Σερέλης στο Sportal: «Επιτρέψαμε στη Μακάμπι να κάνει το παιχνίδι της - Να δούμε συνολικά τι κάναμε λάθος»

Sportal newsroom 23:47 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:59 - 24.04.2024

Ο Χρήστος Σερέλης ανέλυσε την κάμερα του Sportal τι πήγε λάθος για τον Παναθηναϊκό στην ήττα από τη Μακάμπι (87-91) στον πρώτο αγώνα για τα playoffs της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός απώλεσε το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο αγώνα των Playoffs της Euroleague. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ηττήθηκε 91-87 από τη Μακάμπι στο κλειστό του ΟΑΚΑ και είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Μετά το φινάλε του ματς, ο Χρήστος Σερέλης ανέλυσε στην κάμερα του Sportal τι πήγε λάθος στον Παναθηναϊκό. Ο βοηθός του Εργκίν Αταμάν σημείωσε ότι το τριφύλλι πρέπει να ανασυνταχθεί και να περιορίσει τα λάθη του.

«Νομίζω ότι δεν ελέγξαμε τον αγώνα στην άμυνά μας. Η Μακάμπι κρατήθηκε από τα επιθετικά ριμπάουντ. Δεν κάναμε καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Ενδεχομένως να παρασυρθήκαμε ότι το γεγονός ότι σκοράραμε 50 πόντους στο ημίχρονο. Είναι μία σειρά που ο νικητής θέλει τρεις νίκες για να βρεθεί στο Final 4. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να ισοφαρίσουμε.

Η Μακάμπι έπαιξε όπως παίζει τον τελευταίο καιρό. Δεν έκανε κάτι καινούργιο, αλλά αυτό που κάνει το κάνει πολύ καλά.

Με τον τρόπο που παίζει (σ.σ η Μακάμπι) στην άμυνα δίνει αρκετά σουτ. Δεν είναι εύκολο να σκοράρει μέσα από τη ρακέτα. Ο Ναν ενώ ξεκίνησε πολύ καλά χρεώθηκε με φάουλ. Είναι ένας παίκτης που θέλει την μπάλα στα χέρια του. Έκανε 1-2 λάθη και βγήκε εκτός ρυθμού. Μπορούμε να δούμε τα λάθη μας, να δούμε κάποια εύκολα φάουλ που κάναμε. Θέλουμε όλους τους παίκτες.

Πάντα κατόπιν εορτής κρίνουμε κι εμείς οι προπονητές. Όταν μπήκε ο Βιλντόζα στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν μπροστά, έκανε δύο λάθη και όταν τελειώνει το παιχνίδι και οι αποφάσεις πρέπει να είναι όλες σωστές. Στο τέλος κρίνονται όλα. Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε πράγματα. Πρέπει να δούμε συνολικά τι κάναμε λάθος. Επιτρέψαμε στη Μακάμπι να κάνει το παιχνίδι της», σημείωσε αρχικά ο Χρήστος Σερέλης.

Για το λάθος του Σλούκα στο τέλος, ο βοηθός του Εργκίν Αταμάν είπε: «Ήταν η προτελευταία προσπάθεια που κάναμε. Όταν κάνεις λάθη στα τελευταία λεπτά σου κόβονται τα πόδια. Ο Σλούκας έχει κάνει τρομερά πράγματα δημιουργικά. Προφανώς όταν χάθηκε η μπάλα, οι παίκτες σάστισαν. Θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα το φάουλ. Το να λέμε τι έγινε εκείνη την ώρα δεν είναι το ζητούμενο. Μέσα στον αγώνα οι παίκτες καλούνται να πάρουν αποφάσεις. Έπρεπε να είχαμε κρατήσει πιο χαμηλά η Μακάμπι».

Ο Χρήστος Σερέλης σχολίασε και τι πρέπει να αλλάξει ο Παναθηναϊκός για να ισοφαρίσει τη σειρά στο δεύτερο ματς: «Να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και επιθετικά και αμυντικά. Όλα πρέπει να τα διορθώσουμε και να ισοφαρίσουμε τη σειρά», κατέληξε ο βοηθός του Εργκίν Αταμάν,

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Όλα λάθος στο φινάλε... 0-1, break και τώρα τρέχει!