Παπανικολάου: «Με ενόχλησαν κάποια πράγματα που ακούστηκαν για μένα»

Κώστας Παπανικολάου

i

Κώστας Παπανικολάου/©Intime

Παπανικολάου: «Με ενόχλησαν κάποια πράγματα που ακούστηκαν για μένα»

Ο Κώστας Παπανικολάου σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά την εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίρτους Μπολόνια αναφέρθηκε στην κριτική που δέχθηκε μέσα στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να αγωνίστηκε με πολλές απουσίες (Ουόκαπ, Λαρεντζάκης, Μιλουτίνοφ) αλλά και με ανέτοιμους παίκτες (Γουίλιαμς Γκος, Μήτρου Λονγκ), αλλά με όπλο την άμυνα και πατώντας «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 74-69 της Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ για την 28η αγωνιστική της EuroLeague.

MVP του αγώνα αναδείχθηκε ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση. Σε 32 λεπτά πρόσφερε 16 πόντους (2/2διπ., 3/5τριπ., 3/6βολ.), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και 4 λάθη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα στην κάμερα της Nova αναφέρθηκε στην ομαδικότητα της ομάδας του και στην κριτική που δέχθηκε ο ίδιος αλλά κι οι συμπαίκτες του μέσα στη σεζόν.

«Προερχόμαστε από μία μεγάλη σεζόν, από ένα δύσκολο καλοκαίρι και παίζουμε στα κόκκινα. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά πραγματικότητα. Σε μία σεζόν όλοι έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, όμως είμαστε σε έναν οργανισμό που βοηθά και δίνει χώρο και χρόνο στους παίκτες. Με ενόχλησαν κάποια πράγματα που γράφτηκαν και ακούστηκαν για μένα κυρίως στα social media… Σκεφτόμουν πρόσφατα όταν ήμουν 15, 16 και 17 ετών, ο πατέρας μου με πήγαινε από τα Γρεβενά στα κλιμάκια Βορείου Ελλάδας των Εθνικών ομάδων. Φεύγαμε στις 3:30μ.μ. και επιστρέφαμε στις 11 το βράδυ κι εκείνος με περίμενε δίχως καν να έχει φάει. Χωρίς εκείνον δεν θα ήμουν εδώ και κανονικά δεν θα έπρεπε να με νοιάζει τίποτε από όλα αυτά τα πράγματα. Απλώς ήθελα να το αναφέρω. Λίγοι θα καταλάβουν αν το παιδί μου είναι άρρωστο και έχω κοιμηθεί δύο ώρες το προηγούμενο βράδυ», ανέφερε αρχικά ο 34χρονος γκαρντ.

Πετρούσεφ στο Sportal: «Κομβική για εμάς η άμυνα - Πρώτα το Λαύριο και μετά ο Παναθηναϊκός»
EUROLEAGUE

01:02 - 08.03.2024

Πετρούσεφ στο Sportal: «Κομβική για εμάς η άμυνα - Πρώτα το Λαύριο και μετά ο Παναθηναϊκός»

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Βίρτους (74-69) και τόνισε ότι η άμυνα που έπαιξε η ομάδα του Πειραιά καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Όσο για την πορεία της ομάδας του και το στόχο του πλασαρίσματος στην υψηλότερη δυνατή θέση, είπε: «Το σημαντικό είναι να φέρεις τον εαυτό σου να είναι σε αυτή τη θέση. Αν, π.χ., είχαμε ηττηθεί από τη Βίρτους, θα λέγαμε άλλα. Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν μας απασχολεί πού θα τερματίσουμε για τα playoffs, όμως φυσικά και μας ενδιαφέρει το πλασάρισμα. Στο πρώτο ημίχρονο επιτρέψαμε στη Βίρτους να παίξει με άνεση και να σκοράρει 46π.. Αυτή ήταν όλη η ουσία του αγώνα στην αρχή. Ακόμη και δέκα εκατοστά αν πιέσεις τον αντίπαλο, μπορεί να προκαλέσεις ένα σουτ με κακές προϋποθέσεις κι εμείς δεν το κάναμε στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος ανεβάσαμε την έντασή μας».

🔴Ολυμπιακός - Βίρτους 74-69: «Τσάκισε» τους Ιταλούς με σπουδαίο Παπανικολάου και τώρα... ντέρμπι!