Οριστικά χωρίς Παπανικολάου ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Κώστας Παπανικολάου

i

©Intime

Οριστικά χωρίς Παπανικολάου ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ

Γιώργος Γαβριλάκης 14:15 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:27 - 15.06.2023

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση στη γάμπα δεν θα είναι τελικά στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για το σημερινό (15/6, 21:15) Game 4 των τελικών της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η συμμετοχή του ήταν έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά αμφίβολη. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε εγκαταλείψει στου δρόμου τα μισά την τρίτη αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό με... σφίξιμο στη γάμπα. Τελικά, ο τραυματισμός του αφορά θλάση και ο 33χρονος φόργουορντ έκανε την προσπάθειά του με σκοπό να μπορέσει να αγωνιστεί, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. 

Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν χωρίς τον αρχηγό τους στο παρκέ να κατακτήσουν το πρωτάθλημα το βράδυ της Πέμπτης (15/6, τζάμπολ στις 21:15) στο ΟΑΚΑ μιας και προηγούνται με 2-1 νίκες στη σειρά των τελικών της Basket League. Αν δεν τα καταφέρουν τότε, θα υπάρξει και πέμπτο παιχνίδι, που είναι ήδη προγραμματισμένο -σε περίπτωση που χρειαστεί- για την Κυριακή (18/6, 21:15) στο ΣΕΦ. 

Η απουσία του «Παπ» είναι η μόνη στο μπλοκάκι του κόουτς Γιώργου Μπαρτζώκα, μιας και ο Σάσα Βεζένκοφ παρά τον δικό του τραυματισμό (οστικό οίδημα στο γόνατο) αγωνίστηκε και στο προηγούμενο παιχνίδι και υπολογίζεται ακόμα περισσότερο σε αυτό που ακολουθεί. Ο Βούλγαρος φόργουορντ και MVP της φετινής πορείας, δεν είναι στο 100% έτοιμος, αλλά είναι σε θέση να μπει στο παρκέ και να δώσει λύσεις με την ποιότητά του. 

Ενός λεπτού σιγή πριν από το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τα θύματα του ναυαγίου της Πύλου
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:32 - 15.06.2023

Ενός λεπτού σιγή πριν από το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για τα θύματα του ναυαγίου της Πύλου

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι πριν από την έναρξη του Game 4 των τελικών της Basket League ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη πένθους για τα θύματα του ναυαγίου της Πύλου.

Από τη στιγμή λοιπόν, που ο Παπανικολάου τέθηκε εκτός, οι δύο ομάδες έχουν από μία απώλεια. Για τον Παναθηναϊκό και τον κόουτς Χρήστο Σερέλη, αυτή αφορά στον Ματέους Πονίτκα, ο οποίος χτύπησε (και αυτός στο προηγούμενο παιχνίδι) στο πρόσωπο και ο πόνος δεν τον έχει... αφήσει. Δεν είναι σε θέση να κοντραριστεί σώμα με σώμα κι έτσι ο Πολωνός δεν θα δώσει το παρόν.