Γιατί ο Μάικ Τζέιμς βλέπει θετικά την προοπτική του Ολυμπιακού

Μάικ Τζέιμς

i

© Intime

Γιατί ο Μάικ Τζέιμς βλέπει θετικά την προοπτική του Ολυμπιακού

Νίκος Καλαμπάκας 15:40 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 07.08.2023

Ο Μάικ Τζέιμς θέλει να απεμπλακεί από τη Μονακό και να συνεχίσει την καριέρα του σε νέα ομάδα, με τον Ολυμπιακό να είναι η πρώτη του επιλογή. Το Sportal σας παραθέτει τους λόγους που ο γκαρντ από τις ΗΠΑ έριξε... γέφυρες στους ερυθρόλευκους.

Ο Μάικ Τζέιμς είναι το πρόσωπο των ημερών στον Ολυμπιακό, αφού το ρεπορτάζ της ομαδας του Πειραιά τις τελευταίες ημέρες περιστρέφεται γύρω από τον γκαρντ της Μονακό. Το Sportal σας παρουσιάζει το παρασκήνιο των επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές και σας παραθέτει τον λόγο που ο παίκτης θέλει να έρθει στον Πειραιά και να γίνει μέλος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Πριν λίγες μέρες ίσως να ακουγόταν και σαν ανέκδοτο η είδηση ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει για τα καλά στα... ραντάρ του τον Μάικ Τζέιμς. Όμως η αλήθεια είναι ότι οι δύο πλευρές έχουν κάνει μια πρώτη συζήτηση και αυτό δεν έγινε με πρωτοβουλία των νταμπλούχων Ελλάδας, αλλά του ίδιου του παίκτη. Ο σούπερ σταρ της Μονακό ψάχνει ομάδα μετά την έλευση του Κέμπα Ουόκερ και οι Πειραιώτες είναι ένας ελκυστικός προορισμός για παίκτες με την αξία του, γεγονός που δεν αφήνει ασυγκίνητο τον Τζέιμς.

Το παρασκήνιο των επαφών

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι φήμες ότι ο Ολυμπιακός είναι κοντά σε συμφωνία με τον γκαρντ από τις ΗΠΑ, οι ερυθρόλευκοι έσπευσαν να διαψεύσουν. Βλέπετε ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη γαλλική ομάδα, το οποίο μάλιστα ανανέωσε πρόσφατα. Ωστόσο λίγες μέρες μετά ο σύλλογος του Πριγκιπάτου ανακοίνωσε τον Κέμπα Ουόκερ, γεγονός που ανάγκασε τον Τζέιμς να κάνει δεύτερες σκέψεις.

Έτσι, έφτασε η ώρα που ο παίκτης πήρε την απόφαση να ψαχτεί και η υπόθεση του έφτασε μέχρι τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ρωτήθηκαν αν θα τους ενδιέφερε ο πολυτάλαντος γκαρντ και φυσικά η απάντησή τους ήταν θετική, αφού δύσκολα θα βρουν παίκτη που να καλύπτει περισσότερο τα «θέλω» του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Μπορεί στο παρελθόν ο ίδιος να είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και να είχε δεθεί με την πράσινη εξέδρα, όμως η αλήθεια είναι ότι το φετινό καλοκαίρι οι «πράσινοι» μετά την έλευση του Σλούκα, δεν είχαν θέση στο ρόστερ τους για έναν γκαρντ όπως ο Τζέιμς. Σε αυτό, προσθέστε το γεγονός ότι στην ηλικία του ο παίκτης προτιμά να πάει σε μια έτοιμη ομάδα και να «κουμπώσει» στο σύνολο, παρά σε έναν σύλλογο που θα μονταριστεί από την αρχή. Το γεγονός ότι οι πράσινοι πήραν πολλούς και καλούς παίκτες που εγγυώνται την αγωνιστική τους αφύπνιση, δεν ήταν μέσα στις προτεραιότητες του παίκτη.

Αντίθετα, στον Ολυμπιακό βρίσκει μια ομάδα στρωμένη και ξέρει και τον ρόλο που θα έχει σε αυτή. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα του δώσει τα «κλειδιά» και θα του επιτρέψει να είναι αυτός ο «μαέστρος».

Πέρα από αυτό, οι -μελλοντικοί;- συμπαίκτες του τον έχουν σε μεγάλη εκτίμηση για τις μπασκετικές του ικανότητες και δεν υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθούν οι ισορροπίες. Ο Τζέιμς είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας, όμως τυγχάνει της καθολικής αναγνώρισης από τη μπασκετική Ευρώπη, επομένως και από τους παίκτες του Ολυμπιακού που βλέπουν με καλό μάτι μια πιθανή έλευσή του!

Συνεπώς, ο Μάικ Τζέιμς ξέρει τι ζητάει από την ομάδα που θα υπογράψει. Όσο φυσικά παραμένει παίκτης της Μονακό, όλα όσα γράφονται για το όνομά του είναι απλά προϊόν ρεπορτάζ και αφιερώματα. Οι Πειραιώτες δεν μπορούν να κινηθούν για παίκτη με συμβόλαιο σε ισχύ, όμως παρακολουθούν την περίπτωση και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι εφόσον Τζέιμς και Μονακό τα βρουν, ο Ολυμπιακός θα κάνει all in για να τον αποκτήσει.