Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τα match-up των τελικών

Βεζένκοφ - Ουίλιαμς

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τα match-up των τελικών

Χρήστος Τσάλτας 12:28 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 04.06.2023

Η ώρα για την πρώτη «μάχη» των τελικών της Basket League έφτασε και το Sportal παρουσιάζει τα match-up που θα καθορίσουν την έκβαση της σειράς του τίτλου.

Οι τελικοί της Basket League έφτασαν και ο Ολυμπιακός, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου, σε ένα ζευγάρι που έχει ξεκάθαρο φαβορί και ξεκάθαρο αουτσάιντερ.

Οι δύο ομάδες ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά η μία τα μυστικά της άλλης και έτσι τόσο στο ΣΕΦ, όσο και στο ΟΑΚΑ αναμένεται να γίνουν «μάχες» μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, προκειμένου να κριθεί ο φετινός πρωταθλητής στην Basket League.

Με την πρώτη «μάχη» τίτλου να πλησιάζει ανάμεσα στις δύο ομάδες, το Sportal παραθέτει τα 5 πιο σημαντικά match ups της σειράς. 5 παίκτες του Ολυμπιακού και 5 του Παναθηναϊκού που αναμένεται να καθορίσουν την έκβαση των αγώνων και να αλλάξουν τις ισορροπίες με την παρουσία τους.

Ο Λυκογιάννης στο Sportal: «Είμαι πολύ περίεργος να δω την αντίδραση του Παναθηναϊκού»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

09:10 - 04.06.2023

Ο Λυκογιάννης στο Sportal: «Είμαι πολύ περίεργος να δω την αντίδραση του Παναθηναϊκού»

Οι τελικοί της Basket League, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, είναι προ των πυλών και το Sportal έδωσε τον λόγο στον Άρη Λυκογιάννη που αναλύει τη σειρά από τη σκοπιά του προπονητή.

Κώστας Σλούκας - Πάρις Λι

Πάρις Λι - Κώστας Σλούκας @ Intime

Το δίδυμο αυτό δεν τίθεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο. Ο Πάρις Λι ήταν η... σκιά του Κώστα Σλούκα και στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague την περασμένη σεζόν, ως παίκτης της Μονακό. Φέτος ο Αμερικανός γκαρντ έχει αναβαθμισμένο ρόλο στον Παναθηναϊκό, ελέω και της απουσίας του Νέιτ Ουόλτερς, με τον Χρήστο Σερέλη να ποντάρει πολλά στη δική του παρουσία στους τελικούς. Απέναντί του, ωστόσο, θα βρει τον «εγκέφαλο» του Ολυμπιακού. Ο Σλούκας έχει αποδείξει πως στα μεγάλα παιχνίδια είναι πάντα παρών και αυτό θέλει να κάνει και στη φετινή σειρά των τελικών, ώστε να οδηγήσει την ομάδα του στον τίτλο.

Τόμας Ουόκαπ - Μάριους Γκριγκόνις

Από τη μία ο αμυντικός «εξολοθρευτής» του Ολυμπιακού και από την άλλη ο παίκτης που αναμένεται να τραβήξει... κουπί στην επίθεση για τον Παναθηναϊκό. Ο Τόμας Ουόκαπ θα είναι αυτός που θα κληθεί να περιορίσει τη δράση του Μάριους Γκριγκόνις, που στο φινάλε της σεζόν έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και δείχνει πως είναι από τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Στη σειρά των τελικών ο Χρήστος Σερέλης αναμένεται να βασίσει μεγάλο μέρος του επιθετικού πλάνου στον Λιθουανό σουτέρ, που κόντρα στο Περιστέρι ήταν ο πιο συνεπής επιθετικός της ομάδας του. Απέναντί του θα βρει έναν από τους καλύτερους περιφερειακούς αμυντικούς της Ευρώπης, που στην καλή του μέρα μπορεί να σταματήσει κάθε αντίπαλο. Όπως συνέβη και στον ημιτελικό του Final 4 της Euroleague κόντρα στον Μάικ Τζέιμς, στο παιχνίδι με την Μονακό.

