Πώς μπορεί ο Μάικ Τζέιμς να έρθει στον Ολυμπιακό

Μάικ Τζέιμς

i

Euroleague

Πώς μπορεί ο Μάικ Τζέιμς να έρθει στον Ολυμπιακό

Νίκος Καλαμπάκας 16:55 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:18 - 06.08.2023

Η είδηση ότι ο Ολυμπιακός ρίχνει... κλεφτές ματιές προς τον Μάικ Τζέιμς έβαλε στην... πρίζα τους φίλους της ομάδας του Πειραιά και το Sportal αναλύει τα δεδομένα μιας πιθανής μετακίνησης του Αμερικανού στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Ο Μάικ Τζέιμς είναι παίκτης της Μονακό και πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα του Πριγκιπάτου, ωστόσο φαίνεται ότι οι μέρες του στη Γαλλία είναι μετρημένες.

Ο γκαρντ από τις ΗΠΑ με την πλούσια ευρωπαϊκή εμπειρία φέρεται να είναι φευγάτος από το Μονακό, αφού η έλευση του Κεμπά Ουόκερ εκεί δεν του ήχησε καλά...

Ο Τζέιμς είναι σταρ και συμπεριφέρεται ως τέτοιος και στην ομάδα του μέχρι φέτος είχε τον ρόλο του ηγέτη. Όταν η Μονακό λοιπόν ανακοίνωνε ότι έπεισε τον Ουόκερ να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Μάικ Τζέιμς φέρεται αρκετά... ξενερωμένος με την εξέλιξη αυτή, γεγονός που τον έβαλε σε διαδικασία να ξεκινήσει επαφές ώστε να βρει άλλο σύλλογο να συνεχίσει την καριέρα του. Άλλωστε είναι γνωστό ότι με τον προπονητή του, Σάσα Ομπράντοβιτς, δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις, γεγονός που κάνει τη... δουλειά πιο εύκολη!

Ο Τζέιμς ιδανικός για τον Ολυμπιακό, η ομάδα ιδανική για τον Τζέιμς

Ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν ακόμα παίκτη προκειμένου να ολοκληρώσει το ρόστερ του και η περίπτωση του Μάικ Τζέιμς μοιάζει ιδανική. Στο παρελθόν βέβαια ο παίκτης δεν είχε αναφερθεί και με τα πιο κολακευτικά λόγια για τον σύλλογο του Πειραιά και συγκεκριμένα για τους οπαδούς του, ωστόσο αυτά δεν είναι εμπόδια που θα μπορούσαν να «χαλάσουν» μια τέτοια μεταγραφή.

Οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά του είχαν κάνει τη ζωή δύσκολη τόσο στη σειρά των playoffs του 2022, όσο και στο Final Four του Κάουνας, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι στην τρίτη περίοδο ανέτρεψαν μια διαφορά 12 πόντων με επί μέρους σκορ 27-2.

Ο Τζέιμς είχε ακούσει σε εκείνο το παιχνίδι πολλές φορές το όνομά του να γίνεται σύνθημα, κάτι που όπως είναι λογικό τον είχε ενοχλήσει, όμως στον επαγγελματικό αθλητισμό, αυτά αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Επιστρέφοντας στα δεδομένα μιας ενδεχόμενης μεταγραφής, ο παίκτης της Μονακό είναι η ιδανική λύση για τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, είναι δεινός σκόρερ, μπορεί να αναλάβει να πάρει ευθύνες όταν η μπάλα «καίει», ενώ κουβαλάει και τη μπασκετική τρέλα που αρέσει στον κόουτς των ερυθρόλευκων.

Ο Έλληνας κόουτς έχει μάθει να συνεργάζεται με αστέρες στις ομάδες τις οποίες έχει αναλάβει, ενώ μπορεί να τους βάζει σε διαδικασία να σκέφτονται την ομάδα και όχι την... πάρτη τους! Το έχει αποδείξει αυτό με τη συνεργασία που είχε στο παρελθόν με παίκτες όπως ο Σβεντ στη Χίμκι, ο Ράις στην Μπαρτσελόνα, ο Ντιλέινι στη Λοκομοτίβ, όπως και τον Σακίλ ΜακΚίσικ, έναν αθλητή που είχε προβλήματα στη ζωή του, όμως στον Πειραιά έχει βρει την... Ιθάκη του και δηλώνει καλύτερα από ποτέ!

Η διάψευση του Ολυμπιακού

Την ώρα που όλος ο κόσμος που παρακολουθεί την ομάδα κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, στον Πειραιά διαψεύδουν την είδηση και πολύ σωστά κάνουν. Ο Μάικ Τζέιμς δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Μονακό και δεν μπορεί να κάνει συζητήσεις με άλλη ομάδα. Τι πιο λογικό λοιπόν από μια διάψευση εκ μέρους των Πειραιωτών για το θέμα. Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν πρώτα να δουν αν ο Τζέιμς θα έχει τη συγκατάθεση της Μονακό ώστε να εγκαταλείψει το Πριγκιπάτο κι έπειτα θα συζητήσουν πρώτα με την ομάδα αφού λογικά θα χρειαστεί να πληρώσουν ένα buy out και έπειτα με τον παίκτη.

Το αν θα έρθει τελικά ο Μάικ Τζέιμς στη χώρα μας προκειμένου αυτή τη φορά να φορέσει τα ερυθρόλευκα δεν μπορεί να το ξέρει κανείς, για τους λόγους που εξηγήσαμε παραπάνω. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο γκαρντ από τις ΗΠΑ ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό και η ελληνική ομάδα είναι πλέον ελκυστικός προορισμός και για εκείνον.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που τα δύο τελευταία χρόνια του στέρησαν την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Ίσως η λύση για να το κάνει, είναι να ανέβει στο... άρμα τους!