Τα δεδομένα για τον προπονητή του Παναθηναϊκού: Ο Λάσο κι ο Αταμάν πάντα σε πρώτο πλάνο

Τα δεδομένα για τον προπονητή του Παναθηναϊκού: Ο Λάσο κι ο Αταμάν πάντα σε πρώτο πλάνο

Ηλίας Λαλιώτης 16:34 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 07.04.2023

Το Sportal παρουσιάζει τα δεδομένα για την υπόθεση του επόμενου προπονητή στον Παναθηναϊκό, μετά και τη δήλωση του Εργκίν Αταμάν.

Η απόφαση για την απομάκρυνση του Ντέγιαν Ράντονιτς από τον Παναθηναϊκό πριν από ενάμισι μήνα και την αντικατάστασή του από τον Χρήστο Σερέλη ήταν εξαρχής συνυφασμένη με την απόφαση για εξεύρεση elite προπονητή για τη νέα σεζόν.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν ήθελε να επαναληφθεί το λάθος του περασμένου καλοκαιριού με την επιλογή ενός κόουτς από το πρώτο ράφι της Euroleague, γι' αυτό και κοιτάζει πλέον στο... πάνω μέρος του. Θέλει έναν «μεγαλοεργολάβο» που θα έχει την εμπειρία για να χτίσει πιο γρήγορα κάτι μεγάλο από το «μηδέν». Έχοντας φυσικά στη διάθεσή του και τα κατάλληλα υλικά.

Από την πρώτη στιγμή της αποχώρησης του Μαυροβούνιου είχαν γίνει γνωστές και οι διερευνητικές επαφές με τον Πάμπλο Λάσο. Τον μοναδικό, στο τέλος Φεβρουαρίου, διαθέσιμο προπονητή από το κορυφαίο επίπεδο της διοργάνωσης. Στο τραπέζι, φυσικά, υπήρχαν κι άλλα ανάλογα ονόματα, για τα οποία υπήρχαν ήδη ενδείξεις πως θα βγουν στην αγορά για τη νέα σεζόν αργά ή γρήγορα.

Του Εργκίν Αταμάν ήταν ένα από αυτά, με τον Τούρκο προπονητή να διαφαίνεται -με την πορεία της Εφές μέσα στον Μάρτιο- πως δεν θα πετύχει ούτε καν τον στόχο των play offs της Euroleague και θα αποτελέσει παρελθόν από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης τις δύο τελευταίες σεζόν. Αμέσως μπήκε κάτω από τον διερευνητικό φακό του Παναθηναϊκού.

Ο Αταμάν διέψευσε κατηγορηματικά, όπως και οι «πράσινοι» το σενάριο για συνάντηση των δύο πλευρών, αλλά στη συνέντευξη Τύπου μετά τον επίσημο αποκλεισμό της ομάδας του, στο ντέρμπι με τη Φενέρ, έκανε λόγο για επαφές ουσιαστικά με τον ελληνικό σύλλογο. Αυτό προς το παρόν δεν σημαίνει κάτι παραπάνω, είναι η πραγματικότητα.

Αταμάν: «Έχω πρόταση από τον Παναθηναϊκό»
EUROLEAGUE

23:51 - 06.04.2023

Αταμάν: «Έχω πρόταση από τον Παναθηναϊκό»

Ο Εργκίν Αταμάν στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε της ήττας της Αναντολού Εφές από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη παραδέχτηκε πως υπάρχει πρόταση του Παναθηναϊκού στο πρόσωπό του.

Στο «τριφύλλι» εξετάζουν πολύ προσεκτικά όλα τα δεδομένα και ζυγίζουν τις επιλογές τους. Η γραμμή επικοινωνίας με τον Πάμπλο Λάσο παραμένει ανοικτή, ενώ ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο ίδιο... τραπέζι που αναφέραμε νωρίτερα, είχαν πέσει κι άλλα ονόματα, τα οποία μπορεί να είναι διαθέσιμα προσεχώς!