Ο Μπιλ έκανε... μαγικά και οι Σανς επικράτησαν εύκολα των Ουίζαρντς στην Ουάσιγκτον

Μπράντλεϊ Μπιλ, Φοίνιξ Σανς - Ουάσιγκτον Ουίζαρντς

i

Photo by Al Bello/Getty Images

Ο Μπιλ έκανε... μαγικά και οι Σανς επικράτησαν εύκολα των Ουίζαρντς στην Ουάσιγκτον

Νίκος Καλαμπάκας 00:56 - 05.02.2024 / Ανανεώθηκε: 01:06 - 05.02.2024

Η επιστροφή του Μπράντλεϊ Μπιλ στην Ουάσιγκτον ήταν μαγική, αφού ο πρώην παίκτης των Ουίζαρντς επέστρεψε στην πολιτεία που αγάπησε και αγαπήθηκε, όμως την πλήγωσε, σμπαραλιάζοντας κάθε αμυντικό πλάνο των πρώην συμπαικτών του. Τελικά οι Σανς επικράτησαν με σκορ 140-112 πιστοποιώντας ότι οι αντίπαλοί τους είναι φέτος μια από τις πιο αρνητικές ομάδες της λίγκας.

Το talk of the town στην πόλη που φιλοξενεί τους Ουίζαρντς ήταν η πρώτη τους συνάντηση με τον Μπράντλει Μπιλ. Ο παίκτης των Σανς είχε γίνει ανταλλαγή τον Ιούνιο και στην επιστροφή του στην πόλη που μεγαλούργησε έκανε όσους αγαπούν να αισθανθούν άβολα, αλλά στο τέλος να τον χειροκροτήσουν. Ο γκαρντ του Φοίνξ συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση με 140-112 ανεβάζοντας το ρεκόρ της ομάδας του στο 29-21. 

Ο Μπιλ με το... καλησπέρα έδειξε τις διαθέσεις του κόντρα στους Ουίζαρντς που δεν φάνηκαν ικανοί να συγκρατήσουν τον πρώην παίκτη της ομάδας του. Σημείωσε στο πρώτο δωδεκάλεπτο 11 πόντους και παρέσυρε το Φοίνιξ που κατάφερε να χτίσει στο 12' διαφορά 14 πόντων (28-42).

Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν τη νίκη απέναντι στην Ουάσινγκτον η οποία φέτος πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις και στη β' περίοδο δεν έδειξαν διάθεση να χαλαρώσουν. Oι γηπεδούχοι μείωσαν στους 6 πόντους, όμως τότε το Φοίνιξ ανέβασε ταχύτητα και γρήγορα η διαφορά εκτοξεύθηκε σε διψήφιο αριθμό ξανά, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου η τιμή της είχε φτάσει τους 21 πόντους (58-79).

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στην 3η περίοδο. Ο Μπιλ έφτασε τους 40 πόντους στον αγώνα και οι Σανς διατηρούσαν τη διαφορά τους. Άλεν, Ντουράντ, Νούρκιτς και Μπούκερ έβαζαν κι αυτοί το... χεράκι τους και η ομάδα του Φρανκ Βόγκελ βάδιζε άνετη προς τη νίκη, αφού οι γηπεδούχοι ήταν μπλοκαρισμένοι και ο μόνος που προσπαθούσε να αποτρέψει το μοιραίο ήταν ο Αβντιγιά. Στο 36' το σκορ ήταν στους 30 πόντους (86-116) και η σεμνή τελετή είχε λάβει τέλος αφού κανείς δεν πίστευε στην ανατροπή.

Αυτό που απέμενε να μάθουμε ήταν το που θα σταματούσαν ο Μπιλ και το σκορ. Τελικά ο πρώτος σημείωσε 43 πόντους και το Φοίνιξ επικράτησε με 140-112, σε ένα βράδυ που ο πρώην παίκτης των Ουίζαρντς γνώρισε την απόλυτη αναγνώριση. 

Δωδεκάλεπτα: 28-42, 58-79, 86-116, 112-140