Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει πρόταση ανανέωσης στον Παπαγιάννη - Ο κομβικός ρόλος του Αταμάν

Γιώργος Παπαγιάννης

i

©Intime

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει πρόταση ανανέωσης στον Παπαγιάννη - Ο κομβικός ρόλος του Αταμάν

Ηλίας Λαλιώτης 08:57 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 28.04.2023

Ο Εργκίν Αταμάν θέλει τον Γιώργο Παπαγιάννη στον νέο Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» ξεκινούν τις επαφές για να τον κρατήσουν.

Πέρα από τη στελέχωση του ρόστερ με νέους παίκτες ο Εργκίν Αταμάν καλείται να αποφασίσει και ποιους θα διατηρήσει στην ομάδα, από αυτούς που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

Για κάποιους έχει ήδη εικόνα, για κάποιους άλλους θα έχει ολοκληρωμένη άποψη μετά και το πέρας των playoffs. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει φυσικά ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο Έλληνας σέντερ είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη την τελευταία διετία και φυσικά τον γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι προπονητές της Euroleague.

Ο Αταμάν έχει να πάρει σημαντικές αποφάσεις βλέποντας και τα playoffs

Ο Αταμάν έχει να πάρει σημαντικές αποφάσεις βλέποντας και τα playoffs

Ο Ηλίας Λαλιώτης γράφει για την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά των playoffs της Basket League και τη δουλειά που έχει μπροστά του ο Εργκίν Αταμάν, πέρα από τη μεταγραφική ενίσχυση για τη νέα σεζόν.

Και ο Εργκίν Αταμάν τον θέλει στον Παναθηναϊκό. Ειδικά από τη στιγμή που έχει προσθέσει το τρίποντο στο παιχνίδι του, αποτελεί ιδανική επιλογή για τη μία από τις δύο βασικές επιλογές για τη θέση του σέντερ. Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού έχουν ήδη κάνει μια προεργασία και υπήρξαν επαφές με τον νέο ατζέντη του Παπαγιάννη, ωστόσο πλέον, έχοντας πάρει και το «πράσινο» φως από τον Τούρκο προπονητή αναμένεται να προχωρήσουν και σε συγκεκριμένη πρόταση.

Άλλωστε, ο ρόλος του Παπαγιάννη είναι κομβικός στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Και στο πως θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός στην αγορά των ξένων. Γιατί σε περίπτωση που δεν μείνει ο Έλληνας ψηλός, τότε οι «πράσινοι» θα πρέπει να κινηθούν για δύο ξένους που να παίζουν στο 5, αποκτώντας κι έναν Έλληνα, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να είναι προ των πυλών.

Δεδομένο δεν είναι φυσικά τίποτα ακόμα, καθώς πάντα έχει στο μυαλό του τη δεύτερη ευκαιρία του NBA, αλλά ο Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει τις πιθανότητές του.