίκτη, είναι διαφορετικός».

Ο ΜακΚίσικ μίλησε ακόμα για τις ανανεώσεις των Πίτερς και Φαλ, επισημαίνοντας ότι περιμένει και τη δική του σειρά. «Είμαι εδώ πολλά χρόνια, Πλέον όποτε έρχονται καινούρια παιδιά τους λεω τι να περιμένουν από την ομάδα και τον προπονητή».

Ολοκληρώνοντας, ο ΜακΚίσικ αναφέρθηκε σε μια πιθανή διασταύρωση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στα Playoffs της Euroleague. Αν και ο κόουτς των πρασίνων, Εργκίν Αταμάν, δήλωσε ότι θα ήθελε να αποφύγει μια τέτοια εξέλιξη, ο ΜακΚίσικ έχει άλλη άποψη: «Πρόπερσι αποκλείσαμε τη Μονακό, πέρυσι τη Φενέρ. Γιατί να διαλέξουμε φέτος τον εύκολο δρόμο;», αναρωτιέται.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας, είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε. Είναι άλλο το συναίσθημα και σε αυτή τη σειρά κάθε πόντος μετράει. Φαντάζεσαι να πάμε σε σειρά πέντε αγώνων; Ολόκληρη η χώρα θα πρέπει να πάρει μια εβδομάδα άδεια μετά από αυτό».