Οι ελληνικές λύσεις για το νέο ρόστερ του Παναθηναϊκού

Κώστας Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκος Ρογκαβόπουλος και Δημήτρης Μωραΐτης

i

© Intime

Οι ελληνικές λύσεις για το νέο ρόστερ του Παναθηναϊκού

Ηλίας Λαλιώτης 09:00 - 13.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 13.04.2023

Ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να ενισχύσει κι άλλο τον ελληνικό κορμό του την επόμενη σεζόν, με 4-5 περιπτώσεις ήδη να ξεχωρίζουν.

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει την Παρασκευή (14/4, 21:30) τις υποχρεώσεις του στη Euroleague με το παιχνίδι απέναντι στην Παρτιζάν και εν συνεχεία θα στραφεί στα play offs της Basket League. Εκεί όπου θα διεκδικήσει τον τελευταίο στόχο της χρονιάς, το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Εδώ κι αρκετό καιρό, ωστόσο, οι «πράσινοι» έχουν αρχίσει να ασχολούνται ενεργά με την επόμενη ημέρα στο σύλλογο. Προτεραιότητα στα βήματα που θα γίνουν ώστε ο έξι φορές Πρωταθλητής Ευρώπης να εμφανιστεί ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν έχει η υπόθεση του προπονητή.

Είναι δεδομένο πως στον Παναθηναϊκό θέλουν να εμφανιστούν έτοιμοι για την όσο το δυνατόν συντομότερη υλοποίηση του σχεδιασμού και ολοκλήρωση του ρόστερ μόλις κλείσει το θέμα του νέου τεχνικού. Γι' αυτό και έχουν προχωρήσει στη βολιδοσκόπηση αρκετών περιπτώσεων παικτών που θα απασχολήσουν στο προσεχές μέλλον. Ανάμεσα στις κινήσεις που θα γίνουν θα είναι φυσικά και η ενίσχυση του ελληνικού κορμού του ρόστερ.

Ο μάνατζερ του Βιλντόζα πήρε θέση για τα σενάρια συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό
EUROLEAGUE

19:39 - 11.04.2023

Ο μάνατζερ του Βιλντόζα πήρε θέση για τα σενάρια συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό

Ο Μάρκο Γέλιτς, ατζέντης του Λούκα Βιλντόζα, ξεκαθάρισε πως ο Αργεντινός γκαρντ είναι παίκτης του Ερυθρού Αστέρα και δεν ενημέρωσε κανέναν πως θα αποχωρήσει από την ομάδα του Βελιγραδίου.

Ήδη στην ομάδα υπάρχει το σημαντικό πρότζεκτ του Λευτέρη Μαντζούκα, ενώ κομβικό ρόλο στον τρόπο που θα κινηθεί μεταγραφικά το «τριφύλλι» θα παίξει και η υπόθεση παραμονής ή όχι του Γιώργου Παπαγιάννη, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν. Επίσης, στην ομάδα υπάρχουν παίκτες με προοπτική όπως οι Αλέξανδρος Σαμοντούροφ και Νεοκλής Αβδάλας, αλλά και τα αδέρφια Καλαϊτζάκη.

Από εκεί και πέρα, η «δεξαμενή» των ποιοτικών Ελλήνων καλαθοσφαιριστών που μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της Euroleague είναι πολύ συγκεκριμένη. Ήδη στο προσκήνιο έχει εμφανιστεί το όνομα του Δημήτρη Μωραΐτη. Ο 24χρονος γκαρντ εμφανίζεται αισθητά βελτιωμένος στα χέρια του Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι, ενώ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και στα παράθυρα της FIBA με την Εθνική Ελλάδας.

Παναθηναϊκός: Αρέσει ο Μωραΐτης, διαψεύδει η ΚΑΕ πως κινείται για την απόκτησή του
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:49 - 11.04.2023

Παναθηναϊκός: Αρέσει ο Μωραΐτης, διαψεύδει η ΚΑΕ πως κινείται για την απόκτησή του

Ο Δημήτρης Μωραΐτης είναι μια περίπτωση που εξετάζεται από τον Παναθηναϊκό για την ενίσχυση του ελληνικού κορμού, αλλά από την «πράσινη» ΚΑΕ διαψεύδουν κατηγορηματικά πως έχει ήδη γίνει οποιαδήποτε κίνηση για την απόκτησή του.

