Ολυμπιακός: Πώς η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης έχει βυθιστεί στην εσωστρέφεια

Ολυμπιακός: Πώς η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης έχει βυθιστεί στην εσωστρέφεια

Νίκος Καλαμπάκας 17:32 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 20.12.2023

Η ήττα από τη Βίρτους βυθίζει τον Ολυμπιακό στην εσωστρέφεια, αφού η περσινή καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, φέτος δείχνει να... χωλαίνει!

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που όλη η Ευρώπη υποκλινόταν στο μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι τις τελευταίες δύο σεζόν είχαν κερδίσει με το σπαθί τους τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας, ωστόσο φέτος η κατάσταση έχει αλλάξει.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δείχνουν να μπλοκάρουν σε κρίσιμες στιγμές, δεν έχουν ιδέες και το σημαντικότερο, τους λείπουν οι νίκες.

Σε μια σεζόν που πριν ξεκινήσει άπαντες τόνιζαν ότι η Euroleague θα είναι πιο ανταγωνιστική, η ομάδα του Πειραιά ακόμα ψάχνεται και δεν αποτελεί το φόβητρο των προηγούμενων ετών.

Ο Ολυμπιακός δείχνει αποσυντονισμένος, αφού από το ξεκίνημα της χρονιάς τα προβλήματα τραυματισμών ήταν πολλά και τον αποσυντόνισαν. Ωστόσο, τρεις περίπου μήνες μετά την έναρξη της Euroleague, η κατάσταση δείχνει δύσκολη έως επικίνδυνη.

Οι Πειραιώτες έχουν δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες στους φίλους τους και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να πείσουν κανέναν ότι είναι αντάξιοί τους.

Οι ήττες στο «κάστρο» του

Η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού ανέκαθεν ήταν η έδρα του. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού της χώρας έκανε σπάνια ήττες στο ΣΕΦ, όμως φέτος το σκηνικό έχει αλλάξει. Τέσσερις ισπανικές ομάδες αγωνίζονται στην Euroleague και όλες τους τον «πάτησαν» μέσα στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αν αναλογιστούμε ότι για να έχει τύχη να περάσει στα playoffs, θα πρέπει να πάρει τη... ρεβάνς από αυτές, στα δικά τους «σπίτια».

Κακές αποφάσεις

Η απουσία του Γκος σε πολλά παιχνίδια έχει στοιχίσει στην ομάδα δημιουργικά. Ο Ουόκαπ το καλοκαίρι ήταν στη Μανίλα με την εθνική ομάδα και χωρίς να έχει ξεκουραστεί καθόλου, καλείται να είναι το Α και το Ω στο οργανωτικό κομμάτι του Ολυμπιακού. Ο παίκτης πολλές φορές δείχνει... σκασμένος, χωρίς καθαρό μυαλό και αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα για την ομάδα του. Παρατηρήστε την τελευταία φάση του αγώνα με τη Βίρτους, όταν και θα μπορούσε να πάει προς το καλάθι κααι να σκοράρει ή να κερδίσει φάουλ κι αυτός επιλέγει να ωγάλει τη μπάλα στον Λαρεντζάκη, στο τρίποντο.

Έλλειψη κριτικής

Θα το γράψουμε κι ας γίνουμε εμείς οι... κακοί: Όταν μια ομάδα κάνει ήττες οφείλει να ψάξει να βρει τι φταίει. Και όσοι ασχολούνται με αυτή, οφείλουν να καταγράφουν τα πάντα. Ο Ολυμπιακός φέτος δεν παίζει καλά και για αυτό δεν φταίνε μόνο οι τραυματισμοί. Το γεγονός ότι η ομάδα έχασε το καλοκαίρι τους δύο βασικούς επιθετικούς πυλώνες της (Βεζένκοφ και Σλούκας) την ανάγκασε να αλλάξει το αγωνιστικό της πλάνο, όμως τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ακόμα... δεν τραβάει! Δεν είναι κακό να καταγραφεί αυτό, άλλωστε από τα λάθη μας μαθαίνουμε και ο οργανισμός οφείλει να τα κοιτάξει κατάματα προκειμένου να γίνει καλύτερος!

Η εξαιρετικά δύσκολη συνέχεια

Έχοντας ήδη δώσει 15 ματς, ο Ολυμπιακός έχει αρνητικό ρεκόρ (7-8). Απομένουν δύο αγώνες με τις δύο πιο αδύναμες ομάδες της διοργάνωσης (Άλμπα και Βιλερμπάν) προκειμένου να κλείσει ο πρώτος γύρος. Η συνέχεια ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δύο εντός έδρας αγώνες με Αρμάνι και Μονακό που έχουν τους ίδιους στόχους και τον έχουν νικήσει στις έδρες τους. Δύο εκτός έδρας ματς με Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, ακολουθεί η Μακάμπι στο ΣΕΦ και μετά ταξίδι ξανά στην Ισπανία για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Άλμπα εντός, Μπάγερν εκτός και μετά Βαλένθια στην Ισπανία και στο... καπάκι Κάουνας. Βίρτους και Παναθηναϊκός επισκέπτονται το ΣΕΦ, ακολουθεί η Εφές στην Πόλη και η Βιλερμπάν στον Πειραιά, ενώ στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές υπάρχουν δύο ταξίδια στη Σερβία για Παρτίζαν και Ερυθρό Αστέρα και η regular season ολοκληρώνεται στο ΣΕΦ με τη Φενέρ του Γιασικεβίτσιους.

Τα τρίποντα που «πληγώνουν» τον Ολυμπιακό και μια «μεγάλη» νίκη που δεν έρχεται
EUROLEAGUE

00:38 - 20.12.2023

Τα τρίποντα που «πληγώνουν» τον Ολυμπιακό και μια «μεγάλη» νίκη που δεν έρχεται

Τα τρίποντα φέτος πληγώνουν τον Ολυμπιακό αφού οι βασικοί του σουτέρ σε κάποια ματς έχουν κινηθεί σε ρηχά επίπεδα και δεν έχουν βοηθήσει την ομάδα όσο θα έπρεπε. Πέραν τούτου, ο Ολυμπιακός ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει νίκη κόντρα σε ομάδα που έχει βλέψεις για τα playoffs.

Καταλαβαίνει κανείς ότι το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Φυσικά, οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι ομάδα υπερβάσεων. Όμως αν θέλουν να έχουν τύχη στην Euroleague, αυτές στον 2ο γύρο θα πρέπει να γίνουν νόμος...

🔴Sportal Euroleague Show με Μονακό - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης