Ο Χουάντσο των ντέρμπι – Πώς ο Ερνανγκόμεθ «μεταμορφώνεται» κόντρα στον Ολυμπιακό

Ο Χουάντσο των ντέρμπι – Πώς ο Ερνανγκόμεθ «μεταμορφώνεται» κόντρα στον Ολυμπιακό

Ηλίας Λαλιώτης 08:26 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 14.03.2024

Οι επιδόσεις του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στα προηγούμενα ντέρμπι που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός AKTOR με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει το βράδυ της Πέμπτης (14/3, 19:45) στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό για την 29η αγωνιστική της EuroLeague.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνουν οι δύο ομάδες για να φτάσουν στο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας μια θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο Εργκίν Αταμάν θα στηρίξει πολλά σε αυτή την προσπάθεια στα «βαριά χαρτιά» του ρόστερ του. Δηλαδή τους Κώστα Σλούκα, Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ, τον καθοριστικό -στα ντέρμπι που αγωνίστηκε- Ντίνο Μήτογλου, αλλά και τους σημαντικούς στους ρόλους τους Τζέριαν Γκραντ και Μάριους Γκριγκόνις.

🏀Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Pre game με LIVE εικόνα από το ΣΕΦ

Ένας παίκτης που έχει αποτελέσει «παράγοντα» σε πολλά από τα προηγούμενα πέντε φετινά ντέρμπι, ωστόσο, είναι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Ο Ισπανός φόργουορντ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι για να κάνει τη διαφορά, δεν κατάφερε να πιάσει την αναμενόμενη απόδοση στο πρώτο μισό της σεζόν, απογοητεύοντας σε αρκετά ματς και το τελευταίο δίμηνο έχει ανεβάσει στροφές, αλλά επιθετικά εξακολουθεί να μην έχει βρει τον εαυτό του.

Στα περισσότερα ντέρμπι όμως, από την αρχή της σεζόν ο Ερνανγκόμεθ παρουσιάζεται πολύ διαφορετικός, απ’ ότι συνήθως.

Η αρχή έγινε στο ματς του Σούπερ Καπ, όπου στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν ο ανέτοιμος Παναθηναϊκός AKTOR γνώρισε βαριά ήττα με 75-51. Ο Ισπανός όμως ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με 15 πόντους (2/3 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ.

Ακολούθησε ο αγώνας της πρεμιέρας της EuroLeague στο ΟΑΚΑ, όπου κρίθηκε στην παράταση, με το Τριφύλλι να χάνει τη νίκη στην κανονική περίοδο μέσα από τα χέρια του. Ο Ερνανγκόμεθ ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του με 13 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Το ντέρμπι που καθόρισε καταστάσεις ο Ισπανός ήταν αυτό στο Σεφ για το πρωτάθλημα. Πέτυχε 10 πόντους, κατέβασε 5 ριμπάουντ (μαζί με 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ), αλλά το κυριότερο έπαιξε καταπληκτική άμυνα πάνω στον Ουίλιαμς-Γκος που δημιουργούσε πρόβλημα στον Παναθηναϊκό.

Τα νούμερά του δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά στη δεύτερη νίκη για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ (2 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), αλλά παίζοντας μαζί με τον Μήτογλου στην τέταρτη περίοδο, ήταν εξαιρετικός αμυντικά και καθοριστικός για να ανέβει η διαφορά στους 15 πόντους, πριν αντεπιτεθεί ο Ολυμπιακός (με αυτόν στον πάγκο).

Το μόνο φετινό ντέρμπι, όπου ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ήταν «άφαντος» δεν είναι άλλο από τον τελικό του Κυπέλλου, όπου μόνο ο Ντίνος Μήτογλου διασώθηκε από το «πράσινο ναυάγιο».

🔴Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης