Ο Ζάρκο Πάσπαλιε επέστρεψε στο ΣΕΦ (pic)

Ζάρκο Πάσπαλιε

Ο Ζάρκο Πάσπαλιε επέστρεψε στο ΣΕΦ (pic)

Sportal newsroom 20:42 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:18 - 19.10.2023

Ένας... φίλος από τα παλιά επέστρεψε στο ΣΕΦ. Ο Ζάρκο Πάσπαλιε, που έγραψε τη δική του ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα πάτησε ξανά στο φαληρικό στάδιο, έστω και για λίγο.

Έναν παλιό γνώριμο υποδέχτηκε το ΣΕΦ. λίγη ώρα πριν από την «μάχη» του Ολυμπιακού κόντρα στην Παρτίζαν, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κι αυτό γιατί ο Ζάρκο Πάσπαλιε πάτησε ξανά στο φαληρικό στάδιο, με τις αναμνήσεις να επιστρέφουν, μαζί με την παρουσία του στο γήπεδο.

Ο θρυλικός άσος φόρεσε τη φανέλα των Πειραιωτών από το 1991 έως και το 1994 και μαζί με τον Γιάννη Ιωαννίδη αποτέλεσαν τα δύο σημεία αναφοράς της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '90, όταν οι Πειραιώτες επέσττεψαν στην ελίτ, όχι μόνο στο ελληνικό, αλλά και στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Ο Πάσπαλιε αποτέλεσε το σημείο αναφοράς του Ολυμπιακού πάνω στο παρκέ και την τριετία που βρέθηκε στην ομάδα του Πειραιά ήταν ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην Ευρώπη, με την ικανότητά του στο σκοράρισμα να είναι αδιαμφισβήτητη.

Μετά την παρουσία του στον Πειραιά, τη σεζόν 1994-95 φόρεσε τη φανέλα του «αιωνίου» αντιπάλου, Παναθηναϊκού, ενώ τη σεζόν 1995-96 αγωνίστηκε για λογαριασμό του Πανιωνίου.