Η Παρτίζαν θα μάθει τον Ιούλιο αν θα παίξει στην Euroleague την επόμενη σεζόν
i

© Euroleague Basketball

Η Παρτίζαν θα μάθει τον Ιούλιο αν θα παίξει στην Euroleague την επόμενη σεζόν

Γιώργος Γαβριλάκης 11:14 - 22.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 29.05.2024

Στη σύσκεψη της Euroleague Basketball που θα γίνει καταμεσής του καλοκαιριού θα μάθει οριστικά η Παρτίζαν αν θα παίξει και τη νέα σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Προς το παρόν υπάρχει... πίστη, αλλά δεν υπάρχει κάποια απόφαση που να εξασφαλίζει την Παρτίζαν. Η θέση της στην Euroleague της νέας αγωνιστικής περιόδου (2024-25) θα κριθεί μέσα από την σύσκεψη της Euroleague Basketball, που ακόμα δεν έχει καθοριστεί χρονικά πότε ακριβώς θα γίνει, αλλά υπολογίζεται πως θα προγραμματιστεί (μετά το Final Four) για τον Ιούλιο.

Μετά την απώλεια και του πρωταθλήματος της Αδριατικής Λίγκας, που πήγε στα... χέρια του Ερυθρού Αστέρα και κατ' επέκταση προσέφερε στους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου την κατοχύρωση της θέσης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, υπάρχει αμφιβολία για το τι θα συμβεί και τι αποφάσεις θα παρθούν.

O Σφαιρόπουλος έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που νίκησε τον Ομπράντοβιτς έξι φορές σερί!
ΜΠΑΣΚΕΤ

12:31 - 20.05.2024

O Σφαιρόπουλος έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που νίκησε τον Ομπράντοβιτς έξι φορές σερί!

Στο Βελιγράδι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα που τον οδήγησε στην κατάκτηση της Αδριατικής Λίγκας, ενώ κατέγραψε και ένα μοναδικό στα χρονικά ρεκόρ σε βάρος του προπονητή της Παρτίζαν, Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μετά την τρίτη ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αφού πρώτα γκρίνιαξε για τη διαιτησία, είχε εξηγήσει τι ακριβώς πιστεύει για το μέλλον της Παρτίζαν: «Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε και του χρόνου στην Euroleague. Είμαι πεπεισμένος για αυτό, η Παρτιζάν έκανε τα πάντα για να έχει θέση στη διοργάνωση και οι άνθρωποι από την διοργανώτρια αρχή το αναγνώρισαν. Ελπίζω να πάρουν τη σωστή απόφαση».

Και αυτή η «σωστή απόφαση» για τον Ομπράντοβιτς, αλλά και για όλους στο Βελιγράδι, είναι η Παρτίζαν να διατηρήσει τη θέση της και να μην... υποβιβαστεί στο EuroCup. Πάντως, πριν έρθει ο Ιούλιος, η διοίκηση σε συνεννόηση με τον «Ζοτς» θα κάνει τον σχεδιασμό των μεταγραφών και αυτές δεν προβλέπεται να είναι επιπέδου... EuroCup, αλλά θα ανήκουν στην δυναμική της Euroleague. Θα είναι παίκτες από το... πάνω ράφι και ένας από αυτούς αναμένεται να είναι ο Βάνια Μαρίνκοβιτς, ο οποίος εγκατέλειψε την Μπασκόνια και θεωρείται πως θα είναι η πρώτη, ή έστω από τις πρώτες, μεταγραφές της Παρτίζαν.