Οι Ουίζαρντς «έδεσαν» στην Ουάσιγκτον τον Ντένι Άβντιγια για πολλά χρόνια ακόμα

Ντένι Άβντιγια

Οι Ουίζαρντς «έδεσαν» στην Ουάσιγκτον τον Ντένι Άβντιγια για πολλά χρόνια ακόμα

Χρήστος Τσάλτας 09:21 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 23.10.2023

Ο Ντένι Άβντιγια θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, με την ομάδα της DC να φτάνει σε deal με τον Ισραηλινό φόργουορντ για συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών.

Παρ' ότι δεν έχει κλείσει καν τα 23 του χρόνια, ο Ντένι Άβντιγια είναι ο παλιότερος παίκτης στο ρόστερ των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς. Κι αυτό γιατί αγωνίζεται στην ομάδα από το 2020, όταν και επιλέχθηκε στο νο.9 του NBA Draft εκείνης της χρονιάς.

Ο πρώην άσος της Μακάμπι Τελ Αβίβ, μάλιστα, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Ουές Ανσέλντ τζούνιορ, όχι μόνο φέτος, που μπαίνει στην 4η και τελευταία σεζόν του rookie contract που είχε υπογράψει, αλλά θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ομάδας και να έχει ηγετικό ρόλο και τα επόμενα χρόνια.

Οι «Μάγοι» έφτασαν σε συμφωνία με την πλευρά του παίκτη για νέο συμβόλαιο διάρκειας 4 ετών, που θα αποφέρει 55 εκατ. δολάρια στον χαρισματικό φόργουορντ, ο οποίος, εφόσον εξαντλήσει το νέο συμβόλαιό του με την ομάδα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, τότε θα κλείσει οκταετία τόσο στο ΝΒΑ, όσο και στους Ουίζαρντς, στους οποίους αγωνίζεται από την πρώτη μέρα που βρίσκεται στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Η κίνηση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι. Οι Ουίζαρντς αν και βρίσκονται σε διαδικασία rebuilding, έχοντας για σημεία αναφοράς τους Τζόρνταν Πουλ και Κάιλ Κούζμα, είναι αποφασισμένοι να εξελίξουν τον Άβντιγια και να πάρει θέση στην ηγεσία της ομάδας όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Το γεγονός άλλωστε πως είναι ο παλιότερος παίκτης στο ρόστερ, όντας ο μόνος με 3 διαδοχικές σεζόν στην ομάδα της DC, μαρτυρά το πόσο πιστεύουν στο ταλέντο κια τις δυνατότητές του.

Με το νέο αυτό συμβόλαιο ο Ντένι Άβντιγια εδραιώνει την παρουσία του στο ΝΒΑ, αλλά και στην ομάδα της DC και πλέον θα έχει όλο το... χρόνο προκειμένου να εξελίξει το παιχνίδι του και να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος. Στα 3 χρόνια που βρίσκεται στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη άλλωστε μετράει 8,1 πόντους, 5,5 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ κατά μέσο όρο, ενώ την σεζόν 2022-23 σε 76 αγώνες κατέγραψε 9,2 πόντους, 6,4 ριμπάουντ, 2,8 ασίστ και 43,7% στα σουτ εντός πεδιάς.