Το... παραδέχτηκε η Euroleague: Αυτό που συμβαίνει στο ΣΕΦ δε συμβαίνει πουθενά αλλού - Τι γίνεται στο ΟΑΚΑ (vid)
i

© EuroLeague Basketball

Το... παραδέχτηκε η Euroleague: Αυτό που συμβαίνει στο ΣΕΦ δε συμβαίνει πουθενά αλλού - Τι γίνεται στο ΟΑΚΑ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:54 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:51 - 14.03.2024

Η Euroleague πλέον, κρατάει στατιστική και για την απόδοση των φιλάθλων. Μετράει τα ντεσιμπέλ στα γήπεδα και για την 28η αγωνιστική η μεγαλύτερη ένταση ήχου εντοπίστηκε στο ΣΕΦ, όταν ο Ολυμπιακός νικούσε την Βίρτους - Στη δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός και η... φασαρία του ΟΑΚΑ στο ματς κόντρα στη Βιλερμπάν.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν ήταν απλώς γεμάτο. Αυτό ισχύει σχεδόν κάθε βράδυ που ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του αγώνα της EuroLeague. Το ίδιο θα συμβεί και μάλιστα στο υπερθετικό βαθμό, το βράδυ της Πέμπτης (14/3) στον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 29η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μία εβδομάδα πριν όμως, στο Φάληρο, εκτός του ότι οι φίλαθλοι των «ερυθρολεύκων» δεν άφησαν άδεια ούτε μία θέση του Σταδίου, ήταν επίσης και οι πιο... ενεργοί θεατές της αγωνιστικής. Και πως μετριέται αυτό; Μα με τα ντεσιμπέλ (dB) που παρήγαγαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η μονάδα μέτρησης της έντασης των ήχων, που προκύπτει από την αναλογίας μεταξύ δύο φυσικών μεγεθών (ποσότητα ακουστικής ή ηλεκτρικής ισχύος), έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ, τη μέρα που ο Ολυμπιακός συνάντησε την Βίρτους Μπολόνια και τη νίκησε, την προηγούμενη αγωνιστική.

Και στο σύνολο των αγώνων εκείνου του γύρου (28ου της κανονικής περιόδου), καμία άλλη ομάδα δεν άκουσε τους οπαδούς της να φθάνουν τα 95,94 dB, όσα έφθασαν οι φίλοι των Πειραιωτών αθροιστικά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η EuroLeague πλέον, κρατάει στατιστική και στα ντεσιμπέλ. Σε συνεργαsία με την BKT Sports, δημιούργησαν έναν μηχανισμό τεχνητής νοημοσύνης, για να καταγράφουν και να αξιολογούν την ένταση του ήχου που υπάρχει στις αρένες της διοργάνωσης και στην 28η αγωνιστική ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην πρώτη θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη.

Την ίδια περίπου ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν μπροστά σε ένα... εκκωφαντικό κοινό, το ίδιο έκαναν και οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ. Έχασαν όμως, για ένα ντεσιμπέλ και κάτι... ψιλά.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, στο επίσης νικηφόρο ματς με την γαλλική Βιλερμπάν, έφθασαν τα 93,82 ντεσιμπέλ, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι φαν της Μιλάνο. Στο ματς κόντρα στην Παρτίζαν, έβαλαν κι αυτοί το... λιθαράκι για να πάρουν οι παίκτες του Ετόρε Μεσίνα κόντρα στους Σέρβους και τα ντεσιμπέλ τους έφθασαν τα 93,73.

Ο Μόουζες Ράιτ στο Sportal για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Θέλω να προσφέρω τάπες και καρφώματα - Είμαι έτοιμος για τον Λεσόρ» (vid)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11:08 - 14.03.2024

Ο Μόουζες Ράιτ στο Sportal για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Θέλω να προσφέρω τάπες και καρφώματα - Είμαι έτοιμος για τον Λεσόρ» (vid)

Ο Μόουζες Ράιτ μας βάζει σε... κλίμα ντέρμπι, με τον Αμερικανό να παραχωρεί συνέντευξη στο Sportal και να στέκεται στα του ντέρμπι που «παίζεται» σε λιγες ώρες!

Στις στιγμιαίες μετρήσεις πάντως, οι Ιταλοί βρέθηκαν στην πρώτη θέση και συγκεκριμένα την ώρα που ο Νίκολα Μίροτιτς έβαλε ένα μακρινό και κρίσιμο τρίποντο (7'18'' πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου) έγινε το ρεκόρ της αγωνιστικής με την πιο... φασαριόζικη φάση.

🏀 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός Pre game με LIVE εικόνα από το ΣΕΦ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!