Τζάμπολ στους τελικούς της Basket League με Game 1 στο ΣΕΦ

Τζάμπολ στους τελικούς της Basket League με Game 1 στο ΣΕΦ

Χρήστος Τσάλτας 08:40 - 04.06.2023

Οι τελικοί της Basket League ξεκινούν, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (21:15) και τους δύο «αιωνίους» να έχουν ως στόχο το προβάδισμα στη σειρά.

Η πιο μεγάλη ώρα στη φετινή Basket League έφτασε! Η σειρά των τελικών κάνει τζάμπολ το βράδυ της Κυριακής, με τον Ολυμπιακό, που έχει το πλεονέκτημα έδρας, να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ στο Game 1 της σειράς.

Πρόκειται για το παιχνίδι που θα θέσει επικεφαλής μία από τις δύο ομάδες και ταυτόχρονα θα μεταφέρει το βάρος στην πλευρά του ηττημένου ενόψει του Game 2 της ερχόμενης Πέμπτης στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Μια «μάχη» που έχει ξεκάθαρο φαβορί και ξεκάθαρο αουτσάιντερ, ωστόσο όλα αυτά είναι στην θεωρία και μέχρι να αρχίσει η αναμέτρηση το βράδυ της Κυριακής.

Ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τον ΠΑΟΚ, στη σειρά των ημιτελικών της Basket League, αφήνοντας πίσω την «πικρή» ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό του Final 4 του Κάουνας. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα προσπαθούν να... συνέλθουν από την ήττα κόντρα στην ομάδα του Τσος Ματέο, με τα παιχνίδια απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά» να αντιμετωπίζονται ως ευκαιρία αντίδρασης και ανασύνταξης πριν από τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του τον Ταρίκ Μπλακ, που προπονήθηκε κανονικά και αναμένεται να ενισχύσει την ομάδα του σημαντικά στην φροντ λάιν. Από εκεί και πέρα ο Αϊζάια Κάνααν είναι εκτός δράσης, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ, με τον Έλληνα προπονητή να μην αντιμετωπίζει προβλήματα πριν από τους τελικούς.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά τα βρήκε σκούρα απέναντι στο Περιστέρι, όμως προστάτευσε την έδρα του, στη σειρά των ημιτελικών και κατάφερε να κλείσει θέση για τους τελικούς. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη δυσκολεύτηκε απέναντι στους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, όμως πήρε αυτό που ήθελε, έστω και στο Game 5.

Με Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:35 - 03.06.2023

Με Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό

Ευχάριστα νέα για τον Παναθηναϊκό πριν από τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (4/6, 21:15), καθώς ο Αρτούρας Γκουντάιτις προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο και υπολογίζεται για το ντέρμπι.

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις θα ενισχύσει την ομάδα του κανονικά, έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν. Ο Λιθουανός σέντερ αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο στη σειρά, για το «τριφύλλι», καθώς θα είναι ο παίκτης που θα προσπαθήσει να... ματσάρει τον Μουσταφά Φαλ, με τον Έλληνα κόουτς των «πράσινων» να περιμένει πολλά από εκείνον.

Όλα αυτά σε ένα ΣΕΦ που αναμένεται κατάμεστο, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να ετοιμάζεται να στηρίξει εμπράκτως την ομάδα του σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι, δίνοντας ώθηση και ενέργεια στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.