Οι δύο πρωτόγνωρες συνθήκες που θα αντιμετωπίσει στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

Μπαρτζώκας - Μιλουτίνοφ

Οι δύο πρωτόγνωρες συνθήκες που θα αντιμετωπίσει στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

Aχιλλέας Μαυροδόντης 17:37 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 24.04.2024

Ο Ολυμπιακός θα παίξει για πρώτη φορά φέτος με όλους τους ψηλούς του ετοιμοπόλεμους, αλλά (επίσης για πρώτη φορά), χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου, δεδομένα που θα παίξουν ρόλο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ενόψει του τζάμπολ.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο πρωτόγνωρα γεγονότα που πρέπει να αντιμετωπίσει, καθώς ποτέ άλλοτε δεν βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση στη φετινή Ευρωλίγκα.

Αρχικά, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν έχει όλη τη φροντ λάιν του πάνοπλη. Μιλουτίνοφ, Φαλ, Ράιτ και Πετρούσεφ είναι στην διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έτσι, ο Έλληνας κόουτς θα πρέπει να βρει τρόπο να «χωρέσει» όλο αυτό το ταλέντο στην ομάδα του ενόψει του Game 1 με την Μπαρτσελόνα. Παράλληλα βέβαια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πέραν από… πονοκέφαλο, έχει και πολλές επιλογές.

Όλοι οι σέντερ του (και ο Πετρούσεφ μπορεί να παίξει στο «5») δίνουν διαφορετικά πράγματα ο ένας από τον άλλον και απέναντι σε Βέσελι και Ερνανγκόμεθ αυτή η ποικιλία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Εξάλλου είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος, καθώς όλοι οι προπονητές θέλουν να έχουν παικταράδες στο ρόστερ τους και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι δεν έχουν χαλάσει κανένα χατίρι στον προπονητή του Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα όμως, ο Ολυμπιακός έχει άλλη μια… πρώτη να διαχειριστεί.

Ο Κώστας Παπανικολάου την φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί και στους 34 αγώνες που Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά, η ίωση και ο υψηλός πυρετός τον κρατάει στα πιτς.

Αυτό σημαίνει πως, βάσει στατιστικής, ο Ολυμπιακός χάνει 7.4 πόντους, 3 ασίστ, 3.6 ριμπάουντ, 0.8 κλεψίματα και 9.4 βαθμούς στο PIR κατά μέσο όρο. Βάσει… μπάσκετ όμως, χάνει τον παίκτη που «δένει» τα πάντα σε επίθεση και άμυνα για τον Ολυμπιακό, αλλά και τον παίκτη που στα αποδυτήρια είναι η πιο δυνατή φωνή, καθώς ο Κώστας Παπανικολάου είναι ο αρχηγός και ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Η λογική λέει πως το κενό του Κώστα Παπανικολάου στο «3» θα καλύψουν οι ΜακΚίσικ, Μπραζντέικις και Πίτερς, με τον Ολυμπιακό να έχει αρκετές λύσεις για να καλύψει κενό σε οποιαδήποτε θέση. Παράλληλα και για την Μπαρτσελόνα είναι ιδιαίτερη αυτή η συνθήκη, καθώς δεν ξέρει τι να περιμένει στο ματς.

Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν σε λίγες ώρες, όταν ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Μπαρτσελόνα για την πρώτη αναμέτρηση της μεταηύ τους σειράς των Playoffs της Ευρωλίγκα.

Το Sportal βρίσκεται στην Βαρκελώνη και σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν στην ισπανική πόλη ενόψει του ματς, οπότε… stay tuned!