«Κάναμε πρόοδο με παίκτες που είχαμε στην κορυφή της λίστας μας»: Σε ποιους αναφέρεται ο Αταμάν

Εργκίν Αταμάν και Σάνι Μπετσίροβιτς

«Κάναμε πρόοδο με παίκτες που είχαμε στην κορυφή της λίστας μας»: Σε ποιους αναφέρεται ο Αταμάν

Ηλίας Λαλιώτης 14:45 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:47 - 25.06.2023

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για πρόοδο στις συζητήσεις που έχει ο Παναθηναϊκός με τους κορυφαίους στόχους της μεταγραφικής του λίστας και το Sportal αναλύει τα τελευταία δεδομένα.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει πιάσει δουλειά στον Παναθηναϊκό και σε συνεργασία με τον Σάνι Μπετσίροβιτς και τη διοίκηση της ομάδας, «χτίζει» το ρόστερ της ερχόμενης σεζόν. Ο Τούρκος προπονητής έχει θέσει από την πρώτη στιγμή πολύ ψηλά τον πήχη, με τις βλέψεις του να φτάνουν στην επιστροφή του Τριφυλλιού σε Final Four της EuroLeague και στην κατάκτηση τίτλων.

Ο 57χρονος τεχνικός σε νέα του συνέντευξη, αυτή τη φορά στην Fanatik, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο μεταγραφικό κομμάτι, αποκαλύπτοντας πως ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόοδο με παίκτες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας του.

«Δεν έχουμε διαμορφώσει ακόμα το ρόστερ. Αλλά τα ονόματα είναι ξεκάθαρα. Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, με πολύ σημαντικούς παίκτες, που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μας. Αλλά δεν υπάρχουν ακόμα υπογραφές. Ανυπομονούμε για την επόμενη εβδομάδα. Αλλά είναι έτοιμες και οι εναλλακτικές μας. Δεν υπάρχει πανικός. Έχουμε μπάτζετ. Θα το χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε συγκεκριμένα.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Είναι γνωστό πως προτεραιότητα του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή είναι η απόκτηση του Κέβιν Πάντερ. Οι Πράσινοι έχουν καταθέσει στον Αμερικανό πρώην άσο του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, μεταξύ άλλων, την καλύτερη προσφορά που έχει έως τώρα στα χέρια του. Ενδιαφέρον για τον παίκτη υπάρχει και από τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, όπως αναφέρουν στην Ισπανία. Ωστόσο, δεν φαίνεται να μπορούν να πλησιάσουν οικονομικά την πρόταση του Παναθηναϊκού. Η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο και οριστικές εξελίξεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες.

Κέβιν Πάντερ Euroleague / twitter

Βάρος έχει ρίξει ο «Εξάστερος» και στην υπόθεση του Ματίας Λεσόρ. Θέλει τουλάχιστον έναν σέντερ πρώτης γραμμής, εν αναμονή και της εξέλιξης στην ανανέωση του Γιώργου Παπαγιάννη και ο Γάλλος έχει ξεχωρίσει από τον Αταμάν. Ήταν ο κορυφαίος ψηλός της Euroleague πίσω από τον Έντι Ταβάρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες. Μία εξ αυτών είναι η Μπαρτσελόνα, με τον Παναθηναϊκό, πάντως, να έχει φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο συζητήσεων και σε αυτή την υπόθεση. Όπως είπε και ο Τούρκος προπονητής όμως, οριστική εξέλιξη δεν υπάρχει ακόμα.

Η περίπτωση του Ντάντε Έξουμ είναι πιο περίπλοκη τη δεδομένη στιγμή. Ένας ακόμα παίκτης της Παρτιζάν που έκανε εξαιρετική σεζόν υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Υπάρχουν πολλές ομάδες που τον θέλουν, μεταξύ αυτών και η ισχυρή οικονομικά Μονακό, ενώ ο Αυστραλός έχει στο μυαλό του πάντα και το NBA. 

