Ο Αταμάν αποκάλυψε όσα έχει μάθει από τις μάχες του με τον Ομπράντοβιτς - «Αναλύω συνεχώς τους αγώνες του»

Εργκίν Αταμάν

i

Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Αταμάν αποκάλυψε όσα έχει μάθει από τις μάχες του με τον Ομπράντοβιτς - «Αναλύω συνεχώς τους αγώνες του»

Ηλίας Λαλιώτης 17:27 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:46 - 30.11.2023

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν μίλησε στη Σερβία πριν τον αγώνα της Παρτιζάν με τον Παναθηναϊκό AKTOR και στάθηκε στη σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR αντιμετωπίζει απόψε (21:45) στο Βελιγράδι την Παρτιζάν για την 11η αγωνιστική της EuroLeague, με τη μάχη των πάγκων να ξεχωρίζει.

Εργκίν Αταμάν και Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχουν βρεθεί πολλές φορές αντίπαλοι στο παρελθόν, αλλά αυτή είναι η πιο ιδιαίτερη και διαφορετική από όσες προηγήθηκαν. Με τον Τούρκο προπονητή να είναι στον πάγκο της ομάδας με την οποία ταυτίστηκε ο Σέρβος και κατέκτησε τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους της καριέρας του.

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σίγουρα. Η Παρτιζάν είναι πάντα πιο επιθετική στο γήπεδο της και χρησιμοποιεί πολύ καλά την έδρα της. Τώρα έχουν χάσει κάποια παιχνίδια, ηττήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη από την Εφές και σίγουρα θα αναζητήσουν τη νίκη την Πέμπτη», δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν στο SportKlub.

Για το πώς βλέπει τα παιχνίδια της Παρτιζάν έως τώρα στη σεζόν, είπε: «Στα τελευταία παιχνίδια, ο Κέβιν Πάντερ δεν έπαιξε και αυτό είναι πάρα πολύ κακό για την Παρτιζάν. Επίσης, μόνο ένας καλός γκαρντ έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι – ο Γιάραμαζ. Ο Αβράμοβιτς τραυματίστηκε. Παρακολούθησα εκείνο το παιχνίδι, ήταν δύσκολο για αυτούς γιατί έπαιζαν χωρίς τον βασικό τους σκόρερ και τον βασικό τους πλέι μέικερ. Και η φετινή σεζόν έδειξε ότι έχει προβλήματα αμυντικά. Βλέποντας τα στατιστικά, η άμυνά τους δεν είναι ιδιαίτερα καλή μέχρι στιγμής. Σίγουρα όμως ο Ζέλικο το δουλεύει και θα είναι καλύτερος απέναντί μας».

«Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Ζέλικο ως προπονητή. Είναι ο προπονητής με τα περισσότερα τρόπαια στην Ευρώπη. Τον σέβομαι και ως άνθρωπο. Μπορεί κάποιος να τον δει στο γήπεδο και να πιστεύει ότι είναι αυστηρός και νευρικός, αλλά όταν δεν είναι στο γήπεδο, είναι πάντα φιλικός. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές, ειδικά όταν αντιμετώπιζα τη Φενέρμπαχτσε με τη Γαλατασαράι και την Εφές. Υπήρχαν μεγάλα ντέρμπι. Υπήρχαν και προβλήματα, αλλά τα λύναμε πολύ γρήγορα. Πάντα έλεγα στους ανθρώπους ότι έμαθα πολλά από τον Ομπράντοβιτς. Όταν ξεκίνησα να προπονώ, ήταν ήδη πρωταθλητής Ευρώπης και ήταν τιμή για μένα να αγωνιστώ εναντίον του. Προχώρησα ως προπονητής λόγω των αγώνων μαζί του», πρόσθεσε ο έμπειρος Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR.

Όσο για το τι έμαθε από τον Ομπράντοβιτς; «Πώς να καταστρώσω μια στρατηγική. Αλλάζει πολύ καλά άμυνες... Μερικές φορές παίζει με πέντε γκαρντ. Ξέρω ότι πρέπει να είμαι έτοιμος όταν παίζω εναντίον της ομάδας του. Αναλύω συνεχώς τους αγώνες του με το προπονητικό μου επιτελείο», κατέληξε ο Αταμάν.

Sportal Euroleague Show για τις μάχες των «αιωνίων» σε Μονακό & Βελιγράδι και του Big 4 στην Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!