Στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός για μία... ερυθρόλευκη μάχη με τον Ερυθρό Αστέρα με στόχο την οριστική πρωτιά
i

Intime

Στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός για μία... ερυθρόλευκη μάχη με τον Ερυθρό Αστέρα με στόχο την οριστική πρωτιά

Γιώργος Γαβριλάκης 09:54 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 06.04.2023

Στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στην Euroleague ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει (6/4, 20.00) στη Σερβία τον Ερυθρό Αστέρα και με νίκη κατακτά και μαθηματικά την πρώτη θέση - Ντέρμπι στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε να υποδέχεται την Εφές, η Ζαλγκιρις αντιμετωπίζει τη Μακάμπι σε ματς «φωτιά».

Στην... καυτή Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τον Ερυθρό Αστέρα το βράδυ της Πέμπτης (6/4, 20.00, NovaSports Prime) και οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά θα έχουν την ευκαιρία εδώ και τώρα να κατοχυρώσουν την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. 

Κι αν χάσουν, θα έχουν άλλη μία ευκαιρία να το «κλειδώσουν» το Νο 1 της βαθμολογίας, στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης (μακράς διάρκειας) φάσης της Euroleague, στο παιχνίδι με τη Μπασκόνια στο ΣΕΦ στις 13 Απριλίου, λίγες μέρες πριν ο Πάσχα. Σε αυτό δηλαδή, που ολοκληρώνεται η regular season και μετά το πέρας του θα εξαχθούν και τα ζευγάρια που θα συναντηθούν στα νοκ-αουτ, πριν το Final Four του Κάουνας. 

Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, έχει εξηγήσει στους παίκτες του ποιος είναι ο στόχος και αναμένει να ανταποκριθούν στις συνθήκες και τις απαιτήσεις όπως με μεγάλη συχνότητα πράττουν φέτος. 

Ο Ολυμπιακός έχει μία νίκη παραπάνω και από τη Ρεάλ Μαδρίτης και από τη Μπαρτσελόνα που τον ακολουθούν, τις οποίες μάλιστα προσπερνάει και σε περίπτωση ισοβαθμίας. 'Αρα ένα θετικό αποτέλεσμα στη Σερβία ή μία ήττα των ανταγωνιστών του αρκούν να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι υποχρεώσεις της ομάδας στην κανονική διάρκεια της σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. 

Τα σενάρια για τις ομάδες που θα προκριθούν στα playoffs της Euroleague - Τι θέλει ο Ολυμπιακός για την πρωτιά
EUROLEAGUE

17:49 - 05.04.2023

Τα σενάρια για τις ομάδες που θα προκριθούν στα playoffs της Euroleague - Τι θέλει ο Ολυμπιακός για την πρωτιά

Μπαίνοντας στον 33ο γύρο της Euroleague η μάχη για την πρωτιά στην regular season και την πρόκριση μαίνεται. Διαβάστε όλα τα σενάρια για τις ομάδες που διεκδικούν ένα εισιτήριο για τα playoffs και το πώς μπορεί να «κλειδώσει» την πρώτη θέση ο Ολυμπιακός.

Την ώρα πάντως, που ο Ολυμπιακός προσπαθεί να διατηρήσει τη θέση του, η μάχη κορυφώνεται και για τις υπόλοιπες θέσεις της βαθμολογίας. Η Φενέρμπαχτσε αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές και εκεί τα πράγματα είναι κρίσιμα. Από τη μία η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που θέλει να εξασφαλίσει την πρόκριση, τη στιγμή που οι λίγες ελπίδες υπάρχουν για το σύνολο του Εργκίν Αταμάν και μένει να δούμε αν διεκδικηθούν με... ζέση. Επίσης, οριακό είναι το και το ματς της Ζαλγκίρις με τη Μακάμπι στο Κάουνας, όπου οι γηπεδούχοι θέλουν μόνο νίκη για να κρατηθούν ζωντανοί. 

Το πρόγραμμα της Πέμπτης (6/4)

20:00 / Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός (NovaSports prime)
20:00 / Ζαλγκίρις Κάουνας - Μακάμπι Τελ Αβίβ (NovaSports 5)
20:45 / Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές (NovaSports 4)
21:30 / Βαλένθια - Βίρτους Μπολόνια (NovaSports start)
21:45 / Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου (NovaSports 2)
22:00 / Μπασκόνια - Βιλερμπάν (NovaSports 3)

Βαθμολογία

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (7/4)

21:00 / Παναθηναϊκός - Άλμπα Βερολίνου (NovaSports prime)
21:30 / Αρμάνι Μιλάνο - Μπαρτσελόνα (NovaSports 3)
22:00 / Μονακό - Παρτίζαν (NovaSports 4)