Ουόκερ για τη μεταγραφή στη Μονακό: «Ήθελα να παίξω για μια ομάδα που με ήθελε, λατρεύω το παιχνίδι του Τζέιμς»

Κέμπα Ουόκερ

i

@Photo by Alex Goodlett/Getty Images

Ουόκερ για τη μεταγραφή στη Μονακό: «Ήθελα να παίξω για μια ομάδα που με ήθελε, λατρεύω το παιχνίδι του Τζέιμς»

Χρήστος Τσάλτας 21:35 - 22.07.2023

Ο Κέμπα Ουόκερ μίλησε για πρώτη φορά ως παίκτης της Μονακό και εξήγησε τους λόγους της απόφασής του να μετακομίσε στο Μόντε Κάρλο, δηλώνοντας ανυπόμονος να μοιραστεί το παρκέ με τον Μάικ Τζέιμς.

Η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού στην Ευρώπη, είναι γεγονός: ο Κέμπα Ουόκερ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μονακό, με τους Μονεγάσκους να κάνουν τεράστια κίνηση ώστε να τον αποκτήσουν. Σε μια μεταγραφή που ανατρέπει όσα ξέραμε και αλλάζει τις ισορροπίες στην Euroleague.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, εξηγώντας πως ήθελε πολύ να πάρει μεταγραφή σε μια ομάδα που τον ήθελε, ενώ στάθηκε στην επικείμενη συνεργασία του με τον Μάικ Τζέιμς.

Ο Ουόκερ αναφέρθηκε στους λόγους που δέχτηκε την πρόταση της Μονακό, αλλά και όσα τον έπεισαν να πει το «ναι» στην πρόταση της ομάδας του Μόντε Κάρλο. «H ομάδα ενδιαφερόταν πολύ για μένα, και ήθελα απλώς να γίνω μέρος ενός συλλόγου που με ήθελε, που πίστευε σε εμένα. Είδα ότι το front office ένιωθε ότι μπορούσα να το βοηθήσω να φτάσει σε άλλο επίπεδο. Αυτό με έπεισε και με έκανε να αποφασίσω να πάω στη Μονακό. Επιπλέον, είναι μια εξαιρετική πόλη, στην οποία θέλω να περάσω χρόνο, να αποκτήσω μια νέα εμπειρία ζωής. Θα είναι λοιπόν μια πολύ διασκεδαστική στιγμή, και ανυπομονώ για αυτήν την ευκαιρία. Θέλω απλώς να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο και η Μονακό μου το επιτρέπει».

Σχετικά με τον Μάικ Τζέιμς και την επικείμενη συνεργασία τους, ο Ουόκερ είπε: «Όλοι ξέρουμε πόσο ιδιαίτερος παίκτης είναι. Λατρεύω τον τρόπο που παίζει και λατρεύω τη δημιουργικότητά του. Έχει τεράστιο πάθος για το παιχνίδι και αυτό φαίνεται. Νομίζω ότι έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και ανυπομονώ να είμαι μαζί του στο γήπεδο. Θα είναι μεγάλη διασκέδαση. Για να αναφέρω μερικά ονόματα, μπορώ να μιλήσω για τον Άλφα Ντιαλό που τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη, αλλά και τον Ντόντα Χολ».

Ο Αμερικανός άσος αναφέρθηκε και στους στόχους του για την σεζόν που έρχεται, θέτοντας τον πήχη ψηλά: «Θέλω απλώς να κερδίσω. Νίκη, νίκη. Και να διασκεδάσω με ό,τι κάνω. Να μεταφέρω την εμπειρία μου στα παιδιά και την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Θέλω να βοηθήσω 100% και με κάθε τρόπο. Είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα μου. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συζητηθεί πιο αναλυτικά κάποια στιγμή. Αλλά κυριολεκτικά οτιδήποτε χρειαστούν οι συμπαίκτες μου να κάνω, είμαι έτοιμος να το κάνω. Θέλω να διασκεδάζω παίζοντας μπάσκετ κάθε βράδυ, να είμαι πολύ ανταγωνιστικός και ξέρω ότι αυτό συμβαίνει στην Ευρωλίγκα. Ξέρω ότι παίζει σκληρά, οι αντίπαλοι είναι ανταγωνιστικοί. Έτσι θέλω να είμαι στο γήπεδο για να ανταγωνιστώ τους καλύτερους».

Όσο για το αν στο μυαλό του υπάρχει η επιστροφή στο ΝΒΑ, ο Αμερικανός γκαρντ είπε: «Δεν είμαι σίγουρος. Εννοώ ότι το ΝΒΑ είναι προφανώς η κύρια εστίαση, αλλά έπαιξα εκεί για πολλά χρόνια. Προς το παρόν επικεντρώνομαι μόνο στη νέα μου περιπέτεια, αυτή την εμπειρία που με περιμένει με τη νέα ζωή που θα έχω. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος και ανυπομονώ για αυτήν την ευκαιρία στο Μονακό».