Κώστας Παπανικολάου - Ματέουζ Πονίτκα

Κώστας Παπανικολάου - Ματέουζ Πονίτκα @ Intime

Πρόκειται για τους δύο παίκτες που δίνουν το κάτι παραπάνω μέσα από την ενέργεια που βγάζουν και στα δύο άκρα. Ο Κώστας Παπανικολάου, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, θα βρει απέναντί του τον Ματέουζ Πονίτκα, τον παίκτη που ενώνει τις τελείες στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για δύο all around παίκτες που δεν θα είναι στους κορυφαίους σκόρερ των ομάδων τους, αλλά με την παρουσία τους και την κίνηση χωρίς τη μπάλα θα ξεχωρίσουν. Ο Παπανικολάου θα ανοιξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του, θα πιέσει τον αντίπαλο μέχρι... εξαντλήσεως. Ο Πονίτκα από την άλλη με το υψηλό μπασκετικό IQ του θα κλέψει μπάλες, θα μαζέψει ριμπάουντ και θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του.

Σάσα Βεζένκοφ - Ντέρικ Ουίλιαμς

Ο καλύτερος παίκτης της φετινής Euroleague, ένας παίκτης που έχει τραβήξει τα βλέμματα στο ΝΒΑ, κόντρα στον παίκτη με -ίσως- το μεγαλύτερο κίνητρο από κάθε άλλον στον Παναθηναϊκό. Ο Σάσα Βεζένκοφ αναμένεται για μια ακόμα φορά να είναι ο παίκτης που θα οδηγήσει επιθετικά τον Ολυμπιακό. Φόργουορντ σύγχρονο, που μπορεί να απειλήσει με σουτ μέσης και μακρινής απόστασης, με την ίδια ευκολία, ενώ στην καλή του μέρα δύσκολα μπορεί να τον ανακόψει η αντίπαλή άμυνα. Την ίδια στιγμή που κάνει εξίσου σημαντική δουλειά και στον τομέα των ριμπάουντ. Απέναντί του θα βρει τον Ντέρικ Ουίλιαμς. Έναν φόργουορντ με έντονο το αθλητικό στοιχείο, που μπορεί να τραβήξει αντιπάλους πάνω του και να ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του. Στη σειρά των τελικών ο Παναθηναϊκός χρειάζεται την καλή παρουσία του Ουίλιαμς, αν θέλει να ανεβάσει το επίπεδο ανταγωνιστικότητας στην σειρά των τελικών.

Μουσταφά Φαλ - Γιώργος Παπαγιάννης

Μουσταφά Φαλ - Γιώργος Παπαγιάννης @ Intime

Το ζευγάρι αυτό έχει δώσει πολλές «μάχες» τα τελευταία δύο χρόνια. Στην πλειοψηφία τους νικητής βγήκε ο Γάλλος σέντερ του Ολυμπιακού. Ο Μουσταφά Φαλ θα βρει απέναντί του τον Γιώργο Παπαγιάννη σε ακόμα μια σειρά τελικών, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να είναι αυτός που θα πρέπει να δώσει τον τόνο στην ομάδα. Την φετινή σεζόν έχει προσθέει στο ρεπερτόριό του και το μακρινό σουτ, κάτι που μπορεί να παίξει ρόλο στη σειρά των τελικών, τραβώντας μακριά από το καλάθι τον Φαλ. Ο Γάλλος, από την πλευρά του, θέλει να συνεχίσει ό,τι έκανε μέχρι τώρα, λειτουργώντας ως επιπρόσθετος πλέι μέικερ στο παρκέ, τραβώντας πάνω του 2 και 3 αντιπάλους, προσφέροντας ελεύθερα σουτ προς τους συμπαίκτες του. Η καλή μέρα των ψηλών θα παίξει ρόλο για την παραγωγικότητα των δύο ομάδων στους τελικούς.