Παναθηναϊκός και Εφές θα πενθήσουν στο ΟΑΚΑ για Ελλάδα και Τουρκία

Παναθηναϊκός - Εφές

i

© Intime

Παναθηναϊκός και Εφές θα πενθήσουν στο ΟΑΚΑ για Ελλάδα και Τουρκία

Πάρης Τσελεπίδης • 14:55 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 23.06.2023

Ελλάδα και Τουρκία μετρούν ακόμα τις πληγές τους από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τον φονικό σεισμό που έπληξε τη γειτονική μας χώρα κι έτσι στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Εφές το πένθος θα είναι έντονο...

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Εφές στο ΟΑΚΑ για την 26η αγωνιστική της Euroleague σε ένα ματς που αναμένεται να έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση. Κάτι που έχει να κάνει με το ότι έχει γίνει στις δύο χώρες τις τελευταίες μέρες και ώρες αντίστοιχα.

Την ώρα που η Τουρκία δεν έχει συνέλθει ακόμα από τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη χώρα μαζί με τη Συρία, η Ελλάδα βιώνει το δικό της δράμα... Ένα δράμα που δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά 48ώρες.

Με μαύρες φανέλες ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο για τα θύματα των Τεμπών
EUROLEAGUE

12:31 - 02.03.2023

Με μαύρες φανέλες ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο για τα θύματα των Τεμπών

Οι «ερυθρόλευκοι» υπέβαλαν αίτημα στην Euroleague να αγωνιστούν με μαύρες φανέλες απέναντι στην Αρμάνι την Παρασκευή 3/3 ως ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος των οικογενειών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στα Τέμπη.

Το δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, όπως έχουνε καταμετρηθεί μέχρι στιγμής, και έχει σκορπίσει στη χώρα μας πένθος. Από το βράδυ της Τρίτης (28/2) και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν και τα Τέμπη βάφτηκαν με το αίμα των αθώων πολιτών που είχαν ραντεβού με τον θάνατο, η Ελλάδα πενθεί...

Η χώρα έχει κηρύξει τριήμερο πένθος, ωστόσο κάποιοι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά. Οι ελληνικές διοργανώσεις πήραν αναβολή, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους αγώνες που διεξάγονται γα την Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Πέμπτης (2/3) θα υποδεχθεί όπως ήταν προγραμματισμένο και παρέμεινε την Αναντολού Εφές. Ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων οι εμφανίσεις των παικτών του Παναθηναϊκού θα είναι με "πένθος" (μαύρο διακριτικό), αφού η τουρκική ομάδα είχε προλάβει να ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να φορέσει τις μαύρες φανέλες λόγω του σεισμού στην Τουρκία.

Κατόπιν αιτήματος του Παναθηναϊκού θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα εις μνήμην των θυμάτων, ενώ από τα ηχεία του ΟΑΚΑ δεν θα ακουστεί καθόλου μουσική. Τέλος, καμία δράση (χορηγικη ή άλλη) δεν θα γίνει στο παρκέ ή περιμετρικά πριν κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα.

Η κίνηση από πλευράς της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι ότι λιγότερο θα μπορούσε να συμβεί από πλευράς της με δεδομένο ότι συνέβη στα Τέμπη. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η Euroleague δεν ενέκρινε την αναβολή του σημερινού παιχνιδιού όπως είχε κάνει με τις τουρκικές ομάδες στην επομένη του σεισμού στη γειτονική χώρα.