Αναχώρησε για Ισπανία με απουσίες ο Παναθηναϊκός (pics)
i

Ανχώρηση Παναθηναϊκού για Ισπανία / © Intime

Αναχώρησε για Ισπανία με απουσίες ο Παναθηναϊκός (pics)

Sportal newsroom 09:49 - 31.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 31.01.2023

Ο Παναθηναϊκός «πέταξε» για Ισπανία εν όψει των αγώνων με Ρεάλ και Μπασκόνια, χωρίς τους Πονίτκα, Μποχωρίδη και Μαντζούκα.

Το πρωί της Τρίτης (31/1) ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για την Ισπανία, όπου θα τη Ρεάλ Μαδρίτης (1/2) και την Μπασκόνια (3/2) στη διαβολοβδομάδα της Euroleague.

Αρκετές οι απουσίες στο πράσινο στρατόπεδο, με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να μην έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Ματέους Πονίτκα και Λευτέρη Μαντζούκα, ενώ εκτός είναι και ο ανέτοιμος Λευτέρης Μποχωρίδης.

«Πάμε να τα δώσουμε όλα», είπε ο Μαυροβούνιος προπονητής, ο οποίος παρά τα προβλήματα τόνισε ότι θέλει να δει από την ομάδα του την ενέργεια και τη μαχητικότητα που έδειξε με τη Ζαλγκίρις.

Ο Ντάριους Τόμπσον της Μπασκόνια είναι ο MVP της 21ης αγωνιστικής (vid)
EUROLEAGUE

15:05 - 28.01.2023

Ο Ντάριους Τόμπσον της Μπασκόνια είναι ο MVP της 21ης αγωνιστικής (vid)

Ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ είχε 19 πόντους, 16 ασίστ, 6 ριμπάουντ και ένα... τρομερό μπλοκ στη νίκη της Μπασκόνια επί της Αναντολού Εφές. Λογικά και δίκαια κέρδισε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής.

«Θα είναι σίγουρα ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Η Ρεάλ είναι μια εξαιρετική ομάδα, μία από τις καλύτερες στην Ευρωλίγκα. Διαθέτει πολλούς ιδιαίτερα ποιοτικούς παίκτες και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αυτήν την περίοδο.

Σε αυτό το ματς χρειάζεται να βγάλουμε στο παρκέ την ίδια ενέργεια που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ζαλγκίρις και να παίξουμε καλή άμυνα απέναντι σε μια απίστευτα ταλαντούχα ομάδα επιθετικά. Πρέπει να πάμε εκεί να παίξουμε με ενέργεια, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πολεμήσουμε για 40 λεπτά.

Η κατάστασή μας δεν είναι καλή διότι ακόμη αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Όπως είπα και πριν δύο ημέρες ο Ποντίτκα είναι ακόμα εκτός προπονήσεων ενώ ο Μαντζούκας και ο Μποχωρίδης ίσως αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν προπονήσεις. Με τους διαθέσιμους παίκτες πάμε στη Μαδρίτη για να τα δώσουμε όλα», είπε χαρακτηριστικά ο Ράντονιτς.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Νομίζω πως θα πρέπει να κρατήσουμε την προσέγγιση που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτήν την ενέργεια και τη μαχητικότητα που δείξαμε στο γήπεδο. Παίξαμε την καλύτερή μας άμυνα για φέτος και θα πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».