Παρτίζαν: «Ο λόγος που δεν υπέγραψε ο Μίροτιτς δεν έχει να κάνει με απειλές, αλλά με κάτι που θα δείτε τις επόμενες μέρες»

Νίκολα Μίροτιτς

Παρτίζαν: «Ο λόγος που δεν υπέγραψε ο Μίροτιτς δεν έχει να κάνει με απειλές, αλλά με κάτι που θα δείτε τις επόμενες μέρες»

Γιώργος Γαβριλάκης 15:40 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:07 - 22.07.2023

Ο Νίκολα Μίροτιτς το μεσημέρι του Σαββάτου ενημέρωσε πως δεν θα παίξει στην Παρτίζαν, ούτε στη Σερβία γιατί -όπως ο ίδιος είπε- δέχεται απειλές. Η ομάδα του Βελιγραδίου απάντησε με αιχμές για την απόφαση του 32χρονου φόργουορντ και περιμένει να δει ποια είναι η αλήθεια της ιστορίας...

Τελικά η υπόθεση της μεταγραφής του Νίκολα Μίροτιτς θα... φάει και τον Ιούλιο όπως φαίνεται. Πάνω που αποδεσμεύτηκε από τη Μπαρτσελόνα και ο δρόμος προς το Βελιγράδι και την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν ανοιχτός διάπλατα μπροστά του, ο ίδιος ο 32χρονος φόργουορντ το μεσημέρι του Σαββάτου (22/7) εξήγησε πως δημιουργήθηκαν προβλήματα που κανείς δεν είχε δει στον ορίζοντα. Και μάλιστα αυτά τα προβλήματα ήταν... αξεπέραστα. 

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του μίλησε για τους λόγους που τελικά δεν θα πάει στην Παρτίζαν και οι λόγοι αυτοί έχουν να κάνουν (κυρίως) με απειλές που έχει δεχθεί αυτός και η οικογένειά του. Εν τέλει, επειδή όπως είπε «δεν θέλω να διχάζω τους ανθρώπους και να επιβαρύνω την οικογένειά του» θα επιλέξει άλλον προορισμό. Εκτός Σερβίας, όπως ο ίδιος αποκάλυψε.  

Μόνο που η εξήγησή του δεν έπεισε την ομάδα του Βελιγραδίου, που με μία δόση εκνευρισμού και πολλές απορίες είδε να χαλάει η μεταγραφή που τόσο πολύ περίμενε να ολοκληρώσει και τόσο πολύ χρειαζόταν για να αναβαθμίσει το σύνολό της. Έτσι, η Παρτίζαν απάντησε στην ανακοίνωση του παίκτη με μία δικιά της...

«Παρά τις προσπάθειες και τις διαπραγματεύσεις που κράτησαν αρκετές εβδομάδες, η Παρτίζαν δεν θα αποκτήσει έναν από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες αυτή τη στιγμή, τον Νίκολα Μίροτιτς», ήταν οι πρώτες... γραμμές της διοίκησης και ακολούθησε η ανάπτυξη των σκέψεων και των αμφιβολιών που υπάρχουν για την εξέλιξη αυτή της πορείας. 

«Το ενδιαφέρον του συλλόγου για τον παίκτη χρονολογείται από τον Ιούνιο, όταν αναφέρθηκε ότι  θα τερμάτιζε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα. Η Παρτίζαν μέσω του προέδρου Οστόγια Μιχαϊλοβιτς, του αθλητικού διευθυντή Ζόραν Σάβιτς και του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συμμετείχαν σε συζητήσεις με τον Μίροτιτς, ο οποίος τους φιλοξένησε στο σπίτι του στο Τιβάτ». 

Όταν η Μπαρτσελόνα και ο Νίκολα Μίροτιτς ολοκλήρωσαν όλες τις διοικητικές εργασίες και λύθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών ταυτόχρονα, όπως συνεχίζει η ανακοίνωση της Παρτίζαν «ξεκίνησαν επίσημες διαπραγματεύσεις κατά τις οποίες ο σύλλογος αποδέχθηκε τους όρους του παίκτη. Σημειώνουμε ότι οι όροι άλλαξαν πολλές φορές, αλλά ότι ο σύλλογος πάντα έβρισκε τρόπο να τους εκπληρώσει και έστειλε το υπογεγραμμένο τριετές συμβόλαιο στον Νίκολα Μίροτιτς πριν από λίγες ημέρες».  

Ο Δημήτρης Ιτούδης σχεδιάζει την Εθνική για το Παγκόσμιο - Η συνάντηση με τους συνεργάτες του (vid)
FIBA WORLD CUP

10:43 - 22.07.2023

Ο Δημήτρης Ιτούδης σχεδιάζει την Εθνική για το Παγκόσμιο - Η συνάντηση με τους συνεργάτες του (vid)

Δύο μέρες πριν την επίσημη έναρξη της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας, ο κόουτς Δημήτρης Ιτούδης το Σάββατο (22/7) θα συναντηθεί με όλους τους συνεργάτες του για μία πρώτη συζήτηση. Άλλωστε υπάρχουν αρκετά θέματα ανοιχτά, οι απουσίες και φυσικά τα ερωτηματικά στις περιπτώσεις των Αντετοκούνμπο και Παπαπέτρου.

Όσον αφορά στις απειλές που αναφέρει ο Μίροτιτς και που ο ίδιος ο παίκτης στηρίζει σε αυτές την αλλαγή των πλάνων του η Παρτίζαν δηλώνει πως «είχαμε μιλήσει για αυτό το θέμα και ο παίκτης είχε πάρει τις εγγυήσεις του. Από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος κάλεσε προσωπικά τον παίκτη και επιβεβαίωσε ότι η ασφάλεια αυτού και της οικογένειάς του είναι εγγυημένη στη Σερβία και ότι είναι ευπρόσδεκτοι. Υπάρχουν γραπτές αποδείξεις για όλα τα παραπάνω με τη μορφή e-mail ή μηνυμάτων». 

Επίσης, «ο Μίροτιτς υποσχέθηκε στον Κέβιν Πάντερ ότι θα έρθει στην Παρτίζαν, ενώ ρώτησε πολλές φορές για πιθανές ενισχύσεις. Παρόλα αυτά, για λόγους άγνωστους στον σύλλογο, αποφάσισε να μην υπογράψει τους ήδη συμφωνημένους όρους και μετά από μια ορισμένη περίοδο αναμονής, η Παρτίζαν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη συμφωνία. Πλέον, καλούμε δημόσια τον Νίκολα Μίροτιτς να πει την αλήθεια. Είναι ένας άνθρωπος που παλεύει για την αλήθεια, οπότε ας μας πει ποιοι είναι οι άνθρωποι που τον απείλησαν».