Έτσι θα είναι το ΟΑΚΑ - Οι σημαντικές αλλαγές για τη νέα σεζόν

ΟΑΚΑ

Έτσι θα είναι το ΟΑΚΑ - Οι σημαντικές αλλαγές για τη νέα σεζόν

Ηλίας Λαλιώτης 14:38 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 02.08.2023

Ο Παναθηναϊκός στοχεύει να δημιουργήσει κορυφαίες μπασκετικές εμπειρίες για τους φιλάθλους του στο ΟΑΚΑ μέσα στην επόμενη τριετία - Ποιες αλλαγές θα γίνουν από φέτος

Ο Παναθηναϊκός έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό ρόστερ αυτό το καλοκαίρι. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε βαθιά το χέρι στη τσέπη και έδωσε στον Εργκίν Αταμάν ό,τι χρειαζόταν για να φτιάξει μια ποιοτική και άκρως ταλαντούχα ομάδα.

Μια ομάδα που όλοι οι φίλαθλοι ανυπομονούν να τη δουν μέσα στο παρκέ να αγωνίζεται. Ακόμα πιο σημαντική, όμως, είναι η επένδυση που θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Το «Παύλος Γιαννακόπουλος» είναι πλέον το σπίτι του συλλόγου και οι Πράσινοι σκοπεύουν να φτιάξουν κάτι μοναδικό στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να εκτοξεύσει την εμπειρία των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ μέσα στην επόμενη τριετία, να δημιουργήσει έναν χώρο που θα μπορεί ο καθένας με την οικογένεια του να διασκεδάσει και να γιορτάσει. Ήδη άλλωστε έχει ξεκινήσει ο σχετικός σχεδιασμός. 

Βέβαια, οι δυσκολίες είναι μεγάλες, καθώς τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στις υποδομές είναι μεγάλα και τα πρώτα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι του Τριφυλλιού. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος, μαζί με τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας μέσα στο καλοκαίρι, που οι αισθητικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν από φέτος είναι λίγες.

Το master plan για τις ολοκληρωτικές αλλαγές στο ΟΑΚΑ θα είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες, ωστόσο από φέτος θα υπάρξουν κάποιες σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Ο ναός του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα πρασινίσει πιο πολύ από ποτέ, ενώ από τις βασικές αλλαγές θα είναι αυτή του παρκέ, το οποίο θα είναι στα πρότυπα του NBA και θα εντυπωσιάσει τους φιλάθλους. Μαζί με την πρωτοποριακή εισαγωγή νέου οπτικοακουστικού υλικού (για το οποίο έχει προβλεφθεί ήδη μπάτζετ 1,5 εκατ. ευρώ μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές στις υποδομές), η εμπειρία κατά τη διάρκεια των αγώνων θα είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή θα είναι η μετακίνηση των οργανωμένων οπαδών από το corner που βρίσκονταν τόσα χρόνια, στο πέταλο της μπασκέτας που είναι προς την πλευρά του πάγκου των φιλοξενούμενων. Μια διαφοροποίηση που αναμένεται να αλλάξει και ακουστικά την εμπειρία των φιλάθλων κατά τη διάρκεια των αγώνων, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ένταση, αλλά και ενέργεια στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η πιο σπουδαία παρέμβαση, βέβαια, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς θα είναι στις υποδομές, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουν να προχωρήσουν και οι σαρωτικές αλλαγές σε όλο το γήπεδο. Γενικότερα, η εμπειρία του φιλάθλου θα είναι διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια και η παρουσία του στο γήπεδο αξέχαστη.

Βέβαια, κλείνοντας, αξίζει να σταθούμε και σε μια ακόμα αλλαγή, η οποία αναμένεται να γίνει... επίσημη το προσεχές διάστημα. Αυτή έχει να κάνει με την επιστροφή του... Mr Green! Της διαχρονικής μασκότ του Παναθηναϊκού, που είχε αγαπηθεί από τους φιλάθλους και είχε αντικατασταθεί την περασμένη χρονιά από τον Green Kong.

Τι θα γίνει με τα εισιτήρια διαρκείας

Όσο για τα εισιτήρια διαρκείας, ανακοινώσεις αναμένονται από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός μέσα στις επόμενες μέρες. Όπως ήδη έχει κάνει γνωστό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόθεση των «πράσινων» είναι να πάνε σε μια άλλη πολιτική πώλησης εισιτηρίων.

Για τη φετινή χρονιά, ωστόσο, θα βγει ένας συγκεκριμένος αριθμός διαρκείας (4 με 5 χιλιάδες μάξιμουμ), στα οποία θα έχουν προτεραιότητα οι κάτοχοι καρτών την προηγούμενη τριετία. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει όσους στήριξαν σε δύσκολους καιρούς (covid και άσχημα αποτελέσματα).

Παράλληλα, επιθυμεί να δοθεί η δυνατότητα στους φιλάθλους ολόκληρης της Ελλάδας ή ακόμα και του εξωτερικού να έχουν ευκολότερη πρόσβαση, τις λίγες φορές που θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στην Αθήνα και θα θέλουν να θαυμάσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα και το νέο δημιούργημα του Εργκίν Αταμάν.