Πήρε την απόφασή του ο Μιχάιλιουκ - Στον δρόμο προς... Ευρώπη ο Ουκρανός «μπομπέρ»

Σβι Μιχάιλιουκ

i

© FIBA

Πήρε την απόφασή του ο Μιχάιλιουκ - Στον δρόμο προς... Ευρώπη ο Ουκρανός «μπομπέρ»

Ηλίας Λαλιώτης 14:56 - 19.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:57 - 19.08.2023

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, ο Σβι Μιχάιλιουκ δεν θα περιμένει άλλο το NBA και στρέφεται στην αγορά της Ευρώπης και τον Παναθηναϊκό.

Ο Σβι Μιχάιλιουκ είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ξεχωριστή περίπτωση παίκτη του NBA, που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή ως ελεύθερος στην αγορά.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Παναθηναϊκός -μετά από ένα εντυπωσιακό καλοκαίρι μεταγραφικά- θέλει να κάνει μια ακόμα κίνηση, έχοντας βάλει στο στόχαστρό του τον Ουκρανό άσο. Μια περίπτωση, βέβαια, που ήταν στα χαρτιά και αποδείκνυεται και στην πράξη εξαιρετικά δύσκολη.

Αιτία η δεδομένη μεγάλη επιθυμία του Μιχάιλιουκ να συνεχίσει την καριέρα του στο NBA. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, οι επιλογές για τον 26χρονο γκαρντ-φόργουορντ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχαν περιοριστεί το τελευταίο διάστημα.

Εγγυημένο συμβόλαιο δεν έχει βρει μέχρι τώρα και οι πιθανότητες να στραφεί εν τέλει στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό ολοένα και αυξάνονταν.

Νέα εξέλιξη με Μιχάιλιουκ - Ολοένα και... πλησιάζει προς τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

18:22 - 10.08.2023

Νέα εξέλιξη με Μιχάιλιουκ - Ολοένα και... πλησιάζει προς τον Παναθηναϊκό

Ο Σβι Μιχάιλιουκ δεν έχει βρει αυτό που ψάχνει στο NBA, με 2 από τις 3 ομάδες που είχαν δείξει ενδιαφέρον να έχουν αποσυρθεί και τους Σέλτικς να μη φαίνονται διατεθειμένοι να του προσφέρουν εγγυημένο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, μάλιστα, η πλευρά του Μιχάιλιουκ φαίνεται πως το πήρε πλέον απόφαση να μην περιμένει άλλο το NBA και να στραφεί στις υπόλοιπες επιλογές της. Δηλαδή την Ευρώπη! Με τον Παναθηναϊκό να έχει κάνει ήδη την προεργασία του για την πρόταση που ευελπιστεί πως θα ντύσει στα πράσινα τον Ουκρανό.

Οι επόμενες μέρες - ίσως και ώρες- θα είναι κρίσιμες, μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν σπουδαίο σκόρερ, που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Euroleague, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να αναφέρεται στην Ισπανία ως επίδοξος μνηστήρας.

Ωστόσο, αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής και προκύψει από το... πουθενά κάποια ομάδα του NBA με εγγυημένο συμβόλαιο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Σβι Μιχάιλιουκ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη.

Όσο για το αγωνιστικό του στιλ, ο 26χρονος Ουκρανός μπορεί να παίξει στις θέσεις «2» και «3», διαθέτει εξαιρετικά αξιόπιστο σουτ, ενώ δημιουργεί και για τους συμπαίκτες του. Έχει πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο, μπορεί να σκοράρει από κάθε σημείο του γηπέδου με κάθε τρόπο, αν και ορισμένες φορές οι επιλογές του είναι τραβηγμένες.

Ξέρει να συνεργάζεται και να ξεχωρίζει μέσα από το σύνολο. Ιδανικός για να τρέξει το γήπεδο στο τρανζίσιον. Χρησιμοποιεί μια σειρά από ντρίμπλες και αλλαγές κατευθύνσεων για να φτιάξει το δικό του σουτ ή να φτάσει με ντράιβ στο καλάθι.