O Χουάντσο δεν έδωσε πολλά, αλλά οι Ισπανοί νίκησαν την Δομινικανή Δημοκρατία και ανακοίνωσαν τη δωδεκάδα τους
i

© photo by Europa Press Sports / Getty Images / Ideal Images

O Χουάντσο δεν έδωσε πολλά, αλλά οι Ισπανοί νίκησαν την Δομινικανή Δημοκρατία και ανακοίνωσαν τη δωδεκάδα τους

Γιώργος Γαβριλάκης 10:38 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 20.08.2023

Ο 19χρονος Χουάν Νούνιεθ ήταν ο πρωταγωνιστής στο τελευταίο φιλικό της Ισπανίας πριν τα επίσημα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Ιβηρες νίκησαν 86-77 τους Δομινικανούς του σούπερ σταρ Καρλ Άντονι-Τάουνς και ακολούθως ανακοίνωσαν το ρόστερ που θα ταξιδέψει στην Ασία, με ένα ερωτηματικό δίπλα στο όνομα του Αλμπέρτο Ντίαθ.

Στην τελευταία τους... ανεπίσημη παράσταση πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο η Ισπανία επικράτησε με 86-77 της Δομινικανής Δημοκρατίας του σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Καρλ Άντονι Τάουνς. 

Ο σέντερ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς, που έχει κάνει δελεαστικό το παιχνίδι της ομάδας από το νησί της Καραϊβικής, είχε 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους πρωταθλητές Ευρώπης, που καθοδηγήθηκαν από έναν 19χρονο! 

Ο Χουάν Νούνιεθ, πρωταθλητής Γερμανίας με την Ουλμ και ένα... δημιούργημα των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας νεαρός που έχει πρωταγωνιστήσει με τις «μικρές» εθνικές ομάδας, ειδικά μετά την αποχώρηση του Ρίκι Ρούμπιο τοποθετήθηκε με πρωταγωνιστικό ρόλο στο rotation του συνόλου που διαχειρίζεται ο Σέρχιο Σκαριόλο. Μάλιστα, τώρα που και ο Αλμπέρτο Ντίαθ της Μάλαγα είναι εκτός με πρόβλημα στο γόνατο και η συμμετοχή του στο μεγάλο τουρνουά που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου είναι αμφίβολη, ο Νούνεθ πήρε έξτρα πρωτοβουλίες. 

Τελείωσε το ματς ως πρώτος σκόρερ με 16 πόντους και παρέα με τον Τζοέλ Πάρα (11 πόντοι) ήταν οι κορυφαίοι από πλευράς νικητών. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ του Παναθηναϊκού ήταν... άστοχος στο παιχνίδι και σε 23'57'' δευτερόλεπτα είχε 6 πόντους, ευστοχώντας σε 2 τρίποντα έπειτα από 6 προσπάθειες, αλλά στη στατιστική του είχε 5 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα

Οι Ίβηρες μετέχουν στον έβδομο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με την Βραζιλία, το Ιράν και την Ακρή Ελεφαντοστού, ενώ μετά την αναμέτρηση με τους Δομινικάνους -που έχουν ρόλο στον πρώτο όμιλος παρέα με τις Φιλιππίνες, την Ιταλία και την Ανγκόλα- ανακοίνωσαν και την τελική δωδεκάδα τους. 

Ο νέος Σλούκας είναι Ισπανός, πρωταθλητής Γερμανίας και 19 ετών (vids)
REST OF THE WORLD

15:59 - 13.07.2023

Ο νέος Σλούκας είναι Ισπανός, πρωταθλητής Γερμανίας και 19 ετών (vids)

Ο Χουάν Νούνιεθ πέρσι, λίγο μετά την ενηλικίωσή του, αποφάσισε να αφήσει την πόλη του και τη Ρεάλ Μαδρίτης για να δοκιμάσει τη τύχη του ως... πρωταγωνιστής. Στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Ουλμ και τώρα ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στη Γερμανία, αλλά το ταλέντο του αντικατοπτρίζεται μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σε αυτή υπολογίζονται οι Ρούντι Φερντάντεθ, Ντάριο Μπριθουέλα, Βίκτορ Κλαβέρ, Σάντι Αλντάμα, Ουίλι Ερνανγκόμεθ, Ουσμάν Γκαρούμπα, Άλεξ Αμπρίνες, Σέρχιο Γιουλ, Χουάν Νούνιεθ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Τζοέλ Πάρα, αλλά και ο Αλμπέρτο Ντίαθ. Αν όμως, ο τελευταίος δεν ξεπεράσει τον τραυματισμό του θα αντικαταταθεί από τον Χάιμε Φερνάντεθ.