Στον «άσσο» ο Παναθηναϊκός θεωρείται δεδομένο πως θα αποκτήσει έναν Έλληνα παίκτη για συμπληρωματικό ρόλο, με τον Δημήτρη Φλιώνη της ΑΕΚ να είναι μια ακόμα περίπτωση (πέρα του Μωραΐτη) ανερχόμενου γκαρντ ο οποίος δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ο 26χρονος άσος αποτελεί βασική μονάδα της Ένωσης κι έχει βελτιώσει το παιχνίδι του κερδίζοντας αξιόλογο χρόνο συμμετοχής σε Basket League και BCL.

Ανεξάρτητα από την κατάληξη της υπόθεσης Παπαγιάννη, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί για την επόμενη σεζόν έναν ακόμα Έλληνα σέντερ. Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι ο Ντέγιαν Ράντονιτς άφησε γυμνή τη front line του το περασμένο καλοκαίρι. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μοιάζει η ιδανική λύση. 

Ο διεθνής σέντερ μετά την αξιόλογη παρθενική του σεζόν στη Euroleague με τη Βιλερμπάν, δοκίμασε την τυχή του στο NBA, για να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη. Ωστόσο, μετράει μόλις 10 αγώνες με λιγότερο από 9 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο (8:52) και αναμένεται να συνεχίσει αλλού την καριέρα του τη νέα χρονιά, με τους «πράσινους» να εξετάζουν ήδη την περίπτωσή του.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρότζεκτ είναι και αυτό του Νίκου Ρογκαβόπουλου. Ο νεαρός φόργουορντ (θα κλείσει τα 22 στις 27 Ιουνίου) μετά την ΑΕΚ και τον Προμηθέα βρέθηκε στην τουρκική Μερκεζεφέντι, όπου κάνει μια σπουδαία χρονιά. Βρήκε τον χρόνο συμμετοχής που έψαχνε (33,3 λεπτά κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα) και μετράει 16,8 πόντους, 6,8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,1 κλεψίματα. Το «πρόβλημα» στην περίπτωσή του είναι πως σε αυτή τη φάση της καριέρας του εμφανίζεται να επιθυμεί περισσότερο τον εγγυημένο χρόνο συμμετοχής, παρά ένα υψηλό συμβόλαιο σε μια κορυφαία ομάδα.

Διαθέσιμος στην αγορά των Ελλήνων παικτών είναι πιθανό να βρεθεί και ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο 29χρονος φόργουορντ αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό για την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όπου υπέγραψε διετές συμβόλαιο (1+1). Η παραμονή του στο Βελιγράδι δεν μοιάζει ιδιαίτερα πιθανή και η προοπτική επιστροφής στην ομάδα της καρδιάς του πάντα θα υπάρχει στο... τραπέζι.

Φυσικά, κανείς δεν πρέπει να λησμονεί και την περίπτωση του Ντίνου Μήτογλου. Ο Έλληνας ψηλός έχει τιμωρηθεί για την υπόθεση ντόπινγκ με 32 μήνες αποκλεισμού, κάτι που σημαίνει πως θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον Νοέμβριο του 2024! Ωστόσο έχει προσφύγει στο CAS και ευελπιστεί να μειωθεί σημαντικά η ποινή του. Η απόφαση αναμένεται μέσα στον Ιούνιο και εφόσον είναι θετική για τον παίκτη, τότε ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

Τέλος, δεν αποκλείεται ο Νικ Καλάθης να μη συνεχίσει και τη νέα σεζόν στη Φενέρμπαχτσε και να βρεθεί στη... δεξαμενή των Ελλήνων παικτών αργότερα το καλοκαίρι, ενώ τα σενάρια για επιστροφή του Θανάση Αντετοκούνμπο δεν δείχνουν να έχουν ιδιαίτερες πιθανότητες επαλήθευσης τη δεδομένη στιγμή.