Σούπερ Σενγκέλια έστειλε τη Γεωργία στην επόμενη φάση

Κορυφαίος ο Σενγκέλια στη νίκη της Γεωργίας επί της Βενεζουέλας

i

FIBA

Σούπερ Σενγκέλια έστειλε τη Γεωργία στην επόμενη φάση

Νίκος Καλαμπάκας 12:54 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 30.08.2023

Η Γεωργία επιβλήθηκε της Βενεζουέλας με 70-59 και προκρίθηκε στη β' φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

Με κορυφαίο της παίκτη τον Σενγκέλια που φόρτωσε με 25 πόντους το καλάθι της Βενεουέλας η Γεωργία νίκησε το μεταξύ τους παιχνίδι με σκορ 70-59 και πέρασε στην επόμενη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

Μετά τα πρώτα λεπτά στα οποία ήταν κάπως... μουδιασμένη, η Γεωργία του Ηλία Ζούρου ανέβασε την απόδοσή της κι έγινε αφεντικό στον αγώνα. Σενγκέλια και Μιτζάτζε έδιναν τον ρυθμό στην επίθεση και έτσι οι Γεωργιανοί πήραν κεφάλι στην αναμέτρηση. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με την ομάδα του Ηλία Ζούρου να προηγείται με 24-19, σκορ που ναι μεν ήταν ρευστό, όμως έδινε ψυχολογία στους Ευρωπαίους.

Στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε άρδην, με τη Γεωργία να σφίγγει την άμυνά της και να βρίσκει πιο εύκολα τις λύσεις στην επίθεση. Οι παίκτες του Ζούρου άνοιξαν το γκάζι και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στη Βενεζουέλα που είχε αρκεστεί σε ρόλο θεατή. Το ημίχρονο βρήκε τους τυπικά γηπεδούχους μπροστά με 42-23, μια διαφορά που έδειχνε ότι εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρναν τον αγώνα.

Η Βενεζουέλα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και να δείξει αντίσταση, όμως όσο και να πίεζε τους Γεωργιανούς, δεν μπορούσε να απειλήσει με νίκη. Οι παίκτες του Ζούρου διατηρούσαν τη διαφορά τους σε καλά επίπεδα και δεν απειλήθηκαν ποτέ. Στο 30' το ταμπλό έγραφε 59-44 και πλέον χρειαζόταν ένα θαύμα ώστε οι παίκτες της Βενεζουέλας να κάνουν την ανατροπή.

Αυτό δεν συνέβη ποτέ, αφού το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να ρίξουν τον δείκτη της διαφοράς, πριν αποχαιρετήσουν τον στόχο της πρόκρισης...

Ο Σενγκέλια με 25 πόντους ήταν ο κορυφαίος παίκτης των νικητών, ενώ από κοντά σε απόδοση ήταν και ο Μπιτάτζε που πρόσθεσε 11 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ.

Δεκάλεπτα: 24-19, 42-23, 59-44, 70-59

Γεωργία: Αντρονικασβίλι 9, Μπιτάτζε11, Χιντχαράτζε 4, Μαμουκελασβίλι 2 , ΜακΦάντεν 3 , Σανάτζε 9, Σενγκέλια 25, Σερμαντίνι 4, Τσιτσάτζε 3 

Βενεζουέλα: Τσούριο 2 , Κολμενάρες 16, Κουμπιλάν 9 , Γκρατερόλ 2 , Γκιλνέτ 10 , Ρουίθ, Σιφόντες 3, Σότζο 2 , Ζαμόρα 3

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.