Πως ο Ολυμπιακός πήρε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό
i

© Intime

Πως ο Ολυμπιακός πήρε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Γαβριλάκης 21:41 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:41 - 14.03.2024

Την 29η αγωνιστική της Euroleague, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, έφθασε τις 18 νίκες, όσες έχουν έχουν και οι «πράσινοι», αλλά πλέον βρίσκονται μπροστά τους στην κατάταξη.

Ο Ολυμπιακός, με τη νέα του νίκη επί του Παναθηναϊκού (71-65), δεν τον έφθασε απλώς στην κατάταξη της EuroLeague έπειτα από 29 αγωνιστικές. Τον… προσπέρασε κιόλας, αφού στην ισοβαθμία οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται από πάνω!

Και αυτό συνέβη, όχι γιατί νίκησε και στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ και στον δεύτερο στο ΣΕΦ. Συνέβη αποκλειστικά λόγω της νίκης του το βράδυ της Πέμπτης (14/3) στο Φαληρικό γήπεδο.

Διότι, το πρώτο ματς δεν επηρεάσει την πραγματικότητα της ισοβαθμίας ως σκορ. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 88-78 εκτός έδρας, στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά τα είχε καταφέρει στο έξτρα πεντάλεπτο.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε ολοκληρωθεί με 74-74 και αυτό σημαίνει ότι στο άθροισμα επίθεσης-άμυνας, δεν υπάρχει πλεονέκτημα από αυτό το ματς. Γιατί, βάσει κανονισμών υπολογίζεται μόνο το σκορ του σαρανταλέπτου.

Με τη νίκη στο ΣΕΦ όμως, όλα άλλαξαν και ο Ολυμπιακός δεν πήρε απλώς μία ακόμα νίκη στην Euroleague. Πήρε από τον «αιώνιο» αντίπαλο και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο. Κάτι που ισχύει την δεδομένη στιγμή.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείεται να υποχωρήσει κι άλλο μέχρι το τέλος της βραδιάς, αν η Μονακό νικήσει στο Βερολίνο την Άλμπα. Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα από το Πριγκιπάτο θα περάσει στην τρίτη θέση, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στην τέταρτη και μία πιο πίσω (στην πέμπτη) θα τοποθετηθεί ο Παναθηναϊκός.

Απομένουν όμως, άλλοι πέντε αγώνες για το τέλος της κανονικής διάρκειας και δεν αποκλείεται οι ανατροπές και οι αλλαγές στις θέσεις των Play Offs και των Play In να διαδεχθούν η μία την άλλη… 

🔴 Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!