Ο Λυκογιάννης στο Sportal: «Είμαι πολύ περίεργος να δω την αντίδραση του Παναθηναϊκού»

Λι - Σλούκας

Ο Λυκογιάννης στο Sportal: «Είμαι πολύ περίεργος να δω την αντίδραση του Παναθηναϊκού»

Χρήστος Τσάλτας 09:10 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 09:12 - 04.06.2023

Οι τελικοί της Basket League, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, είναι προ των πυλών και το Sportal έδωσε τον λόγο στον Άρη Λυκογιάννη που αναλύει τη σειρά από τη σκοπιά του προπονητή.

H ώρα για την πρώτη μάχη... τίτλου στην Basket League έφτασε. Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ το βράδυ της Κυριακής (21:15), με τις δύο ομάδες να έχουν σαν στόχο τη νίκη, που θα βάλει τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει με τον αέρα του φαβορί στη σειρά, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έβγαλε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά ποντάρει πολλά στην αντίδραση και το βάρος φανέλας που κουβαλάει.

Λίγο πριν από το πρώτο τζάμπολ των δύο «μονομάχων» το Sportal έδωσε τον λόγο σε έναν ειδικό. ο Άρης Λυκογιάννης ανέλυσε, από προπονητικής πλευράς, τη σειρά των δύο ομάδων, εστιάζοντας στα δυνατά σημεία των «αιωνίων», το πόσο επηρεάζει τη σειρά το 13-0, αλλά και ποιοι αναμένεται να είναι οι X-Factors των τελικών.

Άρης Λυκογιάννης @ Intime

Η άποψη που υπάρχει στον κόσμο είναι πως οι φετινοί τελικοί μοιάζουν σαν να έχουν πάρει ήδη το δρόμο τους, καθώς η διαφορά των δύο ομάδων δείχνει μεγάλη. «Πάντα τα παιχνίδια ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ειδικά οι τελικοί δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως παιχνίδια που είναι... πολλά με λίγα. Είναι τελικοί και πάντα υπάρχει το απρόβλεπτο και η ιδιαιτερότητα που ακολουθεί αυτά τα παιχνίδια», υπογράμμισε ο Έλληνας προπονητής και προσθέτει ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων βάζει τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Όμως είναι τελικοί και θα πρέπει να δούμε την κατάσταση που θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες εκείνη την ώρα, όταν αρχίσει ο αγώνας».

Το Game 1 είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την πορεία της σειράς. Κάτι που αναγνωρίζουν άπαντες. Μέσα από αυτό τον αγώνα οι δύο ομάδες θα κάνουν σημαντικό βήμα, κάτι που επισημαίνει και ο έμπειρος προπονητής, με τη σειρά του.

«Κατά την προσωπική μου άποψη είναι το πλέον σημαντικό παιχνίδι. Έχει την μεγαλύτερη πίεση ο γηπεδούχος για να προστατέψει την έδρα του και από την άλλη πλευρά είναι μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την ομάδα που δεν έχει πλεονέκτημα έδρας για να κάνει break. Σε περίπτωση που κερδίσει το παιχνίδι αυτό ο Ολυμπιακός τότε αποκτά ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο, γιατί μετά το μεγαλύτερο βάρος και η πίεση μεταφέρεται στον αντίπαλο», είπε.

Οι δύο ομάδες αναμένεται να προτάξουν τα δυνατά τους σημεία, προκειμένου να βάλουν τις βάσεις για να φτάσουν στη νίκη. Ξεχωρίζοντας τα δυνατά σημεία των δύο ομάδων στάθηκε, από τη μία στην ομοιογένεια του Ολυμπιακού και από την άλλη στην επιθυμία για αντίδραση του Παναθηναϊκού.

Σακίλ ΜακΚίσικ @ Intime

«Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που έχει παίξει με σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Έφτασε 3'' από τον τίτλο της Euroleague. Η ομοιογένεια και η σταθερότητα, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο παίζει είναι δυνατά στοιχεία στο παιχνίδι του. Για τον Παναθηναϊκό, το μοναδικό πλεονέκτημα είναι η μεγάλη επιθυμία για αντίδραση σε μια σεζόν που δεν έχει πάει καλά και σίγουρα όλοι στον Παναθηναϊκό θέλουν να βγάλουν αντίδραση για τους προηγούμενους μήνες».

Σε σειρές που κρίνουν τίτλους δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται πρωταγωνιστές παίκτες που μέχρι εκείνο το σημείο είχαν μικρότερο ρόλο. Στην προκειμένη περίπτωση ο έμπειρος κόουτς ξεχώρισε δύο παρουσίες. «Παραδοσιακά στα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκο ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι πολύ καλός και έχει χτίσει μια μικρή παράδοση. Παίζει σταθερά καλά στα παιχνίδια αυτά. Ο συγκεκριμένος παίκτης έχει αυτό τον ρόλο και τον υποστηρίζει πολύ καλά. Για τον Παναθηναϊκό, με βάση την εικόνα των 2 τελευταίων μηνών, η κατάσταση που θα παρουσιαστεί ο Γκριγκόνις θα είναι κομβική. Έχει καλύτερη παρουσία και καλύτερα πατήματα στο παρκέ και η παρουσία του θα είναι πολύ σημαντική».

Με Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:35 - 03.06.2023

Με Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός στον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό

Ευχάριστα νέα για τον Παναθηναϊκό πριν από τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (4/6, 21:15), καθώς ο Αρτούρας Γκουντάιτις προπονήθηκε κανονικά το Σάββατο και υπολογίζεται για το ντέρμπι.

Αν κάτι ξεχωρίζει στην κουβέντα γύρω από τα ντέρμπι «αιωνίων», αυτό είναι το σερί που... τρέχει ο Ολυμπιακοός. Οι Πειραιώτες μετρούν 13 διαδοχικές νίκες απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό τους. Πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτή η κατάσταση την σειρά των τελικών; «Δημιουργεί ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι το στοιχείο που θα καθορίσει τους τελικούς. Σίγουρα έχει ένα ψυχολογικό αβαντάζ η μία πλευρά και μια παραπάνω πίεση η άλλη πλευρά», υπογράμμισε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ.

Όσο για το τέλος, κατέθεσε την δική του πρόβλεψη για τα παιχνίδια που έρχονται. «Θεωρώ ότι βάσει της συνολικής εικόνας των ομάδων ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα. Και βάσει της σεζόν, αλλά και με βάση το αήτητο ρεκόρ στην Ελλάδα, καθώς και βάσει της εικόνας των τελευταίων αγώνων. Είμαι πολύ περίεργος να δω την αντίδραση του Παναθηναϊκού και τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί στη σειρά».