Πρόστιμο 30.000 ευρώ στην Παρτίζαν και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών της Stark Arena
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Πρόστιμο 30.000 ευρώ στην Παρτίζαν και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών της Stark Arena

Γιώργος Γαβριλάκης 13:58 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:20 - 28.12.2023

Η επίσκεψη των οπαδών της Παρτίζαν στο La Fonteta της Βαλένθια για το ματς της 15ης αγωνιστικής στην EuroLeague δημιούργησε επεισόδια με την αστυνομία και αυτά «μεταφράστηκαν» σε χρηματικό πρόστιμο στην ομάδα του Βελιγραδίου.

Στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας, εκείνο της 15ης αγωνιστικής, η Παρτίζαν αγωνίστηκε με την Βαλένθια στην Ισπανία και πριν ξεκινήσει το ματς που ολοκληρώθηκε με τη νίκη της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στις κερκίδες του La Fonteta ξεκίνησε «μάχη»

Οι οπαδοί της Παρτίζαν έκατσαν σε θέσεις που δεν αν ανταποκρινόντουσαν στα εισιτήριά τους και δεν αποχωρούσαν παρά τις πρώτες... ευγενικές συστάσεις. Οι Ισπανοί φίλαθλοι δυσανασχέτησαν και τελικά χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία για να διευθετηθεί η κατάσταση. Μάλιστα, δεν υπήρξαν σημαντικοί τραυματισμοί, αλλά κάποιοι -και θύτες και θύματα- χτυπήθηκαν στις κερκίδες, οι περισσότεροι από γκλοπ της αστυνομίας βέβαια. 

Εν τέλει διευθετήθηκε το πρόβλημα, αλλά μία εβδομάδα μετά, η Παρτίζαν ενημερώθηκε για το κόστος αυτής της φασαρίας. Η EuroLeague την τιμώρησε με πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ και με κεκλεισμένων των θυρών για έναν αγώνα. 

Δηλαδή, ναι μεν την Πέμπτη το βράδυ (28/12, 19:30) στην Stark Arena θα υπάρχουν θεατές στο ματς κόντρα στην Βίρτους Μπολόνια, αλλά στο επόμενο εντός έδρας αγώνα της Παρτίζαν (2/1 κόντρα στην Βιλερμπάν) οι κερκίδες θα είναι άδειες. 

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!