Η Παρτίζαν πάει στα δικαστήρια για τον Μάνταρ - Η ανακοίνωση των Σέρβων

Η Παρτίζαν πάει στα δικαστήρια για τον Μάνταρ - Η ανακοίνωση των Σέρβων

Νίκος Καλαμπάκας 20:32 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:33 - 12.07.2023

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της απόκτησης του Μάνταρ από τη Φενέρ, αφού η Παρτίζαν προτίθεται να... σύρει στα δικαστήρια τόσο τον παίκτη, όσο και το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί!

Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάνταρ, ωστόσο η Παρτίζαν έχει άλλη άποψη και είναι έτοιμη να πάει με την ομάδα της Τουρκίας στα δικαστήρια προκειμένου να δοθεί λύση.

Η ομάδα της Σερβίας τονίζει ότι υπήρχε συμβόλαιο σε ισχύ και πως οι ενέργειες του παίκτη και της εταιρείας που τον εκπροσωπεί είναι παράνομες, καλώντας τη Φενέρ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα επιθυμεί να τον αποκτήσει, να της καταθέσεις πρόταση.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ομάδα του Βελιγραδίου στην ανακοίνωσή της:

«Η Παρτιζάν δεν αποδέχεται τη μονομερή λύση του συμβολαίου του παίκτη Τζάμα Μαντάρ. Ο σύλλογος έχει πληρώσει όλες τις συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι του παίκτη, καθώς και τις υποχρεώσεις προς το πρακτορείο CAA με το οποίο ο σύλλογος έχει υπογράψει συμβόλαιο για την εκπροσώπηση του.

Σε αυτή την περίπτωση, η Παρτιζάν θα αναζητήσει δικαιοσύνη ενώπιον των αρχών της FIBA με αίτημα ώστε να εξεταστεί η υπόθεση με τη μορφή της επείγουσας διαδικασίας. Το προειδοποιητικό email από το αμερικανικό πρακτορείο CAA για την αποδέσμευση του αθλητή, στάλθηκε από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά σε επικοινωνία με τον σύλλογο.

Το πλήρες σύστημα αλληλογραφίας της ομάδας μας βρίσκεται στη Microsoft, η οποία αναγνώρισε τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική αλληλογραφία ως "junk mail". Το πιστοποιητικό της Microsoft είναι αδύνατο να παραποιηθεί και ο σύλλογος έχει επίσημη απόδειξη ότι η αμφισβητούμενη αλληλογραφία κατέληξε εκεί. Ουδέποτε, ούτε γραπτά ούτε προφορικά, ο παίκτης ενημέρωσε τον σύλλογο ότι άλλαξε το πρακτορείο που τον εκπροσωπεί στην Ευρώπη», αναφέρουν αρχικά οι Σέρβοι.

Στη συνέχεια κάνει επίθεση τόσο στον παίκτη, όσο και στο νέο γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί:

«Το πιο σημαντικό σε όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι ο παίκτης πληρώθηκε ταυτόχρονα με όλους τους σημερινούς παίκτες της ΚΚ Παρτιζάν και ότι δεν του χρωστάει ούτε ένα δολάριο από μισθούς, ούτε στην CAA ως πρακτορείο που εκπροσωπεί. τα συμφέροντα των παικτών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο παίκτης πείστηκε από τον νέο ατζέντη ότι το συμβόλαιό του ήταν πολύ δυσμενές για αυτόν επειδή δεν είχε την επιλογή να φύγει για ευρωπαϊκό σύλλογο, αλλά μόνο για το ΝΒΑ. Η ΚΚ Παρτιζάν πλήρωσε αποζημίωση σε δύο δόσεις στην πρώην του ομάδα, τη Χάποελ Τελ Αβίβ και υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με οψιόν από τον σύλλογο να επεκτείνει τη συνεργασία το καλοκαίρι του 2023.

Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, η Παρτιζάν σχεδίαζε να προσφέρει στον Mάνταρ επέκταση της συνεργασίας υπό βελτιωμένες συνθήκες, αλλά η απαίτηση του παίκτη και της εταιρείας που τον εκπροσωπεί,δεν ήταν κάτι που αποδέχεται ο σύλλογός μας

Αυτού του είδους οι ενέργειες του πρακτορείου με το οποίο ο σύλλογος συνεργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια, οδηγεί στη διακοπή της συνεργασίας με την Beobasket. Επομένως, εάν η Φενερμπαχτσέ ή οποιοσδήποτε άλλος σύλλογος θέλει να προσλάβει τον παίκτη μας, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε την προσφορά και να τον αποδεσμεύσουμε με αποζημίωση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προστατευτούμε με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα».