Εικόνα θλίψης: Ημιτελικός Παναθηναϊκός - Άρης με μισοάδειο γήπεδο στο Ηράκλειο (pics)

Εικόνα θλίψης: Ημιτελικός Παναθηναϊκός - Άρης με μισοάδειο γήπεδο στο Ηράκλειο (pics)

Χρήστος Τσάλτας 18:17 - 17.02.2024

Σε μισοάδειες εξέδρες έπαιξαν ο Παναθηναϊκός AKTOR και ο Άρης στα ημιτελικά του Final 8 στην Κρήτη.

Στο εξωτερικό γιορτή, στην Ελλάδα παρακμή! Σε μισοάδειες εξέδρες διεξάγεται ο ημιτελικός του Final 8 του Κυπέλλου μπάσκετ ανδρών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Άρη. Κι αν στην ΕΟΚ διαφήμιζαν τη συγκεκριμένη διοργάνωση και επέμεναν για «γιορτή» η εικόνα των κερκίδων αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. 

Ο κόσμος του Ηρακλείου Κρήτης δεν «αγκάλιασε» τους αγώνες τις δύο πρώτες μέρες. Ο ημιτελικός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Άρη γίνεται με λίγο κόσμο, ακόμη κι αν πρόκειται για δύο ιστορικές και εμπορικές ομάδες. 

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Η ΕΟΚ, που εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να μην υπάρχουν διακριτικά ομάδων στην Κρήτη, θα μπορούσε να είχε φροντίσει να διεξαχθούν οι αγώνες με παιδιά από σχολεία ή τοπικά σωματεία. Έτσι, τουλάχιστον, θα πετύχαινε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.  

Οι συγκρίσεις με την κατάσταση που επικρατεί στο εξωτερικό είναι αναπόφευκτες. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που φτάνουν από την Ισπανία, εκεί που η αντίστοιχη διοργάνωση είναι πραγματική γιορτή, με οπαδούς των ομάδων να βρίσκονται με τα κασκόλ τους όλοι μαζί.