Τόμας Ουόκαπ: Αυτά «χάνει» ο Ολυμπιακός σε περίπτωση απουσίας του ηγέτη του

Τόμας Ουόκαπ: Αυτά «χάνει» ο Ολυμπιακός σε περίπτωση απουσίας του ηγέτη του

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:35 - 12.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:50 - 13.03.2024

Ο Τόμας Ουόκαπ παραμένει αμφίβολος και το Sportal αναλύει τα όσα θα «χάσει» ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που ο ηγέτης του δεν αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (14/3).

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια σπουδαία αναμέτρηση, αυτήν απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να περιμένει να μάθει τι γίνεται με τους τραυματίες και κυρίως τον Τόμας Ουόκαπ.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι τραυματίας, καθώς στο ματς με το Περιστέρι γύρισε το πόδι του και ακόμη δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ακόμα και τώρα περιμένει σαν ένα…. Θηρίο στο κλουβί, καθώς δεν μπόρεσε να προπονηθεί την Τρίτη (12/3), με τον Τόμας Ουόκαπ να θέλει όσο τίποτα να επιστρέψει στη δράση και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του στο μεγάλο ματς με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Βέβαια, εκτός από την μεγάλη επιθυμία του ίδιου του Τόμας Ουόκαπ να παίξει, αξίζει να σταθούμε και στο πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Ουόκαπ - Φρανσίσκο

Μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους πλέι μέικερ στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο οι σχεδόν 5 ασίστ του ανά αγώνα. Είναι και ο τρόπος που ελέγχει το παιχνίδι, το πώς ανεβάζει τον ρυθμό και πώς κατεβάζει ταχύτητα κατά το δοκούν.

Όλα αυτά, ο Ολυμπιακός θα τα χάσει σε περίπτωση απουσίας του Τόμας Ουόκαπ από την αναμέτρηση. Όπως επίσης θα χάσει και την εκπληκτική του άμυνα.

Όπως φαίνεται και από τα 1.3 κλεψίματά του ανά αγώνα, αλλά και τα 3.2 ριμπάουντ του, ο Τόμας Ουόκαπ δίνει πολλά στην ομαδική άμυνα, όπως και στην ατομική, καθώς αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων on ball αμυντικών της Ευρωλίγκας!

Τέλος, οι 9.3 πόντοι που μετράει κατά μέσο όσο ο Τόμας Ουόκαπ στην φετινή Ευρωλίγκα αποτελούν νούμερο αναντικατάστατο στον φετινό Ολυμπιακό, ο οποίος ελπίζει να έχει τον ηγέτη του ετοιμοπόλεμο την Πέμπτη.

Εάν δεν τον έχει, όλα τα παραπάνω θα τα χάσει και θα κληθεί να τα βρει από τους υπόλοιπους παίκτες, κάτι που δεν έχει συνηθίσει η ομάδα του Πειραιά, καθώς, μέχρι πρότινος ο Τόμας Ουόκαπ μετρούσε 83 σερί συμμετοχές στην Ευρωλίγκα!

Υπομονή λοιπόν μέχρι την προπόνηση της Τετάρτης (13/3), στην οποία θα ξεκαθαρίσει η εικόνα του Τόμας Ουόκαπ.

Παρατείνεται η αγωνία για Ουόκαπ - Δεν προπονήθηκε την Τρίτη (12/3), ατομικό για Γκος και Λαρεντζάκη
EUROLEAGUE

14:26 - 12.03.2024

Παρατείνεται η αγωνία για Ουόκαπ - Δεν προπονήθηκε την Τρίτη (12/3), ατομικό για Γκος και Λαρεντζάκη

Μόνο θεραπεία στον αστράγαλο έκανε ο Τόμας Ουόκαπ, ο οποίος δεν προπονήθηκε και παραμένει αμφίβολος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (14/3). Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Λαρεντζάκης και Ουίλιαμς-Γκος.