Ο Παναθηναϊκός έκανε τρεις σερί εκτός έδρας νίκες στην Euroleague μετά από τέσσερα χρόνια

Ο Παναθηναϊκός έκανε τρεις σερί εκτός έδρας νίκες στην Euroleague μετά από τέσσερα χρόνια

Sportal newsroom 10:22 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 23.12.2023

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στο Μιλάνο, κόντρα στην Αρμάνι έδωσε μεγάλη ώθηση στο «τριφύλλι» και παράλληλα ήταν η τρίτη διαδοχική εκτός έδρας, κάτι που είχε να συμβεί από το 2019, όταν προπονητής των «πράσινων» ήταν ο Ρικ Πιτίνο.

Η τελευταία «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, για το 2023 έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Οι «πράσινοι μετά το «διπλό» απέναντι στην Μονακό, κατάφεραν να επικρατήσουν και της Αρμάνι Μιλάνο, στο Mediolanum Forum και να ανέβουν ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία της διοργάνωσης.

Αυτή μάλιστα ήταν η τρίτη διαδοχική επικράτηση για τους «πράσινους» μακριά από το ΟΑΚΑ, δίνοντας υνέχεια στα πολύ καλά αποτελέσματα. Διότι μετά τη νίκη στην LDLC Arena, κόντρα στην Βιλερμπάν, ήρθαν οι νίκες σε Μονακό και Μιλάνο, για να δείξουν την δυναμική του συνόλου.

Το σερί αυτό μάλιστα έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς για πρώτη φορά μετά το 2019 οι «πράσινοι» τρέχουν σερί νικών μακριά από την έδρα τους στην διοργάνωση. Προπονητής εκείνη τη σεζόν ήταν ο Ρικ Πιτίνο. Σε εκείνο το διάστημα μάλιστα οι «πράσινοι» μέτρησαν 4 διαδοχικές νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ, μέσα σε διάστημα 23 ημερών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις νίκες αυτές:

Γκραν Κανάρια – Παναθηναϊκός 80-99 (28/2/19)

Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός 67-91 (7/3/19)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 77-78 (15/3/19)

Αρμάνι Μιλάνο – Παναθηναϊκός 83-95 (22/3/19)

Φαίνεται λοιπόν, πως αυτό που αποτελούσε για... χρόνια το «αγκάθι» του Παναθηναϊκού, που ήταν οι νίκες μακριά από το «σπίτι» του, αρχίζει να αλλάζει, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να κλείνει την «διαβολοβδομάδα» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλα τα επίπεδα.

Sportal Euroleague Show: Ο Φαλ έκανε «bullying» στη Βιλερμπάν, εκτέλεσε τη Μιλάνο ο Ναν!