Στέλνουν στην Παρτίζαν τον Πονίτκα οι Σέρβοι

Ματέους Πονίτκα

i

© Intime

Στέλνουν στην Παρτίζαν τον Πονίτκα οι Σέρβοι

Sportal newsroom 14:26 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 12.07.2023

Ο Ματέους Πονίτκα αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, έπειτα από μία σεζόν στο «τριφύλλι», με τους Σέρβους να... στέλνουν τον Πολωνό άσο στην Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αναζητά ο Ματέους Πονίτκα, που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, έπειτα από μια σεζόν στα πράσινα. Ο Πολωνός άσος ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες, στο διάστημα που αγωνίστηκε στην ομάδα, ωστόσο τα νέα δεδομένα, με την έλευση του Εργκίν Αταμάν στην τεχνική ηγεσία, άλλαξαν την κατεύθυνση, όσον αφορά το χτίσιμο του ρόστερ.

Ο Πονίτκα είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και ήδη τα σενάρια έχουν φουντώσει για την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. Δημοσιεύματα από την Σερβία συνδέουν τον διεθνή άσο με την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μάλιστα στα δημοσιεύματα τονίζεται ότι οι επαφές των δύο πλευρών είναι σε προχωρημένο στάδιο, με τον έμπειρο άσο να ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Βελιγράδι.

Ο Πονίτκα είναι πολυσύνθετος παίκτης, που μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι με πολλούς τρόπους, κάτι που έδειξε και στην διάρκεια της θητείας του στον Παναθηναϊκό. Αυτός είναι και ο λόγος που οι «ασπρόμαυροι» έχουν κινήσει διαδικασίες για να τον κάνουν δικό τους, με τον «Ζοτς» να ετοιμάζεται να βάλει στη... μηχανή της ομάδας τον διεθνή Πολωνό άσο.

Στα 27 παιχνίδια που αγωνίστηκε στην Euroleague ο 29χρονος γκαρντ-φόργουορντ μέτρησε 8,4 πόντους, 5,1 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ κατά μέσο όρο με την φανέλα του Παναθηναϊκού.