«Μάχη» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με φόντο το πλεονέκτημα έδρας, πού θα δείτε το ντέρμπι «αιωνίων»

Ουόκαπ, Σλούκας

«Μάχη» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με φόντο το πλεονέκτημα έδρας, πού θα δείτε το ντέρμπι «αιωνίων»

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:24 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 14.03.2024

Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός κοντράρονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το βράδυ της Πέμπτης (14/3, 19:45) στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της EuroLeague, σε ένα κρίσιμο ματς στη μάχη για μία είσοδο στην τετράδα.

Ένα ακόμη ντέρμπι «αιωνίων» βρίσκεται προ των πυλών. Το βράδυ της Πέμπτης (14/3, 19:45) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την 29η αγωνιστική της EuroLeague. Πέρα φυσικά από το γόητρο που διακυβεύεται, οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να κλειδώσουν μία θέση στην πρώτη 4αδα. Τηλεοπτική κάλυψη της αναμέτρησης από το Nova Sports Prime.

Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι μετρούν πέντε σερί νίκες στη διοργάνωση, βρίσκονται στην 5η θέση με ρεκόρ 17-11 μαζί με τη Φενέρμπαχτσε και τη Βίρτους. Από τη άλλη, οι «πράσινοι» βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 18-10, τρέχοντας σερί τριών συνεχόμενων νικών.

Αμφίβολοι για τους Πειραιώτες είναι ο Τόμας Ουόκαπ κι ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας ο Τεξανός γκαρντ θα σφίξει τα δόντια προκειμένου να αγωνιστεί. Σταθερά εκτός παραμένει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

🏀Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Pre game με LIVE εικόνα από το ΣΕΦ

Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του «τριφυλλιού» Εργκίν Αταμάν, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Λούκα Βιλντόζα και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε μεταξύ άλλων για το αποψινό ντέρμπι: «Είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως καταλαβαίνουν όλοι, καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Είχαμε και έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ομάδες που έχουν στόχους. Για να φτάσουμε σε θέση να έχουμε καλές πιθανότητες για τα playoffs κάναμε κατά τη γνώμη μου τρεις μεγάλες νίκες στο Μόναχο, στη Βαλένθια και στο Κάουνας. Επίσης πήραμε εδώ τη νίκη απέναντι στην Μπολόνια, που είναι πολύ καλή ομάδα, χωρίς τον Ουόκαπ.Τώρα, έχοντας πάλι προβλήματα τραυματισμών, πρέπει να κερδίσουμε άλλη μία ομάδα που είναι από πάνω μας βαθμολογικά. Που είναι πολύ καλή ομάδα, χωρίς αμφιβολία. Το αποδεικνύει η θέση της. Βεβαίως, είναι αυταπόδεικτο ότι οι άνθρωποι εκεί έχουν κάνει καλή δουλειά. Άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, απαιτητικό. Χωρίς να είναι οι καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας για μας, με τους τραυματίες. Αλλά ελπίζουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε σοβαρές ελπίδες να κερδίσουμε».

Από τη μεριά του ο τεχνικός του «τριφυλλιού», αναφερόμενος στο γεγονός πως η ομάδα του έκανε προπόνηση στο ΣΕΦ δήλωσε ότι: «Είναι η ρουτίνα πριν από ένα ματς EuroLeague. Και όπως κάνουμε πριν από κάθε εκτός έδρας, το πρωί ξεκουραζόμαστε και το απόγευμα κάνουμε προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα. Αυτό είναι το σύστημά μου. Δεν με απασχολεί αν είναι ντέρμπι ή οποιοδήποτε ματς, είναι κάτι φυσιολογικό. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζω να το κάνουμε και στα play off ή να έρθει ο Ολυμπιακός στην έδρας μας, αν το θέλει. Επίσης, θέλουμε να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι.Για εσάς μπορεί να είναι περίεργο, αλλά για εμάς είναι φυσιολογικό. Σίγουρα θέλω να κάνω προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα, δεν παίζει ρόλο αν είναι η έδρα του Ολυμπιακού. Το ίδιο είναι στη Μαδρίτη ή τη Βαρκελώνη. Επειδή είναι ο Ολυμπιακός, να μην την κάνουμε; Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, αλλά στις μεταξύ μας αναμετρήσεις, όλα ήταν σωστά και δίκαια. Είμαστε οι πρώτοι που το κάνουμε, ελπίζω να συνεχίσει και ο Ολυμπιακός. Η... μάχη είναι φυσιολογική στο παρκέ, αλλά οι δύο ομάδες είναι επαγγελματικές. Αν ο κόουτς Μπαρτζώκας δεν θέλει να κάνει προπόνηση, είναι δική του απόφαση. Το έχω κάνει και με τη Φενέρ στην Τουρκία».

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής (29η)

Πέμπτη 14 Μαρτίου


Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 19:45

Φενέρμπαχτσε - Βαλένθια 19:45

Ερυθρός Αστέρας - Μακάμπι 20:00

Άλμπα - Μονακό 21:00

Μπασκόνια - Αρμάνι Μιλάνο 21:30

Μπαρτσελόνα - Παρτίζαν 21:30

Παρασκευή 15 Μαρτίου

Βιλερμπάν - Εφές 21:00

Μπάγερν - Ζαλγκίρις 21:30

Βίρτους - Ρεάλ 21:30

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης