Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Προμηθέα και ο νικητής συναντά τον Ολυμπιακό
i

© Intime

Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Προμηθέα και ο νικητής συναντά τον Ολυμπιακό

Γιώργος Γαβριλάκης 09:52 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 30.04.2023

Το μεσημέρι της Κυριακής (30/4, 15:45) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο Παλατάκι την Προμηθέα με τη σειρά στο 1-1. Ο νικητής προκρίνεται στον ημιτελικό της Basketleague εκεί που... περιμένει ο Ολυμπιακός.

Η μόνη εκκρεμότητα από τον πρώτο γύρο των play offs του εγχώριου πρωταθλήματος θα... διαλευκανθεί το μεσημέρι της Κυριακής (30/4, 15:45, ΕΡΤ 3) στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Προμηθέα, η σειρά είναι στο 1-1, πράγμα που σημαίνει ότι ο νικητής προκρίνεται και ο ηττημένος αποχαιρετά και αποχωρεί. 

Η σειρά των δύο αντιμάχων είχε μεγάλο ενδιαφέρον από το ξεκίνημά της, με τον Δικέφαλο του Βορρά να κατακτά το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι (78-75), έπειτα έχασε στην Πάτρα (77-63) και τώρα η σειρά βρίσκεται προ της τελευταίας πράξης της. Όποιος επικρατήσει θα μεταφερθεί στον δεύτερο γύρο, δηλαδή στα ημιτελικά, εκεί που στην αναμονή βρίσκεται ο Ολυμπιακός -που απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τον Άρη. 

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ, Φώτης Τακιανός, έχει θέσει στους παίκτες του τον στόχο και αυτός δεν είναι άλλος «από την τετράδα», όπως ενημέρωσε και ταυτόχρονα ζήτησε «τη βοήθεια του κόσμου μας, που θα μας δώσει ενέργεια». 

Το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών έχει δημιουργηθεί ήδη και είναι αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό (2-0 τον Κολοσσό) και το Περιστέρι (2-0 την ΑΕΚ), που ωστόσο ακόμα δεν έχει προγραμματιστεί η μέρα και η ώρα που θα γίνει το πρώτο ματς. Αναμένεται όμως, μία ενδιαφέρουσα μονομαχία με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να συνεχίζει να εντυπωσιάζει, ενώ οι Πρίγκιπες της δυτικής όχθης είχαν νικήσει το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου απέναντι στον Παναθηναϊκό. 

Οι «πράσινοι» συνεχίζουν την προσπάθειά τους, ενώ στο εξής δεν θα έχουν μαζί τους τον Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος αποδεσμεύτηκε, οδηγώντας την κατάσταση στην τελική ρήξη μετά το πειθαρχικό παράπτωμα στο οποίο επέπεσε και τελικά δεν... συγχωρέθηκε.