Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Αυστραλός, Τζοκ Λαντέιλ, φόβοι των Ισπανών για ζημιά στο γόνατο του Ντίαθ (vids)

Αλμπέρτο Ντίαθ, Τζοκ Λαντέιλ

i

© Getty Images

Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Αυστραλός, Τζοκ Λαντέιλ, φόβοι των Ισπανών για ζημιά στο γόνατο του Ντίαθ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:44 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:24 - 18.08.2023

Η Αυστραλία ενημερώθηκε από το ιατρικό της επιτελείο ότι ο τραυματισμός του Τζοκ Λαντέιλ των Χιούστον Ρόκετς θα του στερήσει τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο - Ο Αλμπέρτο Ντίαθ χτύπησε στο γόνατο και οι Ισπανοί φοβούνται πως ίσως χάνουν έναν ακόμα γκαρντ τους.

Η Αυστραλία εν όψει του Παγκόσμιου Κύπελλου δημιούργησε μία ομάδα με αρκετούς NBAers και τα προγνωστικά τους τοποθέτησαν -και συνεχίζουν να τους τοποθετούν- ως μία από τις ομάδες που θα... πιέσουν μέχρι και για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Σε αυτή τη προσπάθεια των «Καγκουρό» όμως, δεν θα μπορέσει τελικά να λάβει μέρος ο Τζοκ Λαντέιλ. 

Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος αγωνίζεται από το 2021 στο ΝΒΑ, αρχικά με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ακολούθως τους Φοίνιξ Σανς, ενώ πλέον ανήκει στους Χιούστον Ρόκετς. Τη φανέλα της ομάδας από το Τέξας θα φορέσει την επόμενη φορά που θα αγωνιστεί, καθώς με την Αυστραλία το έργο του το ολοκλήρωσε πριν καν ξεκινήσει το μεγάλο τουρνουά του καλοκαιριού. Ο τραυματισμός του στον αστράγαλο τελικά τον θέτει εκτός και ο 27χρονος σέντερ ξεκινά από τώρα τον αγώνα του για να προλάβει το training camp των Ρόκετς. 

Άσχημα ή έστω ανησυχητικά είναι και τα νέα που άκουσαν οι Ισπανοί. Διότι, ο Αλμπέρτο Ντίαθ τραυματίστηκα κατά τη διάρκεια της φιλικής ήττας από τον Καναδά (85-85). Ο 29χρονος γκαρντ της Μάλαγας για τον οποίο ο κόουτς Σέρχιο Σκαριόλο είχε φυλάξει έναν αναβαθμισμένο ρόλο μετά την απόσυρση του Ρίκι Ρούμπιο, το πιθανότερο είναι να μην τεθεί στη διάθεση των «ρόχα». 

Κόντρα στα «αστέρια» του ΝΒΑ η Εθνική στο φιλικό του Άμπου Ντάμπι - Που θα δείτε το ματς και τι θα δείτε από τις ΗΠΑ (vids)
NBA

09:22 - 18.08.2023

Κόντρα στα «αστέρια» του ΝΒΑ η Εθνική στο φιλικό του Άμπου Ντάμπι - Που θα δείτε το ματς και τι θα δείτε από τις ΗΠΑ (vids)

Την Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής η «γαλανόλευκη» θα την αντιμετωπίσει και στον όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά το απόγευμα της Παρασκευής (18/8, 19:00, Αction24 & Cosmοte Sports 4) θα βρεθεί απέναντί τους στο πλαίσιο του πρώτου φιλικού ματς του τουρνουά που ξεκινά στο Άμπου Ντάμπι.

Προς το παρόν περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα η ομάδα θα μείνει με μοναδικό πόιντ γκαρντ τον ταλαντούχο 19χρονο Χουάν Νούνιεθ της Ουλμ, ο οποίος έχει τεράστια προοπτική, αλλά και μικρό δείκτη εμπειρίας. Είναι ένας από τους παίκτες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια, αλλά προς το παρόν χρειάζεται βοήθεια. 

Κι αν ο Ντίαθ δεν είναι σε θέση να την προσφέρει τότε ο Σέρχιο Γιουλ στα 35 του θα πρέπει να... καταπιεί σπαθιά. Το καλό είναι ότι ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει επιστρέψει στη δράση, ξεπερνώντας τον τραυματισμό του, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Ουσμάν Γκαρούμπα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.