ΠΑΟΚ: Παραμένει εκτός ο Σχίζας, δεν θα παίξει ούτε στο Μαρούσι

ΠΑΟΚ: Παραμένει εκτός ο Σχίζας, δεν θα παίξει ούτε στο Μαρούσι

Sportal newsroom 15:36 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:39 - 13.10.2023

Η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχώρησε την Παρασκευή (13/10) με προορισμό την Αθήνα, χωρίς τον Σταύρο Σχίζα, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει το Σάββατο (14/10, 17:15) το Μαρούσι.

Πριν καν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ, ο Σταύρος Σχίζας, είχε τεθεί εκτός προπονήσεων, λόγω ενός αιματώματος στη γάμπα που δεν του επέτρεπε να προπονηθεί. Γι' αυτό δεν αγωνίστηκε στο Super Cup που διεξήχθη στη Ρόδο (και το τρόπαιο το κατέκτησε ο Ολυμπιακός), ενώ δεν ήταν στη διάθεση του κόουτς Φώτη Τακιανού ούτε στην πρεμιέρα της Basket League. Δηλαδή, στην εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα Πατρών

Ο 34χρονος γκαρντ ακόμα δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, πράγμα που σημαίνει ότι θα απουσιάσει και από το παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής του εγχώριου πρωταθλήματος. 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» το μεσημέρι της Παρασκευής (13/10) αναχώρησε χωρίς τον Σχίζα με προορισμό την πρωτεύουσα, εκεί όπου το Σάββατο (14/10, 17:15) θα φιλοξενηθεί στο Μαρούσι από τη νεοφώτιστη ομάδα. 

Για τον ΠΑΟΚ, ειδικά μετά την πολύ άσχημη πρεμιέρα κόντρα στην ομάδα της Πάτρας, η πρώτη νίκη της σεζόν είναι το ζητούμενο και ο κόουτς Τακιανός -πέραν του έμπειρου γκαρντ- δεν έχει άλλες απουσίες. 

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί είναι εκτός έδρας αγώνας, αλλά και επειδή κανένα ματς πλέον δεν είναι εύκολο», είπε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης για την αναμέτρηση που... έρχεται και κατέληξε πως «το Μαρούσι είναι μία ομάδα με έμπειρους παίκτες και έχει δείξει αρκετά καλά πράγματα σε αυτό το μικρό δείγμα που έχουμε μέχρι τώρα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση από την αρχή του αγώνα και σε όλη τη διάρκεια του ματς. Είμαστε μία νέα ομάδα, έχουμε δουλέψει πολύ, αλλά θέλουμε τον χρόνο μας, για να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και να έχουμε σταθερότητα στην απόδοσή μας. Ένα καλό αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει πολύ σε όλα αυτά. Το χρειαζόμαστε, θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη με τη νίκη, γιατί μπαίνουμε πλέον και στη διαδικασία των διπλών αγώνων με τα Ευρωπαϊκά ματς».

Την ίδια ώρα το Μαρούσι, που στην πρεμιέρα ναι μεν έχασε, αλλά ήταν ανταγωνιστικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, προσφάτως απέκτησε έναν πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Γιώργο Μπόγρη, ο οποίος βέβαια είναι αμφίβολος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση μιας και τέθηκε πριν από μερικές ώρες στη διάθεση της ομάδας και του κόουτς Γιώργου Σκαραφίγκα. 

Tags: