Παναθηναϊκός: Δύσκολα και με τον Προμηθέα ο Παπαγιάννης

Παναθηναϊκός: Δύσκολα και με τον Προμηθέα ο Παπαγιάννης

Πάρης Τσελεπίδης • 15:22 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ο Γιάννης Παπαγιάννης δεν προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του ούτε την Κυριακή 12/2 και είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τον αυριανό αγώνα με τον Προμηθέα.

O Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Προμηθέα αύριο Δευτέρα (13/1, 19:15) και ο κόουτς Ράντονιτς προβληματίζεται για το κενό του Παπαγιάννη. Ο διεθνής Έλληνας σέντερ δεν αγωνίστηκε κόντρα στη Βαλένθια για την Euroleague καθώς αισθανόταν ενοχλήσει στον οπίσθιο μηριαίο.

Ο πανύψηλος παίκτης των πρασίνων δεν προπονήθηκε ούτε την Κυριακή 12/2 και άπαντες πλέον στην ομάδα εστιάζουν στο πως θα είναι έτοιμος για το Final 8 του κυπέλλου, που διεξάγεται στην Κρήτη από τις 16 έως τις 19 του μήνα. Και το κατά πόσο θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Η ενόχληση που έχει ο Παπαγιάννης είναι ίδια με αυτή του περασμένου καλοκαιριού. Του 2022. Αυτή που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει πολύ μεγάλο μέρος της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας στο δρόμο προς τη τελική φάση του Eurobasket.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αναμένεται να μείνει εκτός αποστολής και στο αυριανό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Προμηθέα για να προφυλαχθεί και παρά την ανάγκη της παρουσίας του. Κι αυτό γιατί και ο Αρτούρας Γκουντάιτις θα αγωνιστεί με ειδικό νάρθηκα που του έχει τοποθετηθεί από το Σάββατο (11/2). Ο διεθνής Λιθουανός σέντερ είχε τραυματιστεί 22'' πριν το 40' του παιχνιδιού με την Βαλένθια όπου και διαπιστώθηκε ότι υπέστη ρήξη στον εκτείνοντα τένοντα του μιρκού δαχτύλου του αριστερού του χεριού. Ευτυχώς δηλαδή για τον ίδιο όχι στο δεξί του με το οποίο σουτάρει.

Αντίθετα, μέρος της προπόνησης έβγαλαν οι Ουόλτερς και Πονίτκα. Ο Αμερικάνος γκαρντ ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από μια ίωση που του στέρησε την ευκαιρία να αγωνιστεί κι αυτός κόντρα στη Βαλένθια, ενώ ο διεθνής Πολωνός φόργουορντ βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας και από την Πέμπτη (9/2) βγάζει μέρος των προπονήσεων, όμως ακόμα δεν έχει μπει σε φουλ ρυθμούς. 

Παρ' όλα αυτά δεν αποκλείεται να πάρει αύριο στο ΟΑΚΑ χρόνο συμμετοχής, προκειμένου να αρχίσει να «ζεσταίνει τις μηχανές» ενόψει του κυπέλλου. Την ερχόμενη εβδομάδα κρίνεται ο πρώτος φετινός στόχος του Παναθηναϊκού και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας επιθυμούν να βρεθούν στην Κρήτη και να παλέψουν για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.