Απορρίφθηκε από το ΑΣΕΑΔ η ένσταση του Ολυμπιακού

Φωτογραφία από την επίθεση των οπαδών του Ολυμπιακού στην αποστολή του ΠΑΟ

i

Sportal

Απορρίφθηκε από το ΑΣΕΑΔ η ένσταση του Ολυμπιακού

Νίκος Καλαμπάκας 17:07 - 20.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:08 - 20.09.2023

Παρέμεινε η ποινή της μια αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό, αφού το ΑΣΕΑΔ στη σημερινή (20/9) του συνεδρίαση απέρριψε την προσφυγή της ομάδας του Πειραιά.

Χωρίς κόσμο θα διεξαχθεί ο αγώνας του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική της Basket League, αφού οι ερυθρόλευκοι είχαν τιμωρηθεί στον 3ο τελικό της περσινής σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό με μια αγωνιστική, ενώ η προσφυγή του απορρίφθηκε από το ΑΣΕΑΔ.

Οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά είχαν υποδεχθεί τους πράσινους πετώντας τους καπνογόνα, γεγονός που στοίχισε στον Ολυμπιακό ο οποίος καλείται να δώσει το πρώτο του εντός έδρας ματς χωρίς τον κόσμο του στις κερκίδες.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα εκτίσει την ποινή της στον αγώνα με την ΑΕΚ, αφού η πρεμιέρα των πρωταθλητών θα γίνει στο «Nick Gallis Hall» της Θεσσαλονίκης, κόντρα στον Άρη.

Το ΑΣΕΑΔ στην απόφασή του επισημαίνει απλά ότι απορρίπτει την προσφυγή των ερυθρόλευκων:

«Το Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ’ αρ. 68/20-9-2023 απόφασή του, απορρίπτει την προσφυγή. Διατάσσει την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ του Δημοσίου».

Η επίθεση είχε γίνει από μικρή μερίδα οπαδών οι οποίοι είχαν πετάξει πέτρες και καπνογόνο κατά την άφιξη της αποστολής των πρασίνων.

Ο Παναθηναϊκός είχε καταγγείλει αμέσως το συμβάν με αποτέλεσμα ο αθλητικός δικαστής να τιμωρήσει τους Πειραιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες μετά, ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μέσα στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα που δεν τέλειωσε ποτέ, αφού οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν εισβάλλει στο παρκέ και δεν υπήρχαν μηχανήματα στη γραμματεία ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας.