Ντύνει στα πράσινα τον Βιλντόζα ο Παναθηναϊκός και φουλάρει για τον Πάντερ και την παρέα του

Ο Κέβιν Πάντερ

Ντύνει στα πράσινα τον Βιλντόζα ο Παναθηναϊκός και φουλάρει για τον Πάντερ και την παρέα του

Ηλίας Λαλιώτης 23:42 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 23:53 - 22.06.2023

Η Παρτιζάν ολοκλήρωσε πανηγυρικά τη σεζόν με την κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας και ο Παναθηναϊκός, έχοντας κάνει την προεργασία του, «τρέχει» για να κάνει δικό του τον τρομερό Κέβιν Πάντερ, αλλά και τους Ντάντε Έξουμ και Ματίας Λεσόρ, έχοντας ήδη κλείσει και τον Λούκα Βιλντόζα.

Με τον Κέβιν Πάντερ να κάνει... όργια, η Παρτιζάν επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο Game 5 των τελικών της Αδριατικής Λίγκας και έκλεισε με ιδανικό τρόπο τη χρονιά.

Αυτή η αναμέτρηση είχε στραμμένα πάνω της πολλά μάτια από όλη την Ευρώπη, μιας και τα περισσότερα σημαντικά πρωταθλήματα είχαν ήδη ολοκληρωθεί. Μεταξύ όλων αυτών και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι γνωστό πως έχει στοχεύσει εδώ και αρκετό καιρό σε σημαντικά γρανάζια της φετινής εξαιρετικής ομάδας που παρουσίασε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αταμάν: «Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα... ανησυχεί που ήρθα στον Παναθηναϊκό - Θα πάρουμε τουλάχιστον 2-3 αστέρες»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

20:46 - 22.06.2023

Αταμάν: «Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα... ανησυχεί που ήρθα στον Παναθηναϊκό - Θα πάρουμε τουλάχιστον 2-3 αστέρες»

Ο Εργκίν Αταμάν σημείωσε σε συνέντευξή του ότι η παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού θα φέρει ανησυχία στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Με πρώτο και καλύτερο τον Κέβιν Πάντερ, ο οποίος πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο ότι βρίσκεται πλέον στην ελίτ των γκαρντ στην Ευρώπη και δεδομένα έχει ελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Euroleague

Βέβαια, η πρώτη μεταγραφή που θα ανακοινωθεί δεδομένα από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η ABA League είναι παίκτη του Ερυθρού Αστέρα. Και δεν είναι άλλος από τον Λούκα Βιλντόζα! Ο Αργεντινός γκαρντ θα σφραγίσει τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό, έχοντας 12,6 πόντους (με 36% στο τρίποντο), 3,9 ασίστ, 2,5 ριμπάουντ και 1,4 κλεψίματα τη σεζόν 2022-23 στην Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα.

Από εκεί και πέρα το Τριφύλλι θέλει να πλαισιώσει τον 27χρονο άσο με τρεις ακόμα σπουδαίους γκαρντ. Δύο εξ αυτών είναι οι Ντάντε Έξουμ και Κέβιν Πάντερ.

Είναι γνωστό πως ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, μεταξύ άλλων ομάδων, είναι ο Νο1 στόχος για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ και το Τριφύλλι του έχει κάνει την καλύτερη πρόταση που έχει στα χέρια του αυτή τη στιγμή. Η προεργασία έχει γίνει και στον Παναθηναϊκό θέλουν να τελειώνουν το συντομότερο δυνατόν, μιας και οι εμφανίσεις του μπορεί να φέρουν κι άλλες προτάσεις για τον Αμερικανό.

Πλέον, στο προσκήνιο υπάρχει και η περίπτωση του πρώην NBAer, Ντάντε Έξουμ. Το Sportal σας είχε αποκαλύψει ότι ο 27χρονος έχει προταθεί στον Παναθηναϊκό και πλέον φιγουράρει πολύ ψηλά στη λίστα. Ο Αυστραλός τη χρονιά που μας πέρασε μέτρησε 13,2 πόντους, 2,7 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και 0,8 κλεψίματα με 40% στο τρίποντο.

Από την Παρτιζάν ο Παναθηναϊκός έχει στοχεύσει και στον κορυφαίο σέντερ της χρονιάς που ολοκληρώθηκε, πίσω από τον Έντι Ταβάρες. Ο λόγος για τον Ματίας Λεσόρ, ο οποίος έκανε σεζόν καριέρας με 12 πόντους, 7,1 ριμπάουντ, 1,4 ασίστ, 0,9 κλεψίματα, 0,8 μπλοκ και 19,1 στην αξιολόγηση και είναι πρώτος στόχος των «πράσινων» για τη θέση του σέντερ. Ιωάννης Παπαπέτρου και Ζακ ΛεΝτέι είναι δύο ακόμα παίκτες που αρέσουν στον Εργκίν Αταμάν, αλλά οι υπόλοιπες περιπτώσεις είναι αυτές που «καίνε» τη δεδομένη στιγμή.

Οι ελληνικές λύσεις και ο Ντόρσεϊ

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη καλύψει και δύο κενά στο ρόστερ του με Έλληνες παίκτες. Ο Δημήτρης Μωραΐτης θα έρθει για να αντικαταστήσει τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο ήδη ανακοινώθηκε για να καλύψει το κενό που υπήρχε στους σέντερ.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αναφέραμε πως είνα ένας ακόμα παίκτης από την Παρτιζάν που αρέσει στον Αταμάν, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού θα μπορούσε να λύσει τα χέρια των «πράσινων», ειδικά σε περίπτωση που δεν παραμείνει ο Γιώργος Παπαγιάννης, αλλά θα πρέπει πρώτα να οριστικοποιηθεί πως δεν θα συνεχίσει στη Φενέρ.

Έγινε η συνάντηση Ντόρσεϊ με Φενέρμπαχτσε - Τι αποφασίστηκε για το μέλλον του
EUROLEAGUE

21:58 - 21.06.2023

Έγινε η συνάντηση Ντόρσεϊ με Φενέρμπαχτσε - Τι αποφασίστηκε για το μέλλον του

Τα δεδομένα της παραμονής ή όχι του Τάιλερ Ντόρσεϊ στη Φενέρ, συζήτησαν οι δύο πλευρές σε συνάντηση που είχαν. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση και ποιο το μέλλον του Αμερικάνου με ελληνικό διαβατήριο.

Αν αυτό γίνει ο Παναθηναϊκός είναι πιθανό να ασχοληθεί μαζί του, καθώς θέλει έναν ακόμα παίκτη αυτού του επιπέδου για να φτιάξει μια πανίσχυρη τετράδα στα γκαρντ. Πριν μερικούς μήνες, άλλωστε, είχε γίνει σχετική προσέγγιση, αλλά ο Ντόρσεϊ είχε ήδη συμφωνήσει προφορικά με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.