Πρόκριση με τρίτη νίκη για τη Σλοβενία

Ο Λούκα Ντόντσιτς

i

FIBA

Πρόκριση με τρίτη νίκη για τη Σλοβενία

Νίκος Καλαμπάκας 16:34 - 30.08.2023

Το απόλυτο των νικών στην πρώτη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA πήρε η Σλοβενία η οποία επιβλήθηκε με 92-77 του Πράσινου Ακρωτηρίου και πλέον ετοιμάζεται για τους «16» της διοργάνωσης!

Η Σλοβενία πήρε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στην πρώτη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, αφού επιβλήθηκε του Πράσινου Ακρωτηρίου με 92-77.

Ο Λούκα Ντόντσιτς για μια ακόμα φορά ηγήθηκε της ομάδας του και κατάφερε να την οδηγήσει στην επόμενη φάση έχοντας το απόλυτο των νικών. Ο άσσος των Ντάλας Μάβερικς μαζί με τον Πρέπελιτς ήταν κυρίαρχοι στο παρκέ, μετατρέποντας το ματς σε προσωπική υπόθεση.

Η Σλοβενία προηγήθηκε με 24-21 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ στο ημίχρονο είχε ανοίξει λίγο περισσότερο τη διαφορά (45-38).

Με τον Έντι Ταβάρες να κινείται σε ρηχά νερά, το Πράσινο Ακρωτήρι δεν είχε πολλές επιλογές ώστε να φτάσει στην ανατροπή. Ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης τέλειωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους στα 28:24'' που αγωνίστηκε και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του να διεκδικήσει τη νίκη με αξιώσεις.

Η τρίτη περίοδος βρήκε τους νικητές πιο ορεξάτους κι έτσι η διαφορά άνοιξε περισσότερο. Η Σλοβενία που ούτως ή άλλως είχε εξασφαλίσει το εισιτήριό της για τους «16», βρήκε πιο εύκολα καλάθια και έτσι στο 30' προηγούταν με 69-55 και είχε «καθαρίσει» τη νίκη.

To Pre-game του κρίσιμου αγώνα της Εθνικής με την Νέα Ζηλανδία
FIBA WORLD CUP

14:53 - 30.08.2023

LIVE STREAMING To Pre-game του κρίσιμου αγώνα της Εθνικής με την Νέα Ζηλανδία

Το Sportal βρίσκεται στις Φιλιππίνες, στο πλευρό της Εθνικής ομάδας, με την ευγενική χορηγία της Oshee Hellas και της Twins Trade επίσημου διανομέα των ισοτονικών ποτών OSHEE, ενώ στο studio ο Βασίλης Μοιρώτσος και ο Γιάννης Πάλλας αναλύουν και σχολιάζουν μαζί με τον εκλεκτό καλεσμένο, τον κόουτς Γιώργο Βόβορα.

Στο διάστημα που απέμεινε δεν άλλαξε κάτι. Το Πράσινο Ακρωτήρι απλά ακολουθούσε στο σκορ, την ώρα που η Σλοβενία έκανε συντήρηση δυνάμεων, αφού ακολουθούν τα παιχνίδια της επόμενης φάσης.

Δεκάλεπτα: 24-21, 45-38, 69-55, 92-77.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.