Έχετε καταλάβει τι ευρωπαϊκό τίτλο έχει κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης;

Έχετε καταλάβει τι ευρωπαϊκό τίτλο έχει κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης;

Χρήστος Τσάλτας 22:30 - 21.05.2023

Το σουτ του Σέρχιο Γιουλ χάρισε τον 11ο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και ταυτόχρονα «υπέγραψε» την πιο όμορφη ιστορία για την ομάδα του Τσους Ματέο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι «επτάψυχη» και απέδειξε πως έχει ίσως την πιο βαριά φανέλα από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Τι κι αν βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο σε όλη τη διάρκεια του μεγάλου τελικού, η ομάδα του Τσους Ματέο βρήκε τα ψυχικά αποθέμα και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, με τον Σέρχιο Γιουλ να «μιλάει» την πιο κρίσιμη στιγμή.

Το σουτ του εμβληματικού γκαρντ της Ρεάλ υπέγραψε το 11ο ευρωπαϊκό τρόπαιο των Μαδριλένων, αλλά ταυτόχρονα και την πιο όμορφη μπασκετική ιστορία.

Διότι γυρνώντας κάποιος τον χρόνο πίσω, στα πλέι οφ της διοργάνωσης, μετά τα πρώτα 2 παιχνίδια στη σειρά με την Παρτίζαν, οι παίκτες του Ματέο βρίσκονταν στο 0-2 και ταξίδευαν στο Βελιγράδι για το Game 3. Παρ' όλα αυτά η «βασίλισσα» έδειξε ψυχικά αποθέματα και με ολική ανατροπή έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Euroleague που γύρισε σειρά από το 0-2 και επικρτάτησε με 3-2.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο πρωταγωνιστής στο σκηνικό που γύρισε όλη τη σειρά με την Παρτίζαν ήταν ο Σέρχιο Γιουλ, που έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Κέβιν Πάντερ και προκάλεσε... έκρηξη στο WiZink Center.

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Ρεάλ Μαδρίτης με τρόπο... καρμπόν με τον περσινό
EUROLEAGUE

22:15 - 21.05.2023

Ο Ολυμπιακός έχασε από την Ρεάλ Μαδρίτης με τρόπο... καρμπόν με τον περσινό

Έφτασε πολύ κοντά, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός είδε τον τίτλο της Euroleague να γλιστράει από τα χέρια του, με το φινάλε του μεγάλου τελικού να θυμίζει έντονα το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές την περσινή σεζόν.

Στον ημιτελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, οι Μαδριλένοι βρίσκονταν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, όμως με ανατροπή διαρκείας και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ σημείο αναφοράς και τον Έντι Ταβάρες να κυριαρχεί κατάφερε να ανατρέψει το σκηνικό και να φτάσει σε επική νίκη με 78-66, παίρνοντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Εκεί ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο βρέθηκε να προηγείται με 74-70, 2 λεπτά πριν από το τέλος, αλλά η ποιότητα, η κλάση και τα ψυχικά αποθέματα της Ρεάλ εμφάνισαν το winning mentality των παικτών του Τσους Ματέο, ολοκληρώνοντας μια πολύ όμορφη ιστορία με επικό τρόπο. Διότι το νικητήριο σουτ του Σέρχιο Γιουλ ήταν ο ενδεικτικός τρόος για να ολοκληρωθεί μια τέτοια σεζόν για την Ρεάλ!

Σε ένα Final 4 που η Ρεάλ μπήκε ως αουτσάιντερ, με τους Γιαμπουσέλε, Ντεκ, Πουαριέ εκτός δράσης και τους Γιουλ, Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ στη... δύση της μεγάλης καριέρας τους, οι Μαδριλένοι απέδειξαν πως έχουν τον τρόπο να κερδίζουν τους πάντες, κόντρα σε κάθε δυσκολία!