Ντύνει στα πράσινα τον Βιλντόζα ο Παναθηναϊκός και φουλάρει για τον Πάντερ και την παρέα του
EUROLEAGUE

23:42 - 22.06.2023

Ντύνει στα πράσινα τον Βιλντόζα ο Παναθηναϊκός και φουλάρει για τον Πάντερ και την παρέα του

Η Παρτιζάν ολοκλήρωσε πανηγυρικά τη σεζόν με την κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας και ο Παναθηναϊκός, έχοντας κάνει την προεργασία του, «τρέχει» για να κάνει δικό του τον τρομερό Κέβιν Πάντερ, αλλά και τους Ντάντε Έξουμ και Ματίας Λεσόρ, έχοντας ήδη κλείσει και τον Λούκα Βιλντόζα.

Στις εναλλακτικές επιλογές που αναφέρθηκε ο Εργκίν Αταμάν υπάρχουν παίκτες όπως ο Αμερικανός σέντερ Μπράντον Ντέιβις, που αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Αρμάνι Μιλάνο, αλλά και ονόματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού στην Fanatik:

«Ο στόχος μας είναι σίγουρα το Final Four. Δεν μπορώ να μειώσω τις απαιτήσεις. Δεν μπορώ να πω ότι ο στόχος μας είναι απλώς να προκριθούμε στα playoffs για μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός».

Εν συνεχεία ανέφερε: «Όταν πήγα στην Αναντολού Εφές, είχα βάλει στο στόχαστρό μου την Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς. Γιατί; Επειδή η Φενέρ ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη εκείνη την περίοδο. Έπαιζε κάθε χρόνο στο Final Four και ήταν πρωταθλήτρια. Τώρα το ίδιο ισχύει για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα πάνω στην οποία θα βασίσω την δική μου ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Αν ξεπεράσουμε τον Ολυμπιακό, θα παίξουμε στο Final Four και θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Ο Αταμάν αναφέρθηκε και στο ραντεβού που είχε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Στην πρώτη μου συνάντηση με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού με εντυπωσίασε όταν μου είπε 'είσαι ο πιο πετυχημένος τεχνικός στην Ευρώπη τα τελευταία 4 χρόνια. Υπάρχουν άλλοι 5-6 στο επίπεδό σου. Ο λόγος που σε θέλω όμως είναι οι ηγετικές σου ικανότητες'. Μετά ήρθε η συμφωνία. Ξέρω πολύ καλά την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ. Πάντα είχα μία νευρικότητα όταν πήγαινα στο γήπεδο ως αντίπαλος.Τώρα θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να πάει καλά η ομάδα».

Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Εργκίν Αταμάν © Intime

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μεταγραφικά θέματα του Παναθηναϊκού για το φετινό καλοκαίρι: «Δεν έχουμε φτιάξει ακόμα την ομάδα, αλλά είναι ξεκάθαροι οι παίκτες που κοιτάμε. Έχουμε κάνει πρόοδο με σημαντικούς παίκτες, τους οποίους είχαμε στην κορυφή της λίστας μας. Έχουμε έτοιμες και τις εναλλακτικές μας, δεν υπάρχει πανικός. Θα χρησιμοποιήσουμε το μπάτζετ μας όσο καλύτερα μπορούμε».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο σεβασμό που έχουν οι Έλληνες φίλαθλοι προς το πρόσωπό του: «Όπου πήγαινα τα προηγούμενα χρόνια μου έλεγαν να πάω στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και οι φίλοι του Ολυμπιακού μού έδειχναν σεβασμό. Το μπάσκετ είναι σημαντικό για την κουλτούρα της Ελλάδας. Νιώθω ότι με σέβονται εδώ. Υπάρχει αγάπη και ενθουσιασμός αυτή τη στιγμή και αυτό με ενθουσιάζει κι εμένα».