Τους «έλιωσε» στο ΟΑΚΑ ο Αταμάν - 4,5 ώρες βίντεο και πάνω από δύο ώρες προπόνηση για τους παίκτες του Παναθηναϊκού!

Τους «έλιωσε» στο ΟΑΚΑ ο Αταμάν - 4,5 ώρες βίντεο και πάνω από δύο ώρες προπόνηση για τους παίκτες του Παναθηναϊκού!

Ηλίας Λαλιώτης 20:31 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:50 - 10.10.2023

Ο Εργκίν Αταμάν δεν έμεινε στα λόγια και ξεκίνησε τη δουλειά για να αλλάξει τη νοοτροπία των παικτών του Παναθηναϊκού και να παρουσιάσουν άμεση βελτίωση μέσα στο παρκέ, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της EuroLeague με την Μπάγερν Μονάχου.

Το ξέσπασμα του Εργκίν Αταμάν μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στο Μαρούσι για την πρεμιέρα της Basket League, δεν έμεινε μόνο εκεί.

Ο Τούρκος προπονητής είχε προϊδεάσει μέσω και των δηλώσεών του στη συνέντευξη Τύπου, πως θα πάρει άμεσα σκληρά μέτρα προκειμένου να αλλάξει η κακή εικόνα του τελευταίου 5λεπτού, αλλά και η γενικότερη επικίνδυνη νοοτροπία που παρατήρησε να έχουν οι παίκτες του στο ξεκίνημα της σεζόν.

Και το έκανε την αμέσως επόμενη ημέρα! Ο Αταμάν φρόντισε να περάσει το μήνυμα στους παίκτες καθώς τους ζήτησε να είναι στις 12 το μεσημέρι στο ΟΑΚΑ. Στις 12:30 ξεκίνησε στην αίθουσα προβολών, ανάλυση βίντεο με όσα έγιναν στο παιχνίδι με το Μαρούσι, αλλά και στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τους έκανε για μια ακόμα φορά έντονες παρατηρήσεις στις φάσεις που είχε επιλέξει για να καταλάβουν όλοι τους λόγους του εκνευρισμού του και να... αλλάξουν μυαλά.

Αυτή η διαδικασία κράτησε για 4,5 ώρες! Στις 17.00 οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν μια χορηγική εκδήλωση στο ΟΑΚΑ για μια ώρα και από τις 18:00 ξεκίνησαν προπόνηση, η οποία κράτησε πάνω από 2 ώρες! Ουσιαστικά, οι Πράσινοι πέρασαν παραπάνω από 8 ώρες στο γήπεδο.

Ο Εργκίν Αταμάν είναι ξεκάθαρο πως θέλει να κάνει όλους τους παίκτες να καταλάβουν πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση σε κάθε αγώνα και κάθε προπόνηση. Κι αφού είδε πως με τα λόγια κάποιοι δεν καταλάβαιναν, αποφάσισε να περάσει στις πράξεις και να τους «λιώσει» στο βίντεο και την προπόνηση, μέχρι να παρουσιάσουν την απαιτούμενη εικόνα.

Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου την ερχόμενη Πέμπτη (12/10, 21:15) στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Παναθηναϊκός δεν θα υπολογίζει δεδομένα στις υπηρεσίες του Ντίνου Μήτογλου, ο οποίος συνέχισε το πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ ο Ιωάννης Παπαπετρου έκανε ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή του στον αγώνα θα κριθεί οριστικά την Τετάρτη (11